Τρίτη 18 Απριλίου 2017

«Ξεχάστε την αγαπημένη σας Πόλη, δεν θα τη ξαναδείτε». Το σατανικό σχέδιο που οδήγησε στην εξόντωση χιλιάδων Ρωμιών στα βάθη της Ανατολής.

Το Νοέμβριο του 1939, πριν από την έναρξη του Β Παγκοσμίου Πολέμου, η τουρκική κυβέρνηση ψήφισε άλλον ένα νόμο, που είχε ως στόχο να πιέσει τις μειονότητες που ζούσαν στην Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με αυτόν, αφαιρούνταν το δικαίωμα στους Εβραίους και τους χριστιανούς που υπηρετούσαν στον τουρκικό στρατό, να εκπαιδεύονται στα όπλα, κατά τη διάρκεια της θητείας τους.
Έτσι, όσοι μειονοτικοί κατατάσσονταν θα εκτελούσαν μόνο βοηθητικές εργασίες, όπως κατασκευές δρόμων, αεροδρομίων, καθαρισμό ή εκχιονισμό σιδηροδρομικών γραμμών, ή όπου αλλού τους έδιναν εντολή οι αξιωματικοί. Για να ξεχωρίζουν μάλιστα οι μειονοτικοί στρατιώτες, τους έδιναν διαφορετικού χρώματος στολές, από αυτές που φορούσαν οι υπηρετούντες τον τουρκικό στρατό. «Η επιστράτευση των 20 ηλικιών» Ο νόμος εφαρμόστηκε άμεσα. Κανένας όμως δεν μπορούσε να φανταστεί, τι θα συνέβαινε κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στον οποίο η Τουρκία τήρησε «επιτηδευμένη ουδετερότητα».

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/xechaste-tin-agapimeni-sas-poli-den-tha-ti-xanadite-to-sataniko-schedio-pou-odigise-stin-exontosi-chiliadon-romion-sta-vathi-tis-anatolis-pos-i-oudeteri-ston-polemo-tourkia-estile-t/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...