Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Ξεκίνησαν στην Καβάλα οι δράσεις της 1ης Περιφερειακής Μαθητιάδας Αθλητισμού και Πολιτισμού ΑΜ-Θ (φωτογραφίες

Η μαθητική «Ολυμπιάδα» ξεκίνησε με τη λαμπαδηδρομία και το άναμμα του βωμού στον Δημοτικό Κήπο, συνεχίζεται την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017 με δράσεις στην Καλαμίτσα και ολοκληρώνεται το απόγευμα της ίδιας μέρας με την τελετή λήξης επίσης στον Δημοτικό Κήπο

Με την αφή της φλόγας στον Δημοτικό Κήπο Καβάλας ξεκίνησαν το βράδυ της Πέμπτης 4 Μαΐου 2017 οι εκδηλώσεις στην πόλη στο πλαίσιο της 1ης Περιφερειακής Μαθητιάδας Αθλητισμού και Πολιτισμού Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης 2017, μια διοργάνωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο των Αγώνων ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, τον δήμο Κομοτηνής και τον δήμο Καβάλας και σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το ΤΕΙ ΑΜ-Θ, την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, την XXΙ ΤΘΤ, το Λιμεναρχείο Καβάλας και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.



Η πρώτη μέρα της μεγάλης γιορτής Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδείας, η οποία γίνεται για πρώτη φορά στο γεωγραφικό χώρο αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, παίρνοντας τη σκυτάλη από την Κομοτηνή στην οποία φιλοξενήθηκε το πρώτο μέρος των αγώνων, ξεκίνησε με τη λαμπαδηδρομία μαθητών σε κεντρικούς δρόμους της Καβάλας και κορυφώθηκε με την αφή της φλόγας. Ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί των εκπροσώπων των διοργανωτικών φορέων και ολοκληρώθηκε με χορούς από τον Όμιλο Ποντίων Χορευτών Καβάλας και από τους μαθητές του 4ου και του 2ου Γυμνασίου Καβάλας, ενώ παρουσιαστής της βραδιάς ήταν ο Αλέξης Κωστάλας.



Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καβάλας Απόστολος Βαγενάς εξήρε την προσπάθεια όλων όσοι συνέδραμαν στο να φιλοξενηθεί αυτή η δράση στην Καβάλα, εμπλουτίζοντας το έργο της εκπαιδευτικής κοινότητας, ενώ ευχήθηκε καλή επιτυχία στα παιδιά που θα συμμετάσχουν στα δρώμενα.



Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, δήλωσε ότι η ΠΑΜ-Θ δε θα μπορούσε να είναι απούσα από μια τέτοια εκδήλωση που προάγει το «ευ αγωνίζεσθαι» και συνεχάρη με τη σειρά του και εκείνος τους διοργανωτές, ενώ η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα εξέφρασε τη χαρά της που μια τέτοια εκδήλωση φιλοξενείται στην πόλη που ωθεί τους μικρούς αθλητές να συμμετάσχουν σε αγωνίσματα χωρίς τον «φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης», ευχόμενη καλή επιτυχία στους μαθητές.



Με τη σειρά του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Γιώργος Ντάφλος σημείωσε ότι ο χαρακτήρας της Μαθητιάδας είναι πρωτίστως παιδαγωγικός, χωρίς να απεμπολεί τη διασκέδαση και τη χαρά του αθλητικού παιχνιδιού, ενώ σε δεύτερο επίπεδο στόχο έχει να παρακινήσει τους μαθητές να είναι συμμέτοχοι και όχι θεατές. «Είναι μια πρόβα για την πραγματική ζωή, με όραμα ελεύθερους και δημοκρατικούς πολίτες», όπως είπε ο ίδιος.



Σημειώνεται ότι η διοργάνωση σκοπό έχει να «παιδευτούν» οι συμμετέχοντες μαθητές στις αρχές του «ευ αγωνίζεσθαι» και τις αυθεντικές αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων, να γνωρίσουν και να σεβαστούν τη διαφορετικότητα, να συμμετάσχουν σε δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και να ζήσουν μία μοναδική και ανεπανάληπτη εμπειρία. Περιλαμβάνει τη διεξαγωγή Ολυμπιακών (με αγωνιστική μορφή) και Παραολυμπιακών αθλημάτων, ενώ παράλληλα διοργανώνονται πολιτιστικές και άλλες δράσεις.



Η Μαθητιάδα θα συνεχιστεί το πρωί και το απόγευμα της Παρασκευής 5 Μαΐου στην Καλαμίτσα με αθλητικές δράσεις που αφορούν το υγρό στοιχείο και θα ολοκληρωθεί αργά το απόγευμα με την τελετή λήξης στον Δημοτικό Κήπο, συμπίπτοντας χρονικά με τη διοργάνωση της Λευκής Νύχτας.



Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των δράσεων εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...