Κυριακή 30 Απριλίου 2017

ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ Η ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ…


Ένα Quiz για «γερούς» λύτες. Ποιός είπε το κάτωθι;

«στην περίπτωση αλλαγής νομίσματος στη χώρα μας το λαϊκό εισόδημα θα εξανεμιστεί μέσω της υποτίμησης του νέου νομίσματος, της αισχροκέρδειας, της ραγδαίας πτώσης της αγοραστικής δύναμης, καθώς και μέσω της μεγάλης ανατίμησης των εισαγόμενων εμπορευμάτων, στα οποία στηρίζεται όχι μόνο η κατανάλωση, αλλά και η βιομηχανία. Επίσης, θα χτυπηθεί και ένα μεγάλο μέρος αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών, δανειοληπτών.»

α. Γιάννης Στουρνάρας, Διοικητής ΤτΕ
β. Ο Γερούν ο Ντάισελμπλουμ από το Eurogroup
γ. O Kυριάκος Μητσοτάκης, σε συνεστίαση της ΝΔ
δ. Η ΚΕ του ΚΚΕ
ε. Ο Θάνος ο Τζήμερος με ανάρτηση στο facebook
στ. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
ζ. Ο Άρης Πορτοσάλτε, μια συνηθισμένη μέρα στο ΣΚΑΙ

Σωστή απάντηση: δ) Η ΚΕ του ΚΚΕ

Όσοι πιθανότατα να μπερδευτήκατε με τον Στουρνάρα –ανθρώπινα είναι τα λάθη–, ο καλός μας τραπεζίτης, πολύ πρόσφατα, είπε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της βουλής ότι «Θα συλλαμβανόμαστε στα σύνορα, δεν θα μπορούμε να ταξιδέψουμε», καλώντας όσους ονειρεύονται αλλαγή νομίσματος «να ταξιδέψουν στη Βόρεια Κορέα για να καταλάβουν πόσο ωραία θα είναι αν το κάνουμε αυτό».

Και δεν αναρωτιέστε τόσην ώρα ποιός κακός κρύβεται πίσω από την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη, που θα συμβούν τόσα απαίσια πράματα; Η εισήγηση της ΚΕ του ΚΚΕ στο 20 Συνέδριο (το Συνέδριο είναι το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο) αποκαλύπτει αμέσως τους σκοτεινούς μασκοφόρους, που θέλουν να μας πάρουν το ευρώ από τα χέρια. Είναι οι Έχιδνες του καπιταλισμού, ναι, του καπιταλισμού! Τι φανταζόσασταν; Αυτός είναι ο καπιταλισμός…

«Το μεγάλο κεφάλαιο είναι αυτό που θα βγει και σε αυτήν την περίπτωση κερδισμένο. Ιδιαίτερα μάλιστα ορισμένα τμήματα του κεφαλαίου θα βγουν ωφελημένα, γι’ αυτό και στήριξαν και στηρίζουν άμεσα ή έμμεσα την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη».

Κατ’ άλλα το ΚΚΕ βρίσκεται για μιαν ακόμη φορά σε «αγωνιστική ετοιμότητα» τόσο λόγω της εργατικής πρωτομαγιάς όσο και εν όψει της ψήφισης του τέταρτου μνημονίου. Δηλαδή; Μα τι άλλο, θα διαφυλαχτεί δεόντως η «ησυχία, η τάξη και η ασφάλεια». Η κομμουνιστική επαγρύπνηση είναι μια διαχρονική εγγύηση. Αυτήν ξέρουν, αυτήν εμπιστεύονται…

Λ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...