Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Ημέρα της Γης: Στοιχεία & Ιστορία

Ημέρα της Γης: Στοιχεία & Ιστορία
Αυτή η σύνθετη εικόνα χρησιμοποιεί μια σειρά από τμήματα της επιφάνειας της Γης που λαμβάνονται στις 4 Ιανουαρίου του 2012.
Credit: NASA / NOAA / GSFC / Suomi NPP / VIIRS / Norman Kuring
Ημέρα της Γης είναι μια ετήσια εκδήλωση που δημιουργήθηκε για να γιορτάσει το περιβάλλον του πλανήτη και την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη ρύπανση. Η ημέρα, σημειώνονται στις 22 Απριλίου, παρατηρείται σε όλο τον κόσμο με συλλαλητήρια, συνέδρια, υπαίθριες δραστηριότητες και έργα παροχής υπηρεσιών.

Ξεκίνησε ως λαϊκό κίνημα, την Ημέρα της Γης δημιουργήθηκε δημόσια στήριξη για τη δημιουργία της Υπηρεσίας Περιβαλλοντικής Προστασίας (EPA) και συνέβαλε στην ψήφιση του Air Act Clean, του νόμου περί βελτίωσης της ποιότητας του νερού, του νόμου περί ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση και πολλά άλλα περιβαλλοντική νομοθεσία. Η ιδέα για την Ημέρα της Γης προτάθηκε από τον τότε Sen. Gaylord Nelson του Ουισκόνσιν, ο οποίος πέθανε το 2005.

Αυτό το έτος, η περιβαλλοντική ομάδα υπεράσπισης Ημέρα της Γης Δικτύου (EDN) ένωσε τις δυνάμεις της με το Μάρτιο για την επιστήμη για να οργανώσει συλλαλητήριο για την Εθνική Mall στην Ουάσινγκτον, DC «Το πρόγραμμα της ημέρας θα περιλαμβάνει ομιλίες και σεμινάρια με τους επιστήμονες και των πολιτών τους διοργανωτές, μουσικές παραστάσεις και μια πορεία μέσα από τους δρόμους της Ουάσιγκτον, DC,» σύμφωνα με την ιστοσελίδα του δικτύου . [Δείτε Live Οδηγός Επιστήμη για το Μάρτιο για την Επιστήμη ]
Διαφήμιση

Ιστορία

Η πρώτη Ημέρα της Γης ήταν το 1970. Nelson, μετά από να δει τη ζημία που γίνεται από το 1969 τεράστια πετρελαιοκηλίδα στη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια, είχε την έμπνευση να οργανώσουν ένα εθνικό «σε διδάξει,» που επικεντρώνεται στην εκπαίδευση του κοινού για το περιβάλλον.

Nelson προσληφθεί Denis Hayes, ένα πολιτικά ενεργό πρόσφατη απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, ως εθνικός συντονιστής, και έπεισε ΗΠΑ Δημ. Πιτ McCloskey της Καλιφόρνια να είναι συν-πρόεδρος. Με προσωπικό των 85, ήταν σε θέση να συσπειρώσει 20 εκατομμύρια άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 20 Απριλίου 1970. Τα πανεπιστήμια που πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρίες, και οι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε δημόσιους χώρους για να μιλήσουμε για το περιβάλλον και να βρει τρόπους για να υπερασπιστεί τον πλανήτη.

«Οι ομάδες που είχαν καταπολέμηση των πετρελαιοκηλίδων, ρυπογόνα εργοστάσια και μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ακατέργαστα λύματα, τοξικά χωματερές, τα φυτοφάρμακα, αυτοκινητόδρομους, η απώλεια της άγριας φύσης, και η εξαφάνιση της άγριας ζωής ξαφνικά συνειδητοποίησα ότι μοιράζονται κοινές αξίες», σύμφωνα με την ιστορία της Γης ημέρα με την ημέρα της Γης Δίκτυο, το οποίο ιδρύθηκε από τους διοργανωτές της εκδήλωσης για την προώθηση της περιβαλλοντικής ιδιότητας του πολίτη και τη δράση όλο το χρόνο.

Αντανακλώντας την 10η επέτειο της Ημέρας της Γης, ο Νέλσον έγραψε σε ένα άρθρο για EPA Εφημερίδα , «Ήταν εκείνη την ημέρα ότι οι Αμερικανοί κατέστησε σαφές ότι καταλάβαιναν και ήταν βαθιά του ανησυχία για την επιδείνωση του περιβάλλοντος και της αλόγιστης σπατάλης των πόρων μας. "

Το 1995, ο Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον απονεμηθεί Nelson το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας για να είναι ο ιδρυτής της Ημέρας της Γης. Αυτή είναι η υψηλότερη τιμή που παρέχεται σε αμάχους στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Σύγχρονη Ημέρα της Γης

Ημέρα της Γης συνέχισε να αυξάνεται με τα χρόνια. Το 1990, πήγε παγκόσμια, και 200 ​​εκατομμύρια άνθρωποι σε 141 χώρες συμμετείχαν στην εκδήλωση, σύμφωνα με την Ημέρα της Γης Δικτύου.

Ημέρα της Γης 2000 περιλαμβάνονται 5.000 περιβαλλοντικές ομάδες και 184 χώρες. Hayes οργάνωσε μια εκστρατεία που επικεντρώθηκε στην υπερθέρμανση του πλανήτη και καθαρή ενέργεια. «Ηγέτες στον κόσμο στο Κιότο της Ιαπωνίας, στα τέλη του 1997, αναγνώρισε το επιστημονικό γεγονός ότι η κύρια αιτία της υπερθέρμανσης του πλανήτη είναι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από την κατανάλωση ορυκτών καυσίμων, και ότι κάτι πρέπει να γίνει για την αντιμετώπιση αυτών των αυξανόμενων εκπομπών,» Hayes είπε National Geographic .

Το 2010, για την 40η επέτειο της Ημέρας της Γης, 225.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο National Mall για το κλίμα του αγώνα. Ημέρα της Γης Δίκτυο ξεκίνησε μια εκστρατεία για να φυτέψει 1 δισεκατομμύριο δέντρα , που επιτεύχθηκε το 2012, σύμφωνα με την οργάνωση.

Πέρυσι την Ημέρα της Γης, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-μουν ζήτησε από τους ηγέτες του κόσμου να υπογράψουν τη συμφωνία του Παρισιού του κλίματος με στόχο τη διατήρηση θέρμανσης του πλανήτη κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου (3,5 βαθμούς Φαρενάιτ). (Στη συνέχεια, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε τη συνθήκη εκείνη την ημέρα .)

Σήμερα, πάνω από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο συμμετέχουν σε δραστηριότητες Ημέρα της Γης, σύμφωνα με το EDN.
Ο αντίκτυπος της Ημέρα της Γης

Αν Ημέρα της Γης έχει γίνει mainstream, οι έρευνες δείχνουν ότι η οικολογία μπορεί να σκοντάψει. Σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις της Gallup, το 42 τοις εκατό των Αμερικανών πιστεύουν ότι οι οι κίνδυνοι της κλιματικής αλλαγής υπερβολικές , και λιγότερο από το μισό λένε ότι η προστασία του περιβάλλοντος θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα σε σχέση με την παραγωγή ενέργειας.

Αλλά Ημέρα της Γης εξακολουθεί να είναι σημαντική, διότι υπενθυμίζει στους ανθρώπους να σκεφτούν σχετικά με τις αξίες της ανθρωπότητας, οι απειλές ο πλανήτης αντιμετωπίζει και τους τρόπους για να βοηθήσουν στην προστασία του περιβάλλοντος, δήλωσε η Σούζαν Clayton, καθηγητής ψυχολογίας και περιβαλλοντικές μελέτες στο Κολέγιο της Wooster στο Οχάιο.

«Η σκέψη για την ιστορία του περιβαλλοντικού ακτιβισμού και ο τρόπος που τα άτομα έχουν εργαστεί μαζί για να αλλάξει την πολιτική μπορεί να μας κάνει πιο αισιόδοξος για την ικανότητα να κάνουν θετικές αλλαγές στο μέλλον», είπε ο Clayton.

Mia Yamaguchi, συντονιστής προβολής στο Δίκτυο CoolClimate στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Ανανεώσιμων Πηγών και κατάλληλες Εργαστήριο Ενέργειας του Berkeley, συμφώνησε. «Υπάρχουν πολλά, πολλά πράγματα που κάθε ένα άτομο μπορεί να κάνει για να διαχειρίζονται τις δικές τους περιβαλλοντικές επιπτώσεις, η οποία πιστεύω ότι καθιστά πραγματικά διαφορετική από τις ανησυχίες όπως το δημόσιο χρέος ή εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ,» Yamaguchi δήλωσε Ζωντανή Science το 2011 .

Σε αυτές τις περιπτώσεις, «μπορώ να πιθανότατα γράψει μια επιστολή προς έναν πολιτικό, ίσως δωρίσει σε μια αιτία», είπε. «Αλλά αν πραγματικά να αρχίσει να ψάχνει σε ό, τι θα χρειαζόταν για να βελτιώσουν την αποδοτικότητα των καυσίμων των οχημάτων μου κατά 5 μίλια ανά γαλόνι, που κάνει μια μεγάλη διαφορά.»

Το Δίκτυο CoolClimate έχει μια ποικιλία από online widgets για τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τον υπολογισμό των ιδίων τους ενεργειακού αποτυπώματος.
δραστηριότητες Ημέρα της Γης

Κάθε χρόνο, οι εταιρείες και οι ακτιβιστές δημιουργούν νέα έργα, πρωτοβουλίες και εκστρατείες για την προστασία και την αποκατάσταση της Γης. Τα παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες συχνά γιορτάσει με τη δημιουργία Ημέρα της Γης, με θέμα τις τέχνες και τα έργα του σχολείου.

Σύμφωνα με έρευνα από τη συσκευή ανακύκλωσης ecoATM , το 30 τοις εκατό των ερωτηθέντων εργοστάσιο ένα δέντρο για την Ημέρα της Γης, και 23 τοις εκατό καθαρίσει ένα τοπικό πάρκο. Περίπου 47 τοις εκατό των ερωτηθέντων συνδέουν την Ημέρα της Γης με την ανακύκλωση.

Εδώ είναι μερικές ιδέες για την Ημέρα της Γης από τους ανθρώπους σε όλη τη χώρα:
Υπάρχουν δύο απλοί τρόποι για να γιορτάσουν την Ημέρα της Γης για να κάνει τον κόσμο λίγο καλύτερο «δήλωσε ο Nathaniel Weston, αναπληρωτής καθηγητής περιβαλλοντικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο Villanova.» Το πρώτο είναι η προώθηση της κατανόησης των σημαντικών περιβαλλοντικών ζητημάτων, έτσι ώστε περισσότεροι άνθρωποι έχουν επίγνωση της οι κρίσιμες ενέργειες που πρέπει να ληφθούν για την προστασία του περιβάλλοντός μας. Το δεύτερο είναι να δεσμεύσει τον εαυτό σας στην υπηρεσία ή γύρω από την Ημέρα της Γης -. Εργοστάσιο μερικά δέντρα, να καθαρίσει ένα ρεύμα ή να βοηθήσει τοπική κοινότητα κήπο σας»
Kate Williams, Διευθύνων Σύμβουλος του 1% για τον πλανήτη , ένα από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά δίκτυα του κόσμου, είπε ζωντανή επιστήμη που ο καθένας μπορεί να κάνει τη διαφορά για την Ημέρα της Γης με την απλή ενσωμάτωση μικρές αλλαγές στην καθημερινή τους ρουτίνα. «Διαβάστε τις ετικέτες σας, και απαιτούν διαφάνεια από τις αγαπημένες σας μάρκες. Κάντε μια υπόσχεση να κρατήσει το νερό καθαρό και προσβάσιμο για τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο Ουίλιαμς. «Δέσμευση να γίνει μια σε κίνδυνο είδη μασκότ σας, και να γίνει ένα συνήγορος για κάθε συγκεκριμένο είδος Υπάρχουν τόσοι πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να έχει έναν αντίκτυπο -. Απλά πρέπει να επιλέξετε ένα!»
«Κάντε μια βόλτα στη φύση και απλά εκτιμούν ότι, φυτέψουν ένα δέντρο ή ένα λουλούδι, πάρτε ένα μπουκάλι απορρίπτονται και να ανακυκλώνουν το (ακόμη και αν δεν είναι δικό σας), απενεργοποιήστε τον εκτυπωτή σας για μια ημέρα, απενεργοποιήστε τον υπολογιστή σας και να μια τεχνολογία διάλειμμα, πάμε για χορτοφάγους για μια ημέρα, χρησιμοποιήστε ένα πιστοποιημένο φυσικό προϊόν φροντίδας του δέρματος. Αυτά είναι μόνο μερικά απλά τρόπους για να κάνει ένα θετικό αντίκτυπο για τον εαυτό σας και για τη Γη μας,»Jennifer Barckley, διευθυντής της μάρκας επικοινωνιών και των αξιών στο The Κατάστημα σώματος, μια αλυσίδα από προϊόντα μπάνιου και σώματος, είπε Ζωντανή Επιστήμη.
«Ένας απλός τρόπος που ο καθένας μπορεί να γιορτάσουν την Ημέρα της Γης για να κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος για να σβήνουν τα φώτα στα σπίτια τους και στα γραφεία τους ... όχι μόνο μερικές φορές, αλλά όλη την ώρα», είπε ο Helene βασιλιάς, ένας μέλος της Υγείας Green Team των νοσοκομείων LifeBridge Υγείας στη Βαλτιμόρη. «Μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά πόσες φορές έχετε αφήσει τα φώτα αναμμένα, όταν θα μπορούσε να την εξοικονόμηση ενέργειας;»
Επιπρόσθετοι πόροι
Το ΥΠΠ ιστοσελίδα Ημέρα της Γης προσφέρει προτάσεις για εκδηλώσεις και δραστηριότητες, τους πόρους του έργου, καθώς και ιδέες για τους εκπαιδευτικούς και τους εθελοντές της κοινότητας των υπηρεσιών.
Ημέρα της Γης Δίκτυο παρέχει πληροφορίες σχετικά με το πώς να αναλάβει δράση και να συμμετάσχουν σε περιβαλλοντικά προγράμματα.
Ο ΟΗΕ ανακήρυξε 22ης Απριλίου ως Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας Γης και παραθέτει τα γεγονότα Ημέρα της Γης σε όλο τον κόσμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...