Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

O ΤΣΙΠΡΑΣ «ΠΑΤΕΡΑΣ» ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ…


Τί είπε το άτομο, ανάμεσα στα άλλα, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Wall Street Journal;

«Ως προηγμένη οικονομία και μέλος ενός ισχυρού νομισματικού κλαμπ, που έχει επιτύχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης στο παρελθόν, είμαστε έτοιμοι να εισέλθουμε σε μια πορεία ανάπτυξης.

Επτά χρόνια μετά το πρώτο σχέδιο διάσωσης, η Ελλάδα ανέλαβε την εμπροσθοβαρή δημοσιονομική εξυγίανση και τις βαθιές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς, σε αντάλλαγμα για την οικονομική στήριξη. Έχουμε εκπληρώσει τις υποχρεώσεις μας, παρά το τεράστιο κοινωνικό και οικονομικό κόστος τριών διαδοχικών πακέτων προσαρμογής».

Καλά διαβάζετε, όσοι «άπιστοι Θωμάδες» αναρωτιέστε ακόμη για το «ποιόν» του ιδίου του Τσίπρα και των υπόλοιπων τρισάθλιων δεξιών, αριστερών και κομμουνιστικών υποκειμένων που τον περιστοιχίζουν.

Ο Τσίπρας με θράσος χιλιάδων αρουραίων διεκδικεί την πατρότητα και όλων των προηγούμενων μεγάλων «επιτυχιών», όπως λόγου χάρη την είσοδο στην ΟΝΕ επί Σημίτη, που ως γνωστόν πραγματοποιήθηκε με τον γνωστό τρόπο του μαγειρέματος των στατιστικών στοιχείων.

Η συνέντευξη που υπέγραψε ο ίδιος ο Τσίπρας (αδιάφορο μας είναι ποιος είναι ο πραγματικός συντάκτης) πραγματικό μνημείο των δυνατοτήτων της ριζοσπαστικής αριστεράς να κολυμπάει στα γνώριμα, όπως αποδεικνύεται, γι’ αυτήν «νερά» του παγκόσμιου καπιταλισμού ξεπερνάει κάθε φαντασία.

Το «ισχυρό νομισματικό κλαμπ» δηλαδή η ΟΝΕ παρουσιάζεται ως ο κομμουνιστικός παράδεισος σύμφωνα με τον μεγάλο κομμουνιστή ηγέτη Αλέξη Τσίπρα, ενώ στην συνέχεια καμαρώνει για την εκπλήρωση των «υποχρεώσεων», καθώς αναλαμβάνει ξεκάθαρα την συνευθύνη για «το τεράστιο κοινωνικό και οικονομικό κόστος τριών διαδοχικών πακέτων προσαρμογής», επιβεβαιώνοντας ότι ήταν και παραμένει η συνέχεια των προηγουμένων.

Τα «μνημόνια» ονομάζονται τώρα «σχέδια διάσωσης» και «πακέτα προσαρμογής», με τον Τσίπρα να αποδεικνύει έμπρακτα ότι μπορεί συνεχώς να βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στα σκατά και να νοιώθει ταυτόχρονα ολοένα και περισσότερο ότι βρίσκεται στον φυσικό του χώρο…

«Τα τελευταία δύο χρόνια, η Ελλάδα υπερέβη τις επιδόσεις της. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναγνώρισε πρόσφατα αυτό το γεγονός, αναθεωρώντας τις προβλέψεις του για το πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,3% από το 0,1% του ΑΕΠ το 2016 και στο 1,8% από 0,7% του ΑΕΠ το 2017.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των προοδευτικών φορολογικών πολιτικών που έχουν εκσυγχρονίσει το φορολογικό σύστημα της Ελλάδας και έχουν αντιμετωπίσει την διαφθορά και την φοροδιαφυγή. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) έδωσε στην Ελλάδα την πρώτη θέση στις φορολογικές μεταρρυθμίσεις για το 2015».

Φυσικά και δεν είναι τυχαίο. Με τέτοιες «επιδόσεις» η επιβράβευση του ΟΟΣΑ θα ήταν δεδομένη. Άλλωστε η επιβεβλημένη επιβράβευση σ’ αυτές τις περιπτώσεις παροτρύνει για μια ακόμη καλύτερη συνέχεια.

Γιατί ο ΟΟΣΑ θέλει και ο Τσίπρας μπορεί…

Δημοσιεύθηκε από Λ-Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...