Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Γαλλία: Ένας οδηγός για τις προεδρικές εκλογές

  • «Αυτό δημιουργεί ένα πρόβλημα δεν είναι το Ισλάμ, αλλά ορισμένες συμπεριφορές που λέγεται ότι είναι θρησκευτικό και στη συνέχεια επιβάλλονται σε πρόσωπα που ασκούν ότι η θρησκεία.» - Εμμανουήλ Macron.
  • «Αυτοί που έρχονται στη Γαλλία είναι να αποδεχθούν τη Γαλλία, να μην μετατρέψει την εικόνα της χώρας καταγωγής τους. Αν θέλουν να ζήσουν στο σπίτι, θα πρέπει να έχουν μείνει στο σπίτι.» - Marine Le Pen.
  • «Είναι [Γαλλία] είναι ένα έθνος που έχει το δικαίωμα να επιλέξει ποιος μπορεί να και το δικαίωμα που οι ξένοι αποδέχονται τους κανόνες και τα έθιμα του συμμετάσχουν -. Φρανσουά Φιγιόν.
  • Jean-Luc Mélenchon έχει καλέσει για μια μαζική αύξηση των δημόσιων δαπανών, ένας φόρος 90% για όσους κερδίζουν περισσότερα από € 400.000 ($ 425.000) το χρόνο, και μια αύξηση σε όλη-την-σανίδα του κατώτατου μισθού κατά 16% σε € 1.326 ( $ 1.400) net το μήνα, με βάση την εβδομάδα των 35 ωρών εργασίας.
  • Benoît Hamon έχει υποσχεθεί να δημιουργήσει ένα καθολικό βασικό εισόδημα: θέλει να πληρώσει κάθε Γάλλος πολίτης άνω των 18 ετών, ανεξάρτητα από το αν είναι ή όχι απασχολούνται, μια κυβέρνηση-εγγυημένο μηνιαίο εισόδημα των € 750 ($ 800). Το ετήσιο κόστος για τους φορολογούμενους θα είναι 400 δις € (430 δισεκατομμύρια $). Συγκριτικά, το 2017 αμυντικού προϋπολογισμού της Γαλλίας είναι 32.700.000.000 € (40 δις $).

Οι ψηφοφόροι στη Γαλλία θα προσέλθουν στις κάλπες στις 23 Απριλίου για να επιλέξετε το επόμενο πρόεδρο της χώρας σε μια διαδικασία δύο σταδίων. Οι δύο κορυφαίοι νικητές στον πρώτο γύρο θα διαγωνιστούν σε ένα run-off στις 7 Μαΐου.
Η εκλογή ακολουθείται στενά στη Γαλλία και αλλού ως ένδειξη της λαϊκής δυσαρέσκειας με κόμματα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και με την πολυπολιτισμικότητα και συνέχισε μαζική μετανάστευση από τον μουσουλμανικό κόσμο.
Αν οι εκλογές διεξήχθησαν σήμερα, ανεξάρτητα κεντρώος υποψήφιος Εμμανουήλ Macron, ο οποίος ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε αιρετό αξίωμα, θα γίνει ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας, σύμφωνα με τις περισσότερες δημοσκοπήσεις.
Μια IFOP-Εμπιστοσύνης δημοσκόπηση κυκλοφορήσει στις 21 Απριλίου έδειξε ότι Macron θα κερδίσει τον πρώτο γύρο με 24,5% των ψήφων, που ακολουθείται από Marine Le Pen, ο ηγέτης του κόμματος αντι-δημιουργία του Εθνικού Μετώπου, με 22,5%. Συντηρητικό François Fillon είναι τρίτο (19,5%), ακολουθούμενη από Leftist δάδα Jean-Luc Mélenchon (18,5%) και ρίζα Σοσιαλιστικής Benoît Hamon (7%).
Αν οι εκλογές αριθμοί είναι ακριβείς, τα δύο καθιερωμένα κόμματα, το Σοσιαλιστικό Κόμμα και οι κεντροδεξιές Ρεπουμπλικάνοι, θα, για πρώτη φορά, να εξαλειφθούν στον πρώτο γύρο.
Στο δεύτερο γύρο, Macron, ένα παγκοσμιοποίησης υπέρ της ΕΕ, υπέρ του Ισλάμ, θα νικήσει Le Pen, αντι-ΕΕ, αντι-Ισλάμ γαλλική εθνικιστική, με μεγάλη διαφορά (61% έως 39%), σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.
Παρ 'όλα αυτά, οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο αγώνας σφίγγει, και ότι δύο υποψήφιοι που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν επίσης ουραγούς - Φιγιόν, ο οποίος έχει βυθισμένη σε σκάνδαλο διαφθοράς, και Mélenchon, που έχει καλές επιδόσεις στις πρόσφατες προεδρικές συζητήσεις - Οι στένωση το προβάδισμα που Macron και Le Pen έχουν πάνω τους.
Μια Elabe δημοσκόπηση για BMFTV και L'Express κυκλοφόρησε στις 21 Απριλίου έδειξε Macron στο 24%, Le Pen κατά 21,5%, Φιγιόν κατά 20% και Mélenchon στο 19,5%.
Οι αριθμοί δείχνουν ότι ούτε Macron ούτε Le Pen μπορεί να είναι απολύτως βέβαιο ότι θα προχωρήσει στη 7ης Μαΐου απορροή. Μένει να δούμε αν το 20, Απρίλη τζιχάντ επίθεση σε τρεις αστυνομικούς στο Παρίσι θα ενισχύσει την υποστήριξη είτε Φιγιόν ή Le Pen, δύο από τους οποίους έχουν δεσμευτεί να πατάξει το ριζοσπαστικό Ισλάμ, και οι δύο από τους οποίους ανταγωνίζονται για πολλούς από τους ίδιους τους ψηφοφόρους . Η προσθήκη της αβεβαιότητας: Περίπου το 40% των Γάλλων ψηφοφόρων παραμένουν αναποφάσιστοι.


Μετά είναι οι βασικές θέσεις της πολιτικής των πέντε υποψηφίων:

Εμμανουήλ Macron

Macron, 39, πρώην τραπεζίτης επενδύσεων, ήταν σύμβουλος του νυν Σοσιαλιστική Πρόεδρος Francois Hollande. Αν εκλεγεί, θα είναι νεότερος πρόεδρος της Γαλλίας. Μια πολύ καιρό μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Macron σερβίρεται στο υπουργικό συμβούλιο του Ολάντ για δύο χρόνια ως υπουργός Οικονομίας μέχρι τον Αύγουστο του 2016, όταν παραιτήθηκε για να ξεκινήσει το δικό του πολιτικό κίνημα, En Marche! (Εν κινήσει!).
Macron, του οποίου ο πυρήνας βάση στήριξης αποτελείται από νέους, τις αστικές προοδευτικοί, έχει ονομάζεται η «γαλλική Ομπάμα.» Ο ίδιος επιμένει ότι δεν είναι ούτε αριστερά, ούτε δεξιά και προσπάθησε να τοποθετήσει τον εαυτό του στο πολιτικό κέντρο, μεταξύ των Σοσιαλιστών και των συντηρητικών - και ως εναλλακτική λύση για λαϊκισμό Λεπέν.
Macron είναι φιλικό προς τις επιχειρήσεις και απηύθυνε έκκληση για μείωση των εταιρικών φόρων και για την επένδυση σε υποδομές. Ο ίδιος προκάλεσε την οργή, τον Φεβρουάριο, όταν αυτός περιγράφεται αποικιακή κληρονομιά της Γαλλίας στην Αλγερία ως «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».
μετεωρική άνοδος του έχει προωθείται από ένα σκάνδαλο που έχει καταστραφεί το καθεστώς των Ρεπουμπλικανός υποψήφιος Φρανσουά Φιγιόν, και επειδή οι Σοσιαλιστές τοποθέτησε Benoît Hamon, μια μη δημοφιλής υποψήφιος.
Θέσεις πολιτικής macron του (πλατφόρμα εδώ ) περιλαμβάνουν:
  • Ευρωπαϊκού ομοσπονδιακού : Macron έχει επανειλημμένα έκκληση για μια ισχυρότερη Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε πολιτική συγκέντρωση 14 Ιαν. στη Λιλ, είπε: «Είμαστε Ευρώπη, είμαστε Βρυξέλλες, θα το θέλαμε και εμείς πρέπει Χρειαζόμαστε την Ευρώπη γιατί η Ευρώπη μας κάνει μεγαλύτερο, διότι η Ευρώπη μας κάνει πιο δυνατούς.»
  • Μετανάστευση : Macron έχει επανειλημμένα επαινέθηκε ανοικτών θυρών μεταναστευτική πολιτική η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η οποία επέτρεψε πάνω από δύο εκατομμύρια ως επί το πλείστον μουσουλμάνοι μετανάστες στη Γερμανία από τον Ιανουάριο του 2015.
Σε 1 Γενάρη του 2017 συνέντευξη με Süddeutsche Zeitung , Macron κατηγόρησε τους επικριτές των ανοικτών θυρών μεταναστευτική πολιτική της Μέρκελ των «επαίσχυντη υπεραπλούστευση.» Είπε: «Μέρκελ και τη γερμανική κοινωνία στο σύνολό παράδειγμα τις κοινές μας ευρωπαϊκές αξίες Θα σωθεί η συλλογική μας αξιοπρέπεια με την αποδοχή, την υποδοχή και την εκπαίδευση των προβληματικών πρόσφυγες.».
Σε ένα ράλι 4 Φεβρουαρίου στη Λυών, Macron χλεύασε υπόσχεση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να χτίσει έναν τοίχο με το Μεξικό:. «Δεν θέλω να χτίσει ένα τείχος που μπορώ να σας διαβεβαιώσω δεν υπάρχει κανένα τοίχο στο πρόγραμμά μου Μπορείτε να θυμηθείτε την γραμμή Μαζινό. ;» είπε, αναφερόμενος σε μια αποτυχημένη γραμμή των οχυρώσεων ότι η Γαλλία χτίστηκε το 1930 για να αποτρέψει μια εισβολή από τη Γερμανία.
  • Ισλαμική Τρομοκρατία : Macron έχει πει ο ίδιος πιστεύει ότι η λύση για τζιχάντ τρομοκρατία είναι πιο ευρωπαϊκού φεντεραλισμού:.. «Η τρομοκρατία θέλει να καταστρέψει την Ευρώπη Μπορούμε γρήγορα να δημιουργήσετε μια κυρίαρχη Ευρώπη, η οποία είναι ικανή να μας προστατεύει έναντι εξωτερικών κινδύνων, προκειμένου να διασφαλιστεί η καλύτερη εσωτερική ασφάλεια μας πρέπει, επίσης, να ξεπεράσουν τις εθνικές απροθυμία και τη δημιουργία ενός κοινού ευρωπαϊκού συστήματος πληροφοριών που θα επιτρέψουν την αποτελεσματική κυνήγι των εγκληματιών και τρομοκρατών.»
  • Ισλάμ : Macron δήλωσε ότι πιστεύει ότι η πολιτική γαλλική ασφάλεια έχει άδικα στοχευμένες μουσουλμάνους και ότι «εκκοσμίκευση δεν πρέπει να κραδαίνει ως όπλο για την καταπολέμηση του Ισλάμ.» Σε ράλι Οκτώβριος 2016 στο Μονπελιέ, απέρριψε ο Πρόεδρος του Ολάντ τον ισχυρισμό ότι «η Γαλλία έχει ένα πρόβλημα με το Ισλάμ.» Αντ 'αυτού, Macron είπε: «Καμία θρησκεία δεν είναι ένα πρόβλημα σήμερα στη Γαλλία Εάν το κράτος θα πρέπει να είναι ουδέτερη, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της εκκοσμίκευσης, έχουμε καθήκον να αφήσει τους πάντες ασκούν τη θρησκεία τους με αξιοπρέπεια.». Επίσης, επέμεινε ότι το ισλαμικό κράτος δεν είναι ισλαμική: «Αυτό αποτελεί πρόβλημα δεν είναι το Ισλάμ, αλλά ορισμένες συμπεριφορές που λέγεται ότι είναι θρησκευτικό και στη συνέχεια επιβάλλονται σε πρόσωπα που ασκούν ότι η θρησκεία.»

Marine Le Pen

Le Pen, 48, ένας πρώην δικηγόρος και η μικρότερη κόρη του Ζαν-Μαρί Λεπέν, ιδρυτή του Εθνικού Μετώπου κόμμα, έχει αγωνιστεί σε μια εθνικιστική πλατφόρμα. Έχει ζήτησε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το τράβηγμα της Γαλλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εγκαταλείποντας το ευρώ ενιαίο νόμισμα, την ανάσχεση της μετανάστευσης και την αποκατάσταση των ελέγχων στα γαλλικά σύνορα.
Le Pen, ο οποίος έχει κληθεί η «γαλλική Trump,» έχει υποσχεθεί να πολεμήσει το ριζοσπαστικό Ισλάμ, κοντά εξτρεμιστικών μουσουλμανικών τεμενών και δια της βίας απέλαση των παράνομων μεταναστών.
Στις 2 Μαρτίου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε την άρση της ασυλίας Λεπέν από την ποινική δίωξη για tweeting τις εικόνες του ισλαμικού κράτους βίας. Σύμφωνα με το γαλλικό δίκαιο, εκδόσεις βίαιες εικόνες μπορεί να τιμωρείται με έως και τρία χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο ύψους € 75.000 ευρώ ($ 79.000). Le Pen δημοσίευσε τις εικόνες σε απάντηση σε ένα δημοσιογράφο ο οποίος σε σύγκριση αντι-μεταναστευτική στάση του κόμματός της προς το ισλαμικό κράτος. Κατήγγειλε τις νομικές διαδικασίες κατά της ως πολιτική παρέμβαση στην εκστρατεία και ζήτησε ένα μορατόριουμ για τις δικαστικές έρευνες έως ότου περάσει η περίοδος των εκλογών.
Le Pen είναι επίσης υπό έρευνα για φερόμενη κατάχρηση κονδυλίων της ΕΕ για να πληρώσει για το προσωπικό κόμματος, μεταξύ των οποίων μια προσωπική σωματοφυλακή. Έχει αρνηθεί οποιαδήποτε αδικοπραγία και δήλωσε ότι η έρευνα είχε ως στόχο την υπονόμευση της καμπάνια. «Οι Γάλλοι μπορεί να πει τη διαφορά μεταξύ της πραγματικής σκάνδαλα και πολιτικά βρώμικα κόλπα», είπε.
Θέσεις πολιτικής Λεπέν (πλατφόρμα εδώ ) περιλαμβάνουν:
  • Ευρωπαϊκού ομοσπονδιακού : «Όλοι συμφωνούν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια αποτυχία δεν είχαν παραδώσει σε οποιαδήποτε από τις υποσχέσεις της, ιδίως όσον αφορά την ευημερία και την ασφάλεια .... Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, αν εκλεγεί, θα ανακοινώσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος μέσα σε έξι μήνες που απομένουν. ή την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση ...»
  • Μετανάστευση : Le Pen έχει πει ότι θέλει να μειώσει τη μετανάστευση σε όχι περισσότερα από 10.000 άτομα το χρόνο. Έχει κάλεσε επίσης τους μετανάστες να προσαρμοστούν στη γαλλική κουλτούρα: «Αυτοί που έρχονται στη Γαλλία είναι να αποδεχθούν τη Γαλλία, να μην μετατρέψει την εικόνα της χώρας καταγωγής τους αν θέλουν να ζουν στο σπίτι, θα πρέπει να μείνει στο σπίτι. .»
  • Ισλαμική Τρομοκρατία : Le Pen έχει επανειλημμένα υποσχεθεί να πατάξει την ισλαμική τρομοκρατία. Στις 5 Φεβρουαρίου, είπε: «Όσον αφορά την τρομοκρατία, δεν έχουμε την πρόθεση να ζητήσει από τους Γάλλους να συνηθίσουν να ζουν με αυτή τη φρίκη Θα την εξάλειψή εδώ και στο εξωτερικό.». Μετά την 20η Απρίλη τζιχάντ επίθεση στο Παρίσι, επανέλαβε : «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη ρίζα του κακού είναι ισλαμιστικό φονταμενταλισμό, η ιδεολογία που οι τρομοκράτες τους αξιοποίηση.».
  • Ισλάμ : Le Pen έχει υποσχεθεί να περιορίσει την πρακτική του Ισλάμ στη δημόσια πλατεία. Θέλει να απαγορεύσει όλα τα ορατά θρησκευτικά σύμβολα φοριέται στο κοινό, συμπεριλαμβανομένης της μουσουλμανικής μαντίλας και την εβραϊκή skullcaps. Έχει σχέση μουσουλμάνοι προσεύχονται στους δρόμους με τη ναζιστική κατοχή: «Για εκείνους που θέλουν να μιλούν πολύ για το Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν πρόκειται για το επάγγελμα, τότε θα μπορούσαμε να μιλήσουμε γι' αυτό [μουσουλμανικές προσευχές στους δρόμους], γιατί αυτό είναι κατοχής του εδάφους. είναι ένα επάγγελμα των τμημάτων του εδάφους, των περιοχών στις οποίες ισχύουν θρησκευτικούς νόμους. είναι ένα επάγγελμα. υπάρχουν βέβαια υπάρχουν δεξαμενές, δεν υπάρχουν στρατιώτες, αλλά είναι παρ 'όλα αυτά ένα επάγγελμα και ζυγίζει σε μεγάλο βαθμό από τις τοπικές οι κατοικοι."

Φρανσουά Φιγιόν

Φιγιόν, 63, πρώην πρωθυπουργός υπό τον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και τώρα ο Δημοκρατικός υποψήφιος για το 2017 προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, έχει δεσμευθεί να υπερασπιστεί τις παραδοσιακές γαλλικές αξίες και την ταυτότητα. «Αυτή η χώρα είναι η κόρη του Χριστιανισμού, καθώς και του Διαφωτισμού,» Φιγιόν δήλωσε. «Θα βάλω την οικογένεια στο επίκεντρο όλης της δημόσιας πολιτικής.»
Φιγιόν, ο οποίος έχει κληθεί η «γαλλική Θάτσερ» για τις συντηρητικές πολιτικές του, θέλει να τερματίσει 35 ώρες την εβδομάδα το έργο της Γαλλίας, περικόψει τις δημόσιες δαπάνες κατά 100 δις € (107 δισεκατομμύρια $), να συρρικνωθεί το μέγεθος της κυβέρνησης με την περικοπή 500.000 θέσεων δημοσίων υπαλλήλων, καταργήσει ένα φόρο περιουσίας και τη μείωση της μετανάστευσης. Θέλει επίσης να επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στην εθνική ασφάλεια.
Φιγιόν είχε ευνοείται για να κερδίσει αυτόν τον αγώνα μέχρι που έγινε το αντικείμενο ποινικής έρευνας πάνω από καταγγελίες ότι χρησιμοποίησε χρήματα της κυβέρνησης να πληρώσει τη γυναίκα και τα παιδιά του πάνω από 1 εκατομμύριο € ($ 1.1 εκατομμύρια) για τις εργασίες που ποτέ δεν έκανε. Αντιμετωπίζει κατηγορίες της υπεξαίρεσης.
Θέσεις πολιτικής Φιγιόν του (πλατφόρμα εδώ ) περιλαμβάνουν:
  • Ευρωπαϊκού ομοσπονδιακού : Φιγιόν δήλωσε ότι δεν είναι υπέρ των πιο ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Σε ένα δοκίμιο για την Le Monde , ο ίδιος έγραψε : «Ας βάλει στην άκρη το όνειρο μιας ομοσπονδιακής Ευρώπης, είναι επιτακτική ανάγκη να αποκατασταθεί μια πιο πολιτική λειτουργία, έτσι ώστε η Ευρώπη να εστιάσει τη δράση της σε σαφώς καθορισμένες στρατηγικές προτεραιότητες.».
  • Μετανάστευση : Φιγιόν ζήτησε ποσοστώσεων περιορισμό της μετανάστευσης με βάση την ικανότητα ενσωμάτωσης. Σε ένα συλλαλητήριο στη Νίκαια στις 11 Ιανουαρίου, ο ίδιος είπε : «. Η Γαλλία είναι γενναιόδωρη, αλλά δεν είναι ένα μωσαϊκό και μια περιοχή χωρίς όρια Είναι ένα έθνος που έχει το δικαίωμα να επιλέξει ποιος μπορεί να ενταχθεί και το δικαίωμα που δέχονται ξένους της κανόνες και τα έθιμα. Έχουμε έξι εκατομμύρια άνεργοι και σχεδόν εννέα εκατομμύρια φτωχούς ανθρώπους. Η μετανάστευση πρέπει να ελέγχεται σταθερά και μειώνεται στο ελάχιστο.»
  • Ισλάμ : Φιγιόν έχει ορκιστεί να ασκήσει «αυστηρό διοικητικό έλεγχο» πάνω από το Ισλάμ στη Γαλλία. Έχει περιγραφεί επίσης το ριζοσπαστικό Ισλάμ ως «ολοκληρωτισμού, όπως οι Ναζί». Μετά τις 20 Απρ τζιχάντ επιθέσεις, Φιγιόν επαναλαμβανόμενη δέσμευση του να πατάξει το ριζοσπαστικό Ισλάμ. «Οποιαδήποτε κίνηση υποστηρίζοντας Salafism και η Μουσουλμανική Αδελφότητα θα διαλυθεί», είπε.

Jean-Luc Mélenchon

Mélenchon, 65, είναι επικεφαλής του νεοσύστατου La France Insoumise ( «Unsubmissive Γαλλία»), ένα πολιτικό κίνημα που υποστηρίζεται από το Αριστερό Κόμμα και το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Mélenchon, ο οποίος έχει κληθεί η «γαλλική Bernie Sanders,» έχει αγωνιστεί σε μια αντι-καπιταλιστική, πλατφόρμα κατά της παγκοσμιοποίησης και δεσμεύθηκε να θέσει τέρμα στην «οικονομικού φιλελευθερισμού». Έχει καλέσει για μια μαζική αύξηση των δημόσιων δαπανών, ένας φόρος 90% για όσους κερδίζουν περισσότερα από € 400.000 ($ 425.000) το χρόνο, και μια αύξηση σε όλη-την-σανίδα του κατώτατου μισθού κατά 16% σε € 1.326 ($ 1.400) net το μήνα, με βάση μια 35-ωρη εβδομάδα εργασίας.
Θέσεις πολιτικής Mélenchon του (πλατφόρμα εδώ ) περιλαμβάνουν:
  • Ευρωπαϊκού ομοσπονδιακού : Mélenchon έχει δεσμευθεί να επαναπροσδιορίσει το μέλλον της σχέσης της Γαλλίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχει υποσχεθεί να διαπραγματευτεί μια «δημοκρατική ανασυγκρότηση» των ευρωπαϊκών συνθηκών, και να αποχωρήσει από την ΕΕ αν αποτύχει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του. «Η Ευρώπη, εμείς θα το αλλάξουμε ή να το αφήσετε αυτό», είπε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης με τη Γαλλία 2 τηλεόραση στις 7 Απριλίου Επίσης, έχει αμφισβητήσει τη συνεχιζόμενη χρήση της Γαλλίας από το ευρώ ενιαίο νόμισμα.
  • Μετανάστευση : Mélenchon είναι αντίθετη με τις ποσοστώσεις μετανάστευσης. Κάλεσε για παράνομους εργάτες να νομιμοποιηθούν. Έχει ζητήσει εκ νέου τη θέσπιση άδειας διαμονής δεκαετούς για τους αλλοδαπούς, καθώς και για όλα τα παιδιά που γεννήθηκαν στη Γαλλία για την απόκτηση αυτόματη ιθαγένεια.

Benoît Hamon

Hamon, 49, ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, ήταν ένας πρώην υπουργός Παιδείας υπό τον πρόεδρο Ολάντ, αλλά εγκαταλείψει την κυβέρνηση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις πολιτικές υπέρ της αγοράς του. Αν και νίκησε ο πρώην πρωθυπουργός Manuel Valls, ένα κόμμα βαρέων βαρών, στον πρωτογενή απορροή στις 29 Ιανουαρίου από ένα περιθώριο 58% έως 42%, που είναι σήμερα δημοσκοπήσεις τελευταία θέση μεταξύ των κορυφαίων πέντε υποψηφίους.
Hamon έχει υποσχεθεί να δημιουργήσει ένα καθολικό βασικό εισόδημα: θέλει να πληρώσει κάθε Γάλλος πολίτης άνω των 18 ετών, ανεξάρτητα από το αν είναι ή όχι απασχολούνται, μια κυβέρνηση-εγγυημένο μηνιαίο εισόδημα των € 750 ($ 800). Το ετήσιο κόστος για τους φορολογούμενους θα είναι 400 δις € (430 δισεκατομμύρια $). Συγκριτικά, το 2017 αμυντικού προϋπολογισμού της Γαλλίας είναι 32.700.000.000 € (40 δις $).
Hamon, ο οποίος έχει κληθεί το «γαλλικό Jeremy Corbyn,» σε σχέση με τον ηγέτη του Βρετανικού Εργατικού Κόμματος, θέλει επίσης να μειώσει το γαλλικό εβδομάδα εργασίας 35 με 32 ώρες και να γίνει πιο δύσκολο για τις εταιρείες να φωτιά ανθρώπους. Θέλει να νομιμοποιήσει την κάνναβη και να επιβάλει ένα φόρο επί των ρομπότ και υπολογιστές? ο φόρος θα εφαρμόζεται σε κάθε τεχνολογία που αφαιρεί θέσεις εργασίας από τους ανθρώπους.
Θέσεις πολιτικής Hamon του (πλατφόρμα εδώ ) περιλαμβάνουν:
  • Ευρωπαϊκού ομοσπονδιακού : Hamon ευνοεί την περαιτέρω ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, ιδιαίτερα για τα κοινωνικά θέματα. Έχει, επίσης, έκκληση για «μια διαδικασία κοινωνικής σύγκλισης με την εθνική κατώτατος μισθός καθορίζεται στο 60% του μέσου μισθού της κάθε χώρας.» Έχει, επίσης, έκκληση για την αναμόρφωση της διακυβέρνησης της ευρωζώνης. «Μόνο μια πλήρη αναθεώρηση των ευρωπαϊκών συνθηκών θα μπορούσε να δώσει στην ευρωζώνη ένα θεσμικό πλαίσιο ικανό να διορθώσουν τα ιδρυτικά λάθη της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης», που έγραψε σε ένα χαρτί πολιτικής.
  • Μετανάστευση : Hamon έχει πει ότι η Γαλλία δεν έχει πρόβλημα της μετανάστευσης. Σε μια συνέντευξη με Le Parisien , ο ίδιος είπε : «Οι μετανάστες καταλαμβάνουν πλέον χαμηλής ειδίκευσης θέσεις εργασίας για τις οποίες υπάρχει μικρή ανταγωνισμό με τους γάλλους εργαζόμενους νομίζω ότι η χώρα μας δεν έχει πρόβλημα της μετανάστευσης.». Hamon ευνοεί «μια πιο δίκαιη» κατανομή των αιτούντων άσυλο στην Ευρώπη και πιστεύει ότι η Γαλλία μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερα. Θέλει να επιτραπεί στους μετανάστες να αποκτήσουν άδεια εργασίας μετά από τρεις μήνες να είναι παρούσα στη Γαλλία. Έχει ζητήσει διπλασιασμό του αριθμού των κέντρων υποδοχής αιτούντων άσυλο.
  • Ισλάμ : Hamon έχει έρθει κάτω από την πυρκαγιά για να εμφανίζονται να κάνουν τα στραβά μάτια για την ισλαμική έθιμα. Τον Δεκέμβριο του 2016 μετά τη Γαλλία 2 μεταδίδουν μυστικός τηλεοπτικές εικόνες από την καθημερινή ζωή στην Sevran, σε μεγάλο βαθμό εξισλαμισμένοι προάστιο του Παρισιού, Hamon υπερασπίστηκε τη μουσουλμανική πρακτική που απαγορεύουν τις γυναίκες να εισέλθουν μπαρ και καφετέριες. «Ιστορικά, υπήρξαν ποτέ οι γυναίκες στα καφενεία», είπε. Πρόσθεσε ότι «η Γαλλική Δημοκρατία είναι υπεύθυνη για το γεγονός ότι υπάρχουν κοινωνικό γκέτο όπου σήμερα οι δημόσιοι χώροι μπορεί να είναι εκτός ορίων για τις γυναίκες.»
Soeren Kern είναι Senior Fellow στο εδρεύει στη Νέα Υόρκη Gatestone Institute . Ακολουθήστε τον στο Facebook και στο Twitter .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...