Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ GARNETT ΜΕ ΤΟΥΣ WARRIORS


Μια ιστορία που δεν είχε δει το φως της δημοσιότητας έφερε στο προσκήνιο η Bleacher Report. Αφορά ένα deal που υπήρξε, αλλά ακυρώθηκε σε μια στιγμή.



Καλοκαίρι του 2007. Οι παράγοντες των Timberwolves ψάχνουν το καλύτερο deal για να παραχωρήσουν τον Kevin Garnett, μετά από 12 σεζόν συνεργασίας. Άψογης συνεργασίας για την ακρίβεια, που όμως δεν είχε πια κάτι νέο να προσφέρει στις δυο πλευρές. Οι συζητήσεις πολλές, το ενδιαφέρον για τον KG τεράστιο, με τους Warriors να δείχνουν πιο "ζεστοί" για να αποκτήσουν τον 31χρονο τότε power forward που προερχόταν από εξαιρετική χρονιά (22.4 πόντοι, 12.8 ριμπάουντ, 4.1 ασίστ, 1.2 κλεψίματα, 1.7 κοψίματα ανά 39.4 λεπτά συμμετοχής) και σύμφωνα με τη Bleacher Report που έκανε την αποκάλυψη, είχαν συμφωνήσει με την ομάδα της Minnesota για να τον βάλουν στο δυναμικό τους.



"Είχαμε συμφωνήσει. Το deal είχε κλείσει. Είχαμε ξεκινήσει με τον ατζέντη του παίκτη τις συζητήσεις για την επέκταση του συμβολαίου του. Του Garnett του άρεσε αρκετά ο Baron Davis και είχαμε μιλήσει πολύ γι' αυτή τη συνεργασία. Μου είχε πει "έλα, θα υπογράψω", αλλά..." είπε το τότε αφεντικό των Golden State Warriors, Chris Mullin.



Τη βραδιά του Draft του 2007 όλα ήταν έτοιμα για το μεγάλο trade. Οι Warriors θα έστελναν τον Jason Richardson στους Bobcats, θα έπαιρναν τον Garnett και οι Timberwolves θα γέμιζαν με νεαρούς παίκτες και αρκετά draft picks. Τι συνέβη και δεν προχώρησε το deal; Ο τότε ιδιοκτήτης των "Πολεμιστών", Chris Cohan, έκανε πίσω και ζήτησε από τον Mullin να τερματίσει τις συζητήσεις. Χωρίς να εξηγήσει τον λόγο που τον έκανε να διστάσει, χωρίς να επιχειρηματολογήσει.



Ο Garnett έμεινε "ξεκρέμαστος" και πλέον δεν είχε πολλές επιλογές. Το μόνο σίγουρο ήταν πως δεν θα επέστρεφε στη Minnesota, δεν θα φορούσε ξανά τη φανέλα των Timberwolves. Στις 31 Ιουλίου του 2007 σήκωσε το τηλέφωνό του και ενημερώθηκε από τον ατζέντη του πως μετακομίζει στη Βοστώνη. Οι "Λύκοι" τον είχαν στείλει στους Celtics για να πάρουν πίσω τους Al Jefferson, Ryan Gomes, Sebastian Telfair, Gerald Green, Theo Ratliff μαζί με χρήματα και δυο draft picks. Ακόμη και σήμερα, η ανταλλαγή του Garnett για ένα πακέτο επτά παικτών παραμένει η μεγαλύτερη στην ιστορία της λίγκας.



Για την ιστορία, αν ο Garnett είχε μετακομίσει στους Golden State Warriors, θα είχε τη σεζόν 2007-2008 συμπαίκτες τους Baron Davis, CJ Watson, Monta Ellis, Kelenna Azubuike, Marco Belinelli, Stephen Jackson, Mickael Pietrus, Matt Barnes, Austin Croshere, Al Harrington, Andris Biedrins, Kosta Perovic, αλλά και τον Stephane Lasme που ξεκίνησε τη χρονιά στην Oracle Arena πριν μετακομίσει στους Miami Heat.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...