Σειρά Partner
Μια ανακαλύφθηκαν πρόσφατα πλανήτη γύρω από ένα μακρινό άστρο μπορεί να πηδήξει στην κορυφή του καταλόγου των τόπων όπου οι επιστήμονες θα πρέπει να ψάχνει για εξωγήινη ζωή.

Το εξωγήινο κόσμο είναι γνωστή ως LHS 1140b είναι βραχώδης , όπως η Γη. Είναι μόλις 40 έτη φωτός μακριά από το ηλιακό μας σύστημα (ουσιαστικά, κάτω από-το-δρόμο στην κοσμική άποψη), και βρίσκεται στη λεγόμενη κατοικήσιμη ζώνη από το άστρο του, πράγμα που σημαίνει υγρό νερό θα μπορούσε ενδεχομένως να υπάρχει στην επιφάνεια του πλανήτη . Αρκετοί άλλοι πλανήτες επίσης να πληρούν τα κριτήρια αυτά, αλλά λίγοι από αυτούς έχουν ως πρωταρχικό για τη μελέτη ως LHC 1140b, σύμφωνα με τους επιστήμονες που το ανακάλυψαν, επειδή το είδος του άστρου οι τροχιές πλανήτη και τον προσανατολισμό του πλανήτη στη Γη να είναι ώριμα για έρευνες σχετικά με το αν είναι το είδος του τόπου, όπου η ζωή θα μπορούσε να ευδοκιμήσει.


«Αυτή είναι η πιο συναρπαστική εξωπλανήτης που έχω δει την τελευταία δεκαετία,» Jason Dittmann, ένας μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Harvard-Smithsonian Κέντρου Αστροφυσικής (CFA) και επικεφαλής συγγραφέας σχετικά με το έγγραφο που περιγράφει την ανακάλυψη, είπε σε μια δήλωση από CfA . «Εμείς δεν θα μπορούσε να ελπίζει για ένα καλύτερο στόχο να εκτελέσει μια από τις μεγαλύτερες αποστολές της επιστήμης -. Ψάχνοντας για ενδείξεις της ζωής πέρα από τη Γη» [ 10 Πλανήτες που μπορεί να είναι τέλειο για τη διατήρηση της ζωής ]
Διαφήμιση



εντύπωση ενός καλλιτέχνη του αστεριού LHS 1140 και σούπερ-Γη πλανήτη του, LHS 1140b. Ο πλανήτης μπορεί να είναι ένας πρωταρχικός στόχος για τις μελέτες κατοικησιμότητα.Credit: M. Weiss / CfA
Alien ατμόσφαιρα

Χιλιάδες εξωπλανήτες έχουν ανακαλυφθεί σε τροχιά γύρω από άστρα άλλα από τον ήλιο κατά τα τελευταία 20 χρόνια. Πολλοί από αυτούς τους πλανήτες πληρούν ορισμένες από τις βασικές προϋποθέσεις για τη φιλοξενία ζωή όπως την ξέρουμε - είναι βραχώδης όπως η Γη (και όχι αέρια, όπως ο Κρόνος και ο Δίας) και κάθονται στην κατοικήσιμη ζώνη από το άστρο τους.

LHS 1140b πληροί αυτές τις αρχικές απαιτήσεις. Μέσα από πολλαπλές παρατηρήσεις, Dittmann και οι συνεργάτες του στο συμπέρασμα ότι ο πλανήτης δέχεται περίπου 0,46 φορές περισσότερο φως από το μητρικό του άστρο όπως η Γη δέχεται από τον ήλιο. Ο πλανήτης είναι περίπου 1,4 φορές τη διάμετρο της Γης και 6,6 φορές τη μάζα του, το οποίο κάνει το λεγόμενο υπερ-Γη και δείχνει ότι είναι βραχώδης. [ Πώς κατοικήσιμη ζώνη για αλλοδαπός πλανήτες και αστέρια εργασίας (Infographic) ]

Οι επόμενες επιστήμονες βήμα λάβει για να μάθετε αν εξωπλανήτες όπως LHS 1140b είναι κατοικήσιμος (ή ακόμα και κατοικείται) είναι να εξετάσει ατμόσφαιρες τους . Μια ατμόσφαιρα θα μπορούσε να παρέχει μορφές ζωής με ένα απαραίτητο συστατικό για τη ζωή (όπως οξυγόνο ή διοξείδιο του άνθρακα στη Γη), και θα μπορούσε επίσης να φέρει ενδείξεις ότι υπάρχει ζωή εκεί (το μεγαλύτερο μέρος του μεθανίου στη Γη, για παράδειγμα, παράγεται από βιολογικούς οργανισμούς ) . Οι επιστήμονες που εργάζονται για την κατανόηση ποια είναι η ατμόσφαιρα ενός εξωπλανήτη μπορεί να αποκαλύψει σχετικά με την πιθανότητα ότι φιλοξενεί ζωή, ή θα μπορούσε.

Dittmann είπε ο ίδιος και οι συνάδελφοί του πιστεύουν LHS 1140b είναι ένας πολύ καλός υποψήφιος για την ατμοσφαιρική μελέτες παρακολούθησης για πολλούς λόγους.

Αυτό το εξωγήινο κόσμο αρχικά ανακαλύφθηκε χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της διέλευσης , κατά την οποία οι επιστήμονες δούμε το φως από ένα αστέρι και να προσπαθήσουμε να μετρήσει λεπτές βουτιές στη φωτεινότητα της που θα μπορούσε να προκληθεί από έναν πλανήτη που περνά μπροστά από (διαμετακόμιση) το αστέρι. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τηλεσκόπια μπορεί να συλλάβει τη φέτα του ηλιακού φωτός που περνάει μέσα από την ατμόσφαιρα του πλανήτη, και ότι το φως του ήλιου αποκαλύπτει πληροφορίες σχετικά με τη χημική σύνθεση της ατμόσφαιρας του πλανήτη. Πολλές άλλες δυνητικά κατοικήσιμο πλανήτες σαν τη Γη - όπως Proxima β , το πιο κοντινό εξωπλανήτη στο ηλιακό μας σύστημα, που απέχει μόλις 4,2 έτη φωτός μακριά - δεν διαμετακόμισης μητρικό αστέρι τους, όπως φαίνεται από τη Γη και ως εκ τούτου ατμόσφαιρες τους δεν μπορεί να μελετηθεί σε με αυτόν τον τρόπο.

ακριβή μέτρηση της ομάδας της πυκνότητας LHS 1140b θα είναι επίσης σημαντική για την κατανόηση του ατμόσφαιρα, Dittmann είπε Space.com.

«Τι είναι μεγάλος για το οποίο έχει πυκνότητα μπροστά από μια ατμοσφαιρική μελέτης είναι ότι η πυκνότητα αυτή σας λέει πόσο καλά ο πλανήτης διαθέτει για να την ατμόσφαιρα της (το ύψος ατμοσφαιρική κλίμακα),» Dittmann είπε Space.com σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της διέλευσης, οι επιστήμονες προσπαθούν να συλλέξουν το φως των άστρων λάμπει μέσα από την ατμόσφαιρα ενός πλανήτη? ένα παχύτερο ατμόσφαιρα σημαίνει περισσότερο φως περνά μέσα από αυτό, καθιστώντας ευκολότερο για τους επιστήμονες να ανιχνεύσει τα σήματα από διάφορα χημικά στοιχεία που περιλαμβάνονται στην εν λόγω ατμόσφαιρα. Ένας πλανήτης με υψηλότερη πυκνότητα έχει επίσης ισχυρότερη βαρύτητα, η οποία συμπιέζει περαιτέρω την ατμόσφαιρα και μειώνει το μέγεθος των σημάτων οι επιστήμονες μπορούν να ανιχνεύσουν.


εικονογράφηση ενός καλλιτέχνη του θέα από εξωπλανήτης LHS 1140b, η οποία περιστρέφεται γύρω από ένα Μ νάνο αστέρι περίπου το ένα πέμπτο του μεγέθους του ήλιου. Ο πλανήτης θα μπορούσε να είναι ένας πρωταρχικός στόχος για τις μελέτες παρακολούθησης στην αναζήτηση ζωής αλλού στο σύμπαν.Credit: M. Weiss / CfA

«Από αυτά τα δύο πράγματα έχουν παρόμοια αποτελέσματα, δεν μπορείτε να διαχωριστούν αυτά τα δύο», είπε. «Εδώ, έχει μια μέτρηση μάζας είναι εξαιρετικά χρήσιμη, διότι τότε γνωρίζετε ήδη το αποτέλεσμα της μάζας του πλανήτη, και οτιδήποτε“έξτρα”μπορεί να οφείλεται σε σύννεφα.» Αλλά τα σύννεφα μπορεί επίσης να μειώσει το μέγεθος του σήματος από τον αποκλεισμό απλά η το φως που προέρχεται μέσα από την ατμόσφαιρα, δήλωσε ο Dittmann.

Dittmann και οι συνεργάτες του έκανε ότι η ακριβής μέτρηση της πυκνότητας LHS 1140b μέσω διαφορετικής μεθόδου γνωστή ως η τεχνική ακτινικής ταχύτητας, στην οποία οι επιστήμονες ερευνούν για τον τρόπο που ένας εξωπλανήτης ρυμουλκά για το μητρικό του άστρο. Ακριβείς μετρήσεις της μάζας και της πυκνότητας ενός εξωπλανήτες είναι, επίσης, δεν είναι εντελώς σπάνια, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να προσδιοριστεί σε ορισμένα συστήματα, όπως είναι η περίπτωση για την ανακαλύφθηκε πρόσφατα συγκομιδή των επτά εξωπλανήτες σε τροχιά γύρω από ένα αστέρι στο σύστημα Trappist-1 , η οποία είναι περίπου 39 έτη φωτός από τη Γη.

«Μόνο ένας από αυτούς τους κόσμους είχε πυκνότητα του μετράται με ακρίβεια, δείχνοντας ότι δεν είναι βραχώδης,» σύμφωνα με την ανακοίνωση από το CFA. «Ως εκ τούτου, ορισμένα ή όλα τα άλλα, επίσης, δεν μπορεί να είναι βραχώδεις.»
Ένα δροσερό αστέρι

Ένας άλλος λόγος Dittmann και οι συνεργάτες του πιστεύουν LHS 1140b είναι μια καλή συνέχεια στην αναζήτηση για τη ζωή είναι λόγω του είδους των αστέρων που περιφέρεται γύρω, ακόμα κι αν αυτό το αστέρι είναι πολύ διαφορετικό από τον ήλιο.

Το αστέρι LHS 1140 είναι ένα αστέρι M νάνος (επίσης γνωστό ως κόκκινο νάνο). Είναι μόνο το ένα πέμπτο του μεγέθους του ήλιου της Γης και σημαντικά πιο δροσερές. Αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο να μελετηθεί εξωπλανήτες που περιστρέφονται γύρω από κοντά σε ένα φωτεινό αστέρι, επειδή το φως από το αστέρι πνίγει το φως από τον πλανήτη. Περίπου το ένα πιο δροσερό, dimmer αστέρων, ότι το πρόβλημα είναι ελαφρώς μετριαστεί. Επιπλέον, Μ νάνοι είναι ο πιο κοινός τύπος άστρων στον γαλαξία, που έχει οδηγήσει ορισμένους επιστήμονες να πιέσει για αναζητήσεις πλανήτη που στοχεύουν κόκκινα αστέρια νάνοι .

Αλλά αυτά τα αμυδρά κόκκινα αστέρια μπορεί επίσης να είναι βίαιη, στις αρχές της ζωής τους, εκδοράς βρέφος πλανήτες με σκληρή υπεριώδη ακτινοβολία και ακτίνες Χ, ενδεχομένως εξάτμιση νερού σε υγρή μορφή ή αποψίλωση από νωρίς μορφές ζωής. Το αστέρι LHS 1140 είναι μια σχετικά ήσυχη κόκκινο νάνο, σύμφωνα με το νέο χαρτί. Συγκριτικά, το αστέρι στο κέντρο του συστήματος Trappist-1 παράγει πιο συχνές εκρήξεις της σκληρής ακτινοβολίας και έχει βρεθεί να ακτινοβολούν έντονα σε μήκη κύματος ακτίνων Χ, η εν λόγω Dittmann. Για ένα πλανήτη για να καθίσει στην κατοικήσιμη ζώνη γύρω από ένα αμυδρό κόκκινο αστέρι, θα πρέπει να τροχιά πολύ κοντά στο αστέρι από τη Γη σε τροχιά γύρω από τον ήλιο, που μπορεί να κάνει τους πλανήτες ακόμα πιο ευαίσθητα στις σκληρές επιπτώσεις της ακτινοβολίας του άστρου.

Dittmann είπε ότι η ομάδα του έχει εγκριθεί για να χρησιμοποιούν το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble για να πάρετε μια καλύτερη ματιά στο αστέρι και να δούμε πόσο φωτεινό είναι σε αυτές τις υπεριώδεις και ακτίνες Χ μήκη κύματος. ( «Περιμένουμε να είναι πολύ χαμηλός, αλλά είναι πάντα καλό να ελέγξετε!», Είπε.)

Η ομάδα σχεδιάζει επίσης να χρησιμοποιήσει το Hubble για να ξεκινήσετε τη συλλογή δεδομένων σχετικά με την ατμόσφαιρα LHS 1140b είναι, εν αναμονή του να είναι σε θέση να το μελετήσει με μεγαλύτερη τηλεσκόπια, όπως το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb, που για να ξεκινήσει το 2018, και το Giant Magellan Telescope και η Τριάντα Meter Telescope, που να έρχονται σε απευθείας σύνδεση στην δεκαετία του 2020.

Οι επιστήμονες μπορεί κάλλιστα να μην βρει ζωή στον LHS 1140b, αλλά αυτή η τέλεια καταιγίδα των χαρακτηριστικών κάνει το τέλειο θέμα για να διδάξουν τους επιστήμονες σχετικά με το πώς οι πλανήτες γύρω από Μ νάνοι εξελίσσονται.

«Νάνοι M είναι ο πιο κοινός τύπος άστρων στο γαλαξία, και η ανακάλυψη των LHS 1140b μας προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το αν οι πλανήτες σε τροχιά γύρω από αυτά τα αστέρι