Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Όλα για την άμυνα


Τα τελυταία χρόνια είναι θέμα συζήτησης στην Ελλάδα η μη αντίδραση των Ελλήνων στο ξέσκισμα της ζωής τους και τη χώρας τους.

Η ΄γενική εικόνα που υπάρχει για τους Έλληνες -εφτά χρόνια μετά την χρεοκοπία και μετά από τρία Μνημόνια- είναι ανθρώπων που αδιαφορούν και πάνε για καφέ.

Η όποια προσπάθεια για αντίδραση μοιάζει να σταμάτησε αμέσως μετά την ανατροπή του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος τον Ιούλιο του 2015.

Σαφώς, δεν μπορεί κάποιος να αναφερθεί σε όλους τους Έλληνες· αυτή είναι η γενική εικόνα.

Προφανώς, για κάποιους Έλληνες -όπως συμβαίνει πάντα- δεν υπάρχουν δυσκολίες σε αυτή την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα.

Κάποιοι την περνούν πάντα φίνα, πολλοί περισσότεροι δυσκολεύονται και πολλοί μετανάστευσαν ή ετοιμάζονται να μεταναστεύσουν.

Προσπαθώντας να εξηγήσω την «αδιαφορία» των Ελλήνων για αυτά που τους συμβαίνουν, σκέφτομαι πως οι Έλληνες ήταν προετοιμασμένοι.

Πάντα οι Έλληνες αντιμετωπίζουν το κράτος σαν εχθρό.

Δεν χρειαζόταν η χρεοκοπία της χώρας, για να συμβεί αυτό.

Οι Έλληνες αντιλαμβάνονται το κράτος σαν κάποιον που τους κυνηγάει και αυτοί αμύνονται διαρκώς απέναντί του.

Τι άλλο σήμαινε η επιθυμία και η τάση των Ελλήνων -επί δεκαετίες- να αγοράζουν σπίτια πέρα από την βεβαιότητα πως πρέπει να προστατεύσουν τα χρήματά τους από το κράτος;

Αυτοί που εμπιστεύτηκαν το κράτος -αγοράζοντας κρατικά ομόλογα- το πλήρωσαν πολύ ακριβά.

Άρα, οι Έλληνες ήταν προετοιμασμένοι για την ολοκληρωτική επίθεση εναντίον τους τα τελευταία χρόνια και προσαρμόστηκαν γρήγορα στα νέα δεδομένα.




Στην επίθεση που δέχονται τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες, κάνουν αυτό που έκαναν πάντα: αμύνονται.

Υπάρχουν άπειροι τρόποι για να αμυνθείς στην επίθεση του χρεοκοπημένου κράτος εναντίον σου και οι Έλληνες τους ξέρουν όλους.

Άλλωστε, οι Έλληνες έχουν πλήρη γνώση πως το «κράτος» στην Ελλάδα είναι υπόθεση λίγων.

Το «κράτος» στην Ελλάδα είναι τα πολιτικά τζάκια, οι ολιγάρχες, οι δικαστές τους, οι πραιτωριανοί τους και άλλοι δικοί τους άνθρωποι.

Αυτό το κράτος χρεοκόπησε, δεν χρεοκόπησαν οι Έλληνες.

Είναι μαθημένοι στην άμυνα οι Έλληνες.

Όποιος ξέρει την ελληνική Ιστορία, διαπιστώνει πως οι Έλληνες πάντα αμύνονταν απέναντι στο κράτος.

Αυτό κάνουν και τώρα.

Άμυνα με λύσσα.



Read more: https://pitsirikos.net/2017/04/%cf%8c%ce%bb%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ac%ce%bc%cf%85%ce%bd%ce%b1/#ixzz4dsIcl084

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...