Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Search in site... Search in site... ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι: Ο Τσίπρας πανηγυρίζει για την ανάπτυξη και η ΕΛΣΤΑΤ τον διαψεύδει

Την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στην εισαγωγική του ομιλία πριν τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για ανάπτυξη το 2016 ενώ λίγα λεπτά αργότερα η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε μεγαλύτερη ύφεση για το τέταρτο τρίμηνο του 2016 που αναμένεται να οδηγήσει σε υφεσιακό πρόσημο όλο το περσινό έτος.

Τα στοιχεία τον διαψεύδουν ενώ πανηγυρίζει, τονίζει σε δήλωσή του ο τομεάρχης οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση έχει ήδη συσσωρεύσει τεράστιο κόστος στην οικονομία και στην κοινωνία».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βασίλης Κικίλιας, αρκέστηκε σε ένα γλαφυρό tweet:


Η δήλωση του κ. Σταϊκούρα έχει ως εξής:

«Τη στιγμή που ο πρωθυπουργός πανηγυρίζει για τη δήθεν επιστροφή της οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, τα στοιχεία τον διαψεύδουν.

Η οικονομία επέστρεψε το 2015 και παρέμεινε το 2016 σε ύφεση.

Ακόμη το Α.Ε.Π. δεν έχει φτάσει εκεί που ήταν το 2014.

Μάλιστα, το τέταρτο τρίμηνο του 2016, η μεταβολή του Α.Ε.Π. παρουσιάζει σημαντικό αρνητικό πρόσημο τόσο έναντι του προηγούμενου τριμήνου όσο και έναντι του αντίστοιχου του 2015, καθιστώντας αυτό το χειρότερο τέταρτο τρίμηνο από το 1998.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της αβεβαιότητας που παραμένει και διογκώνεται λόγω, κυρίως, της καθυστέρησης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης.

Η Κυβέρνηση έχει ήδη συσσωρεύσει τεράστιο κόστος στην οικονομία και στην κοινωνία.

Δεν έχει όμως ούτε την ικανότητα, ούτε το σχέδιο, ούτε τη βούληση να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Αντιθέτως, με την αναποτελεσματικότητα, την ανικανότητα και τις ιδεοληψίες που την χαρακτηρίζουν, σέρνει την οικονομία στη στασιμότητα και βυθίζει την κοινωνία στο τέλμα».
Λοβέρδος: Φαίνεται ποιος πανηγυρίζει τζάμπα και βερεσέ

Αιχμηρό ήταν και το σχόλιο του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος σε δήλωσή του επισημαίνει ότι «είναι παραπάνω από προφανές ποιος ψεύδεται ασύστολα» κάνοντας λόγο για «αισχρή δημαγωγία» του πρωθυπουργού.

Η δήλωσή του κ. Λοβέρδου έχει ως εξής:

Για την πορεία της οικονομίας ενημερωθήκαμε σήμερα από δύο κορυφαίες πηγές.

Την ΕΛΣΤΑΤ, η οποία κατέγραψε ύφεση στην ελληνική οικονομία 1,1% έναντι του δ΄τριμήνου του 2015 και ύφεση 1,2% έναντι του γ’ τριμήνου του 2016 και τον Πρωθυπουργό, ο οποίος απευθυνόμενος στο υπουργικό συμβούλιο υπογράμμισε οτι “η ανάκαμψη της οικονομίας έχει ήδη οδηγήσει στην υπέρβαση της ύφεσης και οδηγεί στην υπέρβαση της κρίσης”.

Ποιος ψεύδεται ασύστολα και πανηγυρίζει τζάμπα και βερεσέ από αυτές τις δύο πηγές είναι παραπάνω απο προφανές.

Εκτός όμως από προφανές είναι και αισχρή δημαγωγία από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα.
Θεοδωράκης: Πάμε για Ισπανική υποχώρηση;

Από την πλευρά του ο Σταύρος Θεοδωράκης εκτός από τα στοιχεία για την ύφεση, επικεντρώθηκε και στην αποστροφή του λόγου του Αλέξη Τσίπρα ότι «Τώρα είμαστε σε θέση να συνθέσουμε εμείς την μουσική».

«Μετά την επιτυχία που είχε ο κ.Τσίπρας με τα νταούλια, αυτοπροβιβάστηκε σε συνθέτη! Πάμε για το Ρέκβιεμ; Ή για την Ισπανική υποχώρηση;» αναρωτήθηκε σε ανάρτησή του στο Twitter.





protothema.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...