Κυριακή 2 Απριλίου 2017

ΒΑΣΤΑ ΜΕ, ΝΑ ΣΕ ΒΑΣΤΩ, ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΝΟ…

Όσο πλησιάζουμε στο περιβόητο «κλείσιμο» της αξιολόγησης τόσο περισσότερο αρχίζουν να αναζητούνται οι συμφωνίες για την διαχείρισή του ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Επειδή, ακριβώς σ’ αυτήν την κατεύθυνση στοχεύουν προσεγγίσεις όπως εκείνη των «σκληρών» Φίλη (είχε θέσει το θέμα στο Πολιτικό Συμβούλιο)
και Σκουρλέτη που, επίσης, πρότεινε να ζητηθεί «συναίνεση» στην ψηφοφορία με την απαίτηση για αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών για να ψηφιστούν τα νέα μέτρα. Στο «παιχνίδι» αυτό μπαίνουν σταδιακά οι άπαντες. Ο Βορίδης προαναγγέλλει την ψήφιση των μεταρρυθμίσεων, που θα συμπεριληφθούν στην «συμφωνία», ενώ στο εσωτερικό του Συριζα διαφημίζουν την «μεγάλη ευκαιρία» για να κτιστούν χρήσιμες γέφυρες με τις «ευρύτερες δυνάμεις του κινούνται στον χώρο της Κεντροαριστεράς».

Το «θέμα» επιβεβαίωσε ο Μισέλ Σαπέν που «κάρφωσε» τις προθέσεις του ΔΝΤ να ζητήσει την δέσμευση και της αντιπολίτευσης. Και ενώ ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ έσπευσε να «διαψεύσει», όχι βέβαια και με μεγάλη πειστικότητα, ήρθε και η επιβεβαίωση εκ μέρους του γερμανού υπουργού οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος με έμμεσο τρόπο δέχθηκε ότι αναζητείται «φόρμουλα» ώστε να δεσμευτεί η ΝΔ ειδικά για τα μέτρα εκείνα που ξεπερνούν χρονικά την θητεία της κυβέρνησης Τσίπρα. Όσο για το ΚΚΕ, θα συναινέσει όπως πάντα με τον τρόπο του. Θα διοργανώσει τις συνήθεις «μεγαλειώδεις» κομματικές συγκεντρώσεις για να συγκρατήσει τα ψηφαλάκια του και να τσιμπήσει ίσως το «κάτι τις» από τις μεγάλες απώλειες που καταγράφει ήδη δημοσκοπικά ο Συριζα.

Άλλωστε για την ώρα ο Τσίπρας παραμένει ο «καταλληλότερος» αχθοφόρος για όλη την κομπανία εγχώρια και μη. Ή μήπως όχι;;;

Λ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...