Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Episode 316 – The Unauthorized Biography of David Rockefeller

Ο David Rockefeller είναι νεκρός. Αλλά τι σημαίνει αυτό; Πώς μετράμε τη ζωή κάποιου που έχει διαμορφώσει τον σύγχρονο κόσμο σε τέτοιο βαθμό; Ελάτε μαζί μας για την έκδοση αυτής της εβδομάδας της έκθεσης Corbett, όπου εξετάζουμε τη ζωή του David Rockefeller, τα έργα του και τον κόσμο που άφησε στο πέρασμά του.

Για τα άτομα με περιορισμένο εύρος ζώνης, ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να κατεβάσετε μια μικρότερη, χαμηλότερη έκδοση μέγεθος του αρχείου αυτού του επεισοδίου.

Για όσους ενδιαφέρονται για την ποιότητα του ήχου, ΚΛΙΚ ΕΔΩ για την υψηλότερη ποιότητα έκδοση αυτού του επεισοδίου (ΠΡΟΣΟΧΗ: πολύ μεγάλες λήψεις).
ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ
Ο David Rockefeller, το τελευταίο επιζών εγγονός του oiligarch John D. Rockefeller, είναι νεκρός. Μας λένε ότι πέθανε στον ύπνο του σε ηλικία 101 την περασμένη Δευτέρα, και μαζί του η τρίτη γενιά του περιβόητου δυναστεία Rockefeller (η τέταρτη αν μετράνε δίγαμος, John D. του πατέρα φίδι πετρελαίου-selling ) είναι ένας τέλος.
Λοιπόν, τι σημαίνει αυτό; Πώς μετράμε τη ζωή κάποιου που έχει διαμορφώσει τον σύγχρονο κόσμο σε τέτοιο βαθμό;
Ένα μέτρο ενός ανθρώπου, μερικοί θα έλεγαν, είναι οι φίλοι που αφήνει πίσω. Συναφώς, θεωρούν τους ανθρώπους που είναι τώρα ένα βήμα μπροστά για να αποτίσω φόρο τιμής στον David Rockefeller και την κληρονομιά του.
Η οικογένεια του εγκλήματος Κλίντον : «David Rockefeller ήταν ένας τέλειος επιχειρηματίας, ένας μεγάλος ανθρωπιστική και ένα σοβαρό μελετητή. Ήταν ένα είδος, καλός άνθρωπος σε όλους εκείνους που τον γνώρισα. Χίλαρι και είναι ευγνώμων για τη φιλία του και την αξιόλογη ζωή του.»
Και η οικογένεια του εγκλήματος Μπους : «Τόσοι πολλοί τον ήξεραν ως ένα από τα πιο γενναιόδωρα φιλάνθρωποι, και φωτεινότερα σημεία του φωτός, του οποίου η φροντίδα και η δέσμευση για την ευρύτερη γκάμα ευγενείς σκοπούς άγγιξε και σήκωσε αμέτρητες ζωές. Ο David ήταν επίσης πολύ ενεργά σε εθνικά και διεθνή θέματα, και τις συνδέσεις του και πρόθυμοι επάρκειας για τα θέματα του ένα πολύτιμο σύμβουλο για να Προέδρους των δύο μερών, τα δικά σας αληθινά σίγουρα περιλαμβάνεται έκανε.»
Και το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων συνδικάτο του εγκλήματος : «Ο κ Ροκφέλερ ήταν ο μακροβιότερος μέλος του Συμβουλίου, που ενώνει το 1941. Υπηρέτησε στο διοικητικό συμβούλιο για 36 χρόνια, 15 ως πρόεδρος. Σε αναγνώριση των πολλών πνευματική, οικονομική και εισφορές ηγεσία του κ Rockefeller, η ναυαρχίδα του Συμβουλίου Σπουδών Πρόγραμμα-ένας παγκοσμίου φήμης εξωτερικής πολιτικής think tank-ονομάστηκε προς τιμήν του.»
Όσο η διαθήκη του αρέσει του Μπους και Κλίντον και των ΚΠΑ-αρχι-εγκληματίες που έχουν αφήσει ένα ίχνος του θανάτου και της καταστροφής σε τους μας αφύπνισης λέει για το είδος του ατόμου Rockefeller ήταν, υπάρχει και μια άλλη ρήση που φαίνεται ακόμα πιο apt: «Το μέτρο ενός ανθρώπου είναι αυτό που κάνει με την εξουσία.»
Σίγουρα, λίγοι άνδρες στην ιστορία να ήταν διαχειριστής της εν λόγω τεράστιο πλούτο, και, κατ 'επέκταση, η οποία πραγματοποιήθηκε τόση δύναμη.
Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Chase Manhattan. Πρόεδρος του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων. Ιδρυτής της Τριμερούς Επιτροπής. Ιδρυτικό μέλος της Bilderberg και σύμβουλος της διευθύνουσας επιτροπής της . Στην πραγματικότητα, η συγκλονιστική σειρά από τράπεζες, εταιρείες, ομάδες προβληματισμού, τα ιδρύματα και υπερεθνικούς οργανισμούς των οποίων ο David Rockefeller ήταν μέλος δεν έχει καν πει την πλήρη ιστορία της δύναμης που αυτός κατείχε. Έχοντας μάθει ένα πολύτιμο μάθημα για τη δύναμη και τον πλούτο από τον παππού του, ήταν πάντα προσεκτικοί για να απεικονίσει τον εαυτό του περισσότερο ως παρατηρητής των γεγονότων ή ήσσονος σημασίας συμμετέχει στις οργανώσεις και κινήματα που ο ίδιος ίδρυσε στην πραγματικότητα, χρηματοδοτούνται και να καρποφορήσει.
Αφηγητής : Μια ειδική τηλεοπτική σύσκεψη στο εδρεύει στη Νέα Υόρκη Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων παρέχει ένα παράθυρο στην πραγματική ιστορία. Ο ομιλητής, ο αντιπρόεδρος Ντικ Τσένι, παίρνει μια ερώτηση από τον David Rockefeller.
David Rockefeller : Αντιπρόεδρος, εγώ απλά αλλά τόσο πολύ ολόκληρη την ομιλία σας, αλλά ήμουν ιδιαίτερα ευτυχής που σας έδωσε μια τέτοια ισχυρή υποστήριξη για τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου για όλους την Αμερική, ένα θέμα που έχει μεγάλη ανησυχία για μένα εδώ και πολλά χρόνια και ιδιαίτερα πρόσφατα. Και νομίζω ότι είναι απολύτως απαραίτητο για τη δύναμη της οικονομίας μας.
Αφηγητής : ο ρόλος του Rockefeller στην προσπάθεια για μια συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών ήταν πολύ πιο κεντρική τότε απεικονίζει. Rockefeller καλλιεργείται Λατινικής Αμερικής ηγέτες που θα μπορούσε να συνυπολογιστεί για να υποστηρίξει μια τέτοια πρόταση. Τόσο η Σύνοδος Κορυφής του 1994 το Μαϊάμι και η πρόταση του FDA είχαν συλληφθεί και να προωθούνται από το Rockefeller δημιούργησε το δίκτυο. Εξέχουσα θέση μεταξύ της οργάνωσης χορηγός της εκδήλωσης Μαϊάμι ήταν το Συμβούλιο της Αμερικής, ιδρυτής και επίτιμος πρόεδρος: David Rockefeller? η κοινωνία της Αμερικής, ο πρόεδρος: David Rockefeller? το Φόρουμ της Αμερικής, ιδρυτής: David Rockefeller? το Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών, οικονομικό στήριγμα και μέλος του διοικητικού συμβουλίου: David Rockefeller? η Τριμερής Επιτροπή, ιδρυτής και επίτιμος πρόεδρος: David Rockefeller.
Μεγαλώνοντας στο σπίτι του John D. Rockefeller, Jr., διαχειριστής της οικογενειακής περιουσίας και του ελεγκτή του περίφημου Ιδρύματος Ροκφέλερ, ο David και τα αδέρφια του γνώριζαν από πολύ μικρή ηλικία ότι θα ήταν ιθύνοντες σχεδόν χωρίς παράλληλα στην ανθρώπινη ιστορία, ικανή διαμόρφωσης εκδηλώσεις όχι μόνο στο σπίτι, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Ένας κόσμος που ήταν πρόθυμοι να μοιράσουν μεταξύ τους.
Peter Johnson : Το έτος 1952 σηματοδοτεί το τέλος της μετάβασης από τον John D. Rockefeller, Jr., στους γιους του. Είναι από εκείνο το σημείο ότι το είδος της «γενιάς αδελφούς,» αρχίζει να έχει την αναγνώριση, την προβολή και αποτελεσματικό έλεγχο των πραγμάτων που τους επιτρέπει να κάνουν τα είδη των πραγμάτων που θέλετε.
Peter Collier, Βιογράφος : Οι αδελφοί ήταν ανήσυχοι για να πάρει τα χρήματα. Σε αντίθεση με τον πατέρα τους, για τους οποίους τα χρήματα που είχαν συσχετιστεί με τέτοιο κακό, γεμάτη με τέτοιο κίνδυνο. Υπήρχε μια αίσθηση ότι αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για προσωπικούς σκοπούς τώρα. Για να συνεχίσει την επαγγελματική και κοινωνική τους στόχους.
Αφηγητής : Ιωάννης Γ συνέχισε να τρέχει τα οικογενειακά φιλανθρωπίες, αλλά προκύπτουν από τη σκιά του πατέρα του μέσα από το έργο του στον έλεγχο του πληθυσμού, και οι σχέσεις ΗΠΑ-Ασίας. Laurance, ο οποίος είχε κληρονομήσει την επιχείρησή άγγιγμα του παππού του ήταν μια πρωτοποριακή καπιταλιστική επιχείρηση. Έχει επενδύσει στον τομέα των αερομεταφορών, των νέων τεχνολογιών, και έχτισε τροπικά θέρετρα με γνώμονα την διατήρηση. David, η οικογένεια πνευματική, ήταν, σε ηλικία 37 ετών, ήδη αντιπρόεδρος του The Chase Bank και να γίνει ο πρωταθλητής της αστικής ανανέωσης. Ακόμα Winthrop είχε βρει ένα ενδιαφέρον για τη δική του. Το 1952, πήγε στο Αρκάνσας στο διαζύγιο Bobo Sears.
Εκεί, ερωτεύτηκε με ένα οροπέδιο, που ονομάζεται Petite Jean, και τη μετέτρεψε σε ένα ράντσο, Winrock Farms. «Αυτή είναι η εκπομπή μου», ευφραίνεται. «Δεν έχει τίποτα να κάνει με το κάθε έργο οικογένεια Rockefeller.»
Το Rockefeller πιο στα μάτια του κοινού, Nelson, ήταν ένα εξέχον μέλος της διοίκησης Dwight D. Eisenhower του. Σε μία φορά Ψυχρού πολεμιστής και Κοινωνικής Φιλελευθέρων, Νέλσον βομβάρδισαν την προσεκτική Προέδρου με τις ιδέες, αλλά ήταν σε μεγάλο βαθμό αγνοηθεί.
«Έχω μάθει ένα πράγμα,» εκμυστηρεύτηκε ένας συνδέονται καθώς έβγαινε από την Ουάσιγκτον, «δεν μπορείτε να έχετε επιρροή στην κυβέρνηση εάν δεν έχουν εκλεγεί.»
Nelson επέστρεψε στη Νέα Υόρκη, «σαν εξόριστος μονάρχης έρχονται να ξαναπάρει το θρόνο του,» σύμφωνα με τα λόγια ενός βιογράφου. Laurance παραμέρισαν, παραχωρώντας Nelson την προεδρία του Rockefeller Center. Ιωάννης παραδόθηκε απρόθυμα τον έλεγχο του Ταμείου των Rockefeller Brothers', φιλανθρωπία του αδελφού του.
Ήταν το 1956 Αμερική βρισκόταν στο απόγειο του κύρους της, και οι Ροκφέλερ ήταν πρώτη οικογένεια της χώρας, όχι μόνο του πλούτου αλλά και της εξουσίας.
Peter Collier, Βιογράφος : Αν υπήρχε μια εγκατάσταση στην Αμερική τη δεκαετία του '50, ήταν αυτοί οι αδελφοί Rockefeller. Αυτοί οι νεαροί άνδρες έχουν πάρει τη θέση τους, όπως αυτά τα απολύτως μοναδικά μέλη μιας μοναδικής οικογένειας. Είναι, κατά κάποιον τρόπο, η ίδια η άκρη αυτού του είδους του αμερικανικού αιώνα, η αμερικανική εμπειρία, αυτή η αισιοδοξία που σημαδούρες Αμερική, στη μεταπολεμική εποχή.
Jay Rockefeller : Ήταν με πολλούς τρόπους στο κέντρο της επιχειρηματικής ζωής, η ζωή της διατήρησης, του περιβάλλοντος ζωή, στην πολιτική ζωή. Ήταν στη μέση του. Αυτό είναι ακριβώς όπου θα ήθελε να είναι. Και τους άρεσε πολύ.
Αφηγητής : Πενήντα χρόνια μετά την καυστική επίθεση Ida Tarbell για τον John D. Rockefeller, ο πρεσβύτερος στο McClure του περιοδικού, Fortune περιοδικό δημοσίευσε ένα λαμπερό προφίλ των εγγονιών του.
Κάθε αδελφός ειπώθηκε για να αξίζει πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια. Αλλά το πιο σημαντικό από τον πλούτο τους, Fortune υποστήριξε, ήταν η μεγάλη κοινωνική αυτοκρατορία που διέταξε τα αδέλφια. Από την έδρα τους στα μέσα της πόλης του Μανχάταν επιρροή τους φτάσει σε όλους τους τομείς.
Joe Persico : Με τα χρόνια, μέσα από τις φιλανθρωπικές επιχειρήσεις Ροκφέλερ, φιλανθρωπικά ιδρύματα, την υποστήριξη της επιστήμης, οι επιχειρήσεις τους, μια web είχε αναπτύξει το οποίο απλώνεται και διασυνδέονται με σχεδόν κάθε κέντρο εξουσίας στη χώρα μας, όσο και στο εξωτερικό, καθώς και. Έτσι, αυτή ήταν η πραγματική δύναμη και τη δύναμη της οικογένειας που υπερβαίνει κατά πολύ τα χρήματα και μόνο.
Peter Collier, Βιογράφος : Μερικές φορές θα αστείο γι 'αυτό, θα έλεγα, «Λοιπόν, ο David παίρνει την Ευρώπη, Νέλσον θα έχουν τη Λατινική Αμερική, και ξέρετε, John D., III, παίρνει την Ασία,» και, στη συνέχεια, θα έπαιρνα κάνει κάποια αστείο για το τι έχεις Winthrop, ξέρετε, ποια θα ήταν κάτι σαν Αρκάνσας. Αλλά παρ 'όλα αυτά, υπήρχε κάτι πραγματικά πίσω από το αστείο »
Η γενιά Rockefeller ποτέ δεν ήταν ακριβώς «κανονική». Όχι από τον William Avery Rockefeller , ο πατέρας του John D. του, εγκατέλειψε το όνομα Ροκφέλερ εντελώς να αναλάβει το πρόσωπο του «Dr. Bill Levingston, Γιορτάζεται Καρκίνος ειδικός.»Το όνομα ήταν ένα τέχνασμα, φυσικά, όπως όλα τα άλλα σχετικά William Rockefeller. Ήταν ούτε γιατρός ούτε Levingston ούτε ειδικός του καρκίνου (πόσο μάλλον ένα διάσημο μία), αλλά η αλλαγή του ονόματος κατέστη αναγκαία μετά από χρόνια του πετρελαίου Χόκινγκ φίδι, δίγαμος ο γάμος και ο βιασμός επιτέλους μαζί του. Μια πλανόδιο πατέρα, υπήρχε ένα πράγμα που «Devil Bill», όπως ήταν γνωστός από τα θύματά του, φρόντισε να διδάξει τους νέους John D. Rockefeller, το μέλλον ληστής βαρώνος:
«Έχω εξαπατήσει τα αγόρια μου κάθε ευκαιρία να πάρω,» William Rockefeller κάποτε υπερηφανευόταν για ένας από τους έμπιστους του. «Θέλω να«em απότομη. Θα το εμπόριο με τα αγόρια και το δέρμα «em και εγώ μόλις νικήσει» em κάθε φορά που μπορώ. Θέλω να κάνω «em απότομη.»
Αυτή η εγωιστική φρούτα δεν έπεσε ποτέ μακριά από το δέντρο Rockefeller, και αυτό είναι ένα σημάδι λέει ότι ο David Rockefeller ανοίγει του 2002 Απομνημονεύματα με αυτή την αυτο-εξυπηρετούν παραμύθι από την κηδεία δική του παππού του:
Μετά από την υπηρεσία, όπως όλοι αλεσμένο περίπου, ο κ Yordi, υπηρέτης του παππού, νόημα για μένα. Yordi, ένα κομψό ελβετικό συναδέλφους, ήταν υπηρέτης του παππού και σταθερός σύντροφος για τριάντα χρόνια. Τον ήξερα καλά, αλλά είχε πάντα διατηρούνται στην παρουσία μου. Πήγα με τον ίδιο, και μου τράβηξε στην άκρη, σε μια έρημη διάδρομο. «Ξέρεις, ο κ David,» άρχισε (ήδη από όσο μπορώ να θυμηθώ, το προσωπικό μας απευθύνεται πάντα με αυτόν τον τρόπο, «ο κ Ροκφέλερ» είναι πολύ συγκεχυμένη με τόσους πολλούς από εμάς που έχουν αυτό το όνομα, και το πρώτο όνομα θα έχουν πάρα πολύ εξοικειωμένοι), «από όλους εσάς τους αδελφούς, παππού σας πάντα πίστευα θα ήταν το πιο σαν κι αυτόν.» πρέπει να έχω φαινόταν πολύ έκπληκτος. Ήταν το τελευταίο πράγμα που περίμενα να πει. «Ναι», είπε, «θα ήταν πολύ αγαπημένη του.» Τον ευχαρίστησα κάπως αμήχανα, αλλά απλά κουνούσε το χέρι του και είπε: «Όχι, όχι, σκέφτηκα πρέπει να ξέρετε.» Δεν είχα πραγματικά γνωρίζουν τι πρέπει να κάνει από αυτό. Σκέφτηκα ότι θα ήταν Nelson, όμως, θα μπορούσα να προσποιηθώ ότι δεν ήταν ευχαριστημένος.
Ακόμα και εκεί, γράφει για το θάνατο του δικού του παππού του, περίπου 65 χρόνια αργότερα, ο David Rockefeller δεν θα μπορούσε να αντισταθεί κάνει αυτή τη στιγμή για τον εαυτό του και τη δική του θέση που δικαιούται ως διάδοχος του θρόνου του παππού του. Αν μη τι άλλο, το νοικοκυριό Rockefeller τις προκλήσεις των αδέρφια αντιπαλότητα σε σημαντικό βαθμό.
Αλλά δεν ήταν μόνο Rockefeller αίμα που ρέει στις φλέβες του Δαβίδ και τα αδέρφια του. Η μητέρα τους, Abby Aldrich Rockefeller, ήταν η κόρη του γερουσιαστή Nelson Aldrich, ένα από τα πιο ισχυρά και με επιρροή πολιτικούς της εποχής του.
Πολ Τζορτζ : Και τότε φυσικά τη μητέρα σου, και γράψατε τόσο όμορφη για τους δύο, αλλά η μαμά σου ήταν μέλος της οικογένειας Aldrich, και αυτό ήταν, μεταξύ άλλων, ένα πολύ ισχυρό πολιτικό οικογένεια. Και ξέρω ότι στην ανάγνωση μου και διδασκαλία της αμερικανικής ιστορίας Γερουσιαστή Aldrich ήταν μια σημαντική δύναμη στην Αμερική πριν από εκατό χρόνια.
David Rockefeller : Αυτό είναι αλήθεια ήταν ένας γερουσιαστής των Ηνωμένων Πολιτειών γερουσιαστής επί 33 χρόνια και και ήταν ο Πρόεδρος της Γερουσίας για πολλά από αυτά τα χρόνια. Έτσι έκανε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αμερικανική εξωτερική και εσωτερική πολιτική κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Δυστυχώς πέθανε, όπως έκανε και τις τρεις από τις τέσσερις παππούδες και γιαγιάδες μου, η χρονιά που γεννήθηκα γι 'αυτό ποτέ δεν τον γνώρισα. Αλλά η μητέρα μου τον θαύμαζε πολύ και ταξίδεψε μαζί του μια μεγάλη και εγώ πάντα ένιωθα πολύ περήφανος για ό, τι έκανε στη Γερουσία.
Σύντομη περιγραφή του Δαβίδ συγκαλύπτει την πραγματική σημασία της γερουσιαστής Nelson Aldrich, αναφέρεται από πολλούς ως «ο Γενικός Διευθυντής του Έθνους.» Ως βασικό σχήμα για την επιρροή Επιτροπής Οικονομικών της Γερουσίας, Aldrich επέβλεψε το νόμισμα της χώρας. Ήταν σε αυτή την ιδιότητα, που προήδρευσε ένα μυστικό κονκλάβιο Jekyll Island με την πλουσιότερη και πιο ισχυρό τραπεζικό συμφέροντα του έθνους το 1910. Όπως αναφέρεται σε Αιώνα της υποδούλωσης: Η ιστορία της Federal Reserve , ήταν η συνάντηση, που διεξήχθησαν στην πλήρη μυστικότητα και κρυμμένο από το κοινό μέχρι δεκαετίες μετά έλαβε χώρα, που τελικά γέννησε το ίδιο το σύστημα Federal Reserve.
Πράγματι, είναι στο γάμο του John D. Rockefeller, τον πλούτο και την επιχειρηματική επιρροή νεώτερος με τραπεζική Abby Aldrich και πολιτική επιρροή που μπορούμε να κατανοήσουμε καλύτερα τον κόσμο, κατακτώντας την κυριαρχία του «Brothers Generation» της γενιάς Ροκφέλερ.
Όλη τη ζωή τους, ο David και τα αδέλφια του ήταν αναδύεται μέσα από το κουκούλι του πλούτου που ήρθε με Rockefeller-Aldrich κληρονομιά τους. Ποτέ χωρίς τη βοήθεια του στρατού των προσωπικούς υπηρέτες, νοσηλευτές, καμαριέρες και των υπαλλήλων που ήταν διαθέσιμα για να παρευρεθεί σε κάθε ιδιοτροπία τους, ακόμα και την παιδική ηλικία τους παιχνίδια παίχτηκαν στο ασφαλές άνεση της πολυτέλειας. Δαβίδ και οι αδελφοί του θα roller-skate μέχρι Fifth Avenue στο σχολείο κάθε πρωί, παρακολουθούνται στενά από ένα με οδηγό αυτοκινήτου σε περίπτωση που βαρέθηκε. Με φαινομενικά χωρίς ειρωνεία ή την αίσθηση του παραλόγου, οι νέοι David παραδοθεί Ευχαριστιών καλάθια τροφίμων σε άπορες οικογένειες στο Χάρλεμ, ως μέρος ενός έργου του σχολείου, συνοδευόμενη από liveried σοφέρ σε πλήρη στολή που τον παρέδωσε τα καλάθια ώστε να μπορέσει να τα παρουσιάσει στους φτωχούς.
Ήταν μέσα από αυτό το χαϊδεμένο φούσκα του εξωπραγματικού που ο David Rockefeller άρχισε να σχηματίζεται η κατανόηση του κόσμου και τη δική του θέση σε αυτό.
Όταν πήγε στο κολέγιο, δεν υπήρχε καμία αμφιβολία ότι θα παρακολουθήσουν τα πιο ελίτ. Σπούδασε Αγγλική ιστορία και τη λογοτεχνία στο Χάρβαρντ, κερδίζοντας το πτυχίο του το 1936, ξεκίνησε τις σπουδές του στα οικονομικά στο London School of Economics και το 1940 ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, το σχολείο ο παππούς του είχε ιδρύσει. Προς έκπληξη κανέναν, τουλάχιστον από όλα τον εαυτό του Δαβίδ, το Πανεπιστήμιο του Chicago Press δημοσιεύθηκε νόμιμα διατριβή εγγονός του ιδρυτή της με τίτλο « Αχρησιμοποίητα Πόρων και Οικονομικής αποβλήτων » και ο νεαρός διάδοχος του θρόνου Ροκφέλερ στη συνέχεια δόθηκε μια θέση ως γραμματέας στη Νέα γραφείο Υόρκη Δήμαρχος LaGuardia της. Πιέζεται επί του θέματος, LaGuardia επέμεινε ότι ο Δαβίδ ήταν μόνο μία από τις 60 ασκούμενους που εργάζονται για τον ίδιο και δόθηκε καμία ειδική μεταχείριση. Ο ίδιος παρέλειψε να αναφέρει ότι η συγκεκριμένη οικότροφος δόθηκε η χρήση του γραφείου του αναπληρωτή δημάρχου.
Ήταν, επίσης, δεν αποτελεί έκπληξη που θα κινητοποιήσει το στρατό το 1943, το Rockefeller ήταν άμεσα προωθείται στον καπετάνιο και να ανατίθενται σε στρατιωτικές πληροφορίες, όπου έσυρε στο δικό της διεθνές δίκτυο της οικογένειάς του από τις επαφές για να δημιουργήσει μια πολιτική και οικονομική μονάδα πληροφοριών.
Πολ Τζορτζ : Αφού τελείωσε το σχολείο και το πάντρεμα Πέγκυ το 1940, τότε που έγινε μέρος του στρατού κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Αν δεν κάνω λάθος δεν ήταν που εδώ κάτω για λίγο στο Μαϊάμι;
David Rockefeller : Ήμουν, ως πραγματικότητα. Μετά τη βασική εκπαίδευση μου στάλθηκε εδώ για να τον προφυλακτήρα και διοικητική υπαγωγή της αμερικανικής μονάδας της Λατινικής πληροφοριών που βασίζεται στο Μαϊάμι. Έτσι θυμάμαι την κύρια ευθύνη μου καθοδηγούσε την ιδιοκτησία του κτήματος Firestone, όπου η κύρια απειλή απ 'όσο μπορούσα να δω έπεφτε καρύδες. Αλλά ευτυχώς ήμουν ποτέ χτυπηθεί από ένα.
Πολ Τζορτζ : Και αυτό το υπέροχο κτήμα κάθισε όπου η Fountainbleau είναι σήμερα. Στην πραγματικότητα, όταν έχτισαν το Fountainbleau στις αρχές έως τα μέσα της δεκαετίας του πενήντα, που είναι χτισμένο γύρω από το κτήμα τότε ισοπέδωσε το κτήμα. Αυτό είναι ένα πολύ ωραίο γύρο του καθήκοντος.
David Rockefeller : Καλά αυτό είναι αλήθεια. Ήταν.
Σταθμεύουν στη Βόρεια Αφρική και, τελικά, τη Γαλλία, David τράβηξε και πάλι στην οικογένεια επαφές για να δημιουργήσει μια στρατιωτική μονάδα πληροφοριών. Όπως ήταν αναμενόμενο, χρησιμοποίησε επίσης τη δικαιολογία για να εξασφαλίσουν επιχειρηματικές ευκαιρίες για τον εαυτό του. Όπως ο ίδιος αναφέρεται στη δική απομνημονεύματά του:
Οι άνδρες της γενιάς μου συχνά αναφέρονται στη στρατιωτική θητεία τους ως καλή ή κακή. Είχα μια καλή πόλεμο. Είχα ήδη σύγχυση και ανήσυχος στην αρχή, αλλά μόλις έμαθε για την προσαρμογή και στη συνέχεια πώς να χρησιμοποιούν τις νεοαποκτηθείσες ικανότητές μου αποτελεσματικά προς όφελος της χώρας μου. Κοιτάζω πίσω στα χρόνια του πολέμου ως ανεκτίμητη εκπαίδευσης εδάφους και τον τόπο δοκιμών για πολύ που θα ήθελα να κάνω αργότερα στη ζωή μου. Μεταξύ άλλων, ανακάλυψα την αξία των επαφών κτίριο με καλή θέση άτομα ως μέσο για την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων. Αυτό θα ήταν η αρχή μιας διαδικασίας δικτύωσης που θα ακολουθήσει σε όλη τη ζωή μου.
Β 'Παγκοσμίου Πολέμου είχε αφήσει δεκάδες εκατομμύρια νεκρούς, η Ευρώπη υποβόσκει σωρό από μπάζα, και μεγάλο μέρος του κόσμου στην αταξία. Αλλά είχε διδάξει ο David Rockefeller σχετικά με τη δικτύωση, έτσι ήταν μια «καλή πόλεμο.»
Όπως ήταν αναμενόμενο, το κλειδί ευκαιρία δικτύωσης του κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ήρθε με τη μορφή του δικού του θείου του, Winthrop Aldrich. «Ο θείος Winthrop,» όπως ο Δαβίδ τον γνώριζαν, ήταν η αγαπημένη νεώτερος αδελφός της μητέρας του, και ο πρόεδρος της Chase National Bank, της οποίας ο μεγαλύτερος μέτοχος ήταν ο πατέρας του Δαβίδ και το οποίο ήταν γνωστό ως το Rockefeller Family Τράπεζας. Winthrop, μας λένε , απλά έτυχε να διέρχονται από το Παρίσι λίγο πριν David ανακλήθηκε στην Ουάσιγκτον και του πρόσφερε μια καριέρα στην τράπεζα.
Εν τω μεταξύ, καλός πόλεμος του Δαβίδ ήταν πλησιάζει στο τέλος της και τα μεγαλύτερα αδέλφια του ήταν απασχολημένος που εργάζονται για να εξασφαλίσει μια «μόνιμη παγκόσμια πρωτεύουσα» στη Νέα Υόρκη.
Επίκαιρα : Φτάνοντας στη Νέα Υόρκη για να επιλέξετε έδρα των Ηνωμένων Εθνών, οι αντιπρόσωποι από επτά χώρες χαιρετίστηκε από Grover Wayland. Θα πρέπει να επιλέξετε ένα χώρο εντός των περιοχών της Νέας Υόρκης και της Βοστώνης. Η επιτροπή καλεί τον Πρόεδρο Τρούμαν στο Λευκό Οίκο πριν προχωρήσετε για να επιθεωρήσει τις τοποθεσίες. Οι ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες θα έχουν σύντομα τη νέα πρωτεύουσα του κόσμου!
Αφηγητής : Nelson Rockefeller, πρώην μέλος της αντιπροσωπείας των ΗΠΑ στο Σαν Φρανσίσκο, διορίστηκε από τη Νέα Υόρκη δήμαρχος O'Dwyer να ενδιαφέρουν τον ΟΗΕ για την οικοδόμηση στην Έκθεση λόγους του 1939 στον κόσμο στο Flushing Meadow. Όταν ο ΟΗΕ απέρριψε την πρόταση αυτή, η οικογένεια Rockefeller θεωρείται προσφέρουν μέρος της δικής τους περιουσίας, Pocantico, και των παρακείμενων ιδιότητες για την περιοχή της έδρας. Καμία απόφαση δεν είχε γίνει όταν ο ΟΗΕ συγκάλεσε το φθινόπωρο του 1946. Η οικογένεια Rockefeller ήταν πιο οικείο από ποτέ με την άσκηση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Νέα λογαριασμούς από την περίοδο που μεταφέρουν την ατμόσφαιρα.
Επίκαιρα : Δεδομένου ότι οι κουρασμένοι αντιπρόσωποι από 54 χώρες να προετοιμαστούν για να τελειώσει τη συνάντησή τους, ο κόσμος κάνει έναν απολογισμό των τελευταίων εβδομάδων, τονίζεται από τις αρχές της συνεργασίας. Ελπιδοφόρα σημάδια είναι η ομοφωνία πέρασε ψήφισμα σχετικά με τη μείωση των εξοπλισμών και των ατομικών ελέγχων. Και υπήρχε μεγάλη είδηση τις τελευταίες ημέρες, όπως πρωτοσέλιδα είπε μια άλλη ιστορία: Το δώρο του χώρου από τον John D. Rockefeller, Jr. για μια μόνιμη παγκόσμια πρωτεύουσα στη Νέα Υόρκη. Γρήγορα δεκτή, η λωρίδα κατά μήκος του ποταμού East River Μανχάταν αποτιμάται σε $ 8.5 εκατομμύρια δολάρια. Ένα ιδανικό χώρο για την έδρα ουρανοξύστη, η περιοχή έξι μπλοκ εκτείνεται από το τεσσαρακοστό δεύτερο με τεσσαρακοστά έγδοα δρόμο.
Αφηγητής : Η οικογένεια Rockefeller παρουσίασε επίσημα το δώρο της στον ΟΗΕ τον Μάρτιο του 1947.
John D. Rockefeller III : Το μέλλον αυτής της χώρας και τη ζωή των παιδιών μας και των παιδιών των παιδιών μας είναι συνυφασμένη με την επιτυχία των Ηνωμένων Εθνών. Σε αυτό βρίσκεται η ελπίδα των ανθρώπων του κόσμου. Ο πατέρας μου θεωρεί ότι είναι προνόμιο να έχει ένα ρόλο στην ανάπτυξη της μόνιμης κατοικίας του. Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας χέρι, ο κ Lie, έλεγχος του πατέρα μου.
Trygve Lie : Σας ευχαριστώ, κ Ροκφέλερ. Ο κ Rockefeller, δήμαρχος O'Dwyer, τα Ηνωμένα Έθνη επεκτείνει τις ειλικρινείς ευχαριστίες της σε σας και στον πατέρα σου για αυτό το υπέροχο δώρο. Έχουμε την πρόθεση να προχωρήσει και να δημιουργήσει στην όχθη του ποταμού Ανατολή μια αξιοπρεπή και κατάλληλη έδρα των Ηνωμένων Εθνών, η οποία θα θέσει υποψηφιότητα για τις επόμενες γενιές. Είναι ένα μεγάλο μνημείο για την ειρήνη και την ασφάλεια. Η οικογένειά σας μπορεί να είναι υπερήφανη για τη συμβολή του σε αυτήν την αιτία.
John D. Rockefeller III : Σας ευχαριστώ πολύ.
Αφηγητής : Το δώρο Rockefeller άλλαξε την πορεία της ιστορίας και έφερε τα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη. Είναι ένα δώρο που έδωσε την πρακτική και ηθική στήριξη στους νέους Ηνωμένων Εθνών, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να επιτύχει εκεί όπου η Κοινωνία των Εθνών είχε αποτύχει. Είναι ένα δώρο που προήγαγε την αποστολή των Ηνωμένων Εθνών για να σώσουμε τις ερχόμενες γενεές από τη μάστιγα του πολέμου.
Τον Απρίλιο του 1946, ενώ η οικογένεια εξασφάλιση της έδρας της τους προσδοκώμενη παγκόσμια κυβέρνηση στη Νέα Υόρκη, ο Δαβίδ άρχισε την εργασία του στο Chase ως Manager Assistant $ 3.500 το έτος στο Τμήμα Εξωτερικών. Σχεδόν αμέσως μετά την άφιξή του, άρχισε η διαδικασία της κάμψης της τράπεζας προς τη θέλησή του. Και ακριβώς όπως τη θέλησή τους αδελφούς του, ήταν η προώθηση της παγκοσμιοποίησης μέσω των Ηνωμένων Εθνών, έτσι θέληση του Δαβίδ ήταν η προώθηση της παγκοσμιοποίησης μέσω τραπεζικής.
David Rockefeller : Ένιωσα ότι από αμερικανικές επιχειρήσεις, ως απάντηση στην παγκοσμιοποίηση του κόσμου που ήδη λαμβάνουν χώρα και την κίνηση των επιχειρήσεων στη χώρα μας στο εξωτερικό, προκειμένου να να ασχοληθούν με τις εταιρείες που είχαν να κάνουν με το εξωτερικό και ότι ήταν να γίνει ένα σημαντικό μέρος της επιχείρησής τους, ένιωσα ότι δεν θα μπορούσε να κάνει μια καλή δουλειά στη φροντίδα των Αμερικανών πελατών μας, εκτός και αν είχαμε υποκαταστήματα στο εξωτερικό. Έτσι, σιγά-σιγά, σε μια περίοδο περίπου τριάντα χρόνια έχουμε ανοίξει υποκαταστήματα και γραφεία σε περίπου πενήντα χώρες σε όλο τον κόσμο, και εκπροσωπήθηκαν με άλλους τρόπους σε πολλά περισσότερα από αυτό. Και φυσικά αυτό ήταν κάποτε κάτι που ήταν μεγάλο ενδιαφέρον για μένα και γι 'αυτό πολύ συχνά θα πάει πέρα από τις χώρες που νόμιζα ότι θα πρέπει να είμαστε και να συναντηθεί με τους ηγέτες της χώρας, καθώς και των επιχειρηματικών ηγετών. Και αυτό, φυσικά, είναι ουσιαστικά ο τρόπος που τυχαίνει να γνωρίζω όσο το κάνω σε όλο τον κόσμο. Και θεωρώ ότι ήταν σίγουρα το ένα από τα καλύτερα πράγματα που έκανα για την τράπεζα.
David παρουσιάζει την παγκοσμιοποίηση του τραπεζικού κλάδου, μια διαδικασία που ο ίδιος πρωτοστάτησε, ως απλώς μια αντίδραση στις ανάγκες του επιχειρηματικού κόσμου, αλλά είναι αδύνατο να διαχωριστούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα της τράπεζάς του από τη δική του επιχειρηματικά συμφέροντα, ή ότι του του προσωπικό δίκτυο της οικογένειας φίλους. Και, όπως και με τόσα άλλα στο κόσμο του David Rockefeller, τόσο αυτές τις επιχειρήσεις και τα προσωπικά συμφέροντα συνέκλιναν στο παγκοσμιοποίησης ιδεολογία που τον παρακίνησε όλη του τη ζωή.
Εργασία το δρόμο του μέχρι τις τάξεις της εταιρικής σκάλα Chase για να γίνει τελικά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, ο David βρέθηκε σύντομα στο επίκεντρο της παγκόσμιας γεωπολιτικής, μια ανεπίσημη απεσταλμένος από την οικογένεια Ροκφέλερ και των τραπεζών και των επιχειρηματικών συμφερόντων που εκπροσωπούνται, με την υπόλοιπη τον κόσμο.
Όταν Μόσχα άνοιξε τις πόρτες του για πρώτη αμερικανική τράπεζα από τη δεκαετία του 1920, ήταν να Chase Ντέιβιντ Ροκφέλερ.
Όταν το Πεκίνο έκανε το ίδιο, επιτρέποντας την πρώτη αμερικανική τράπεζα από το 1949, είναι, επίσης, άνοιγε την πόρτα για Ροκφέλερ.
Όταν Αμερική ενεπλάκη στον πόλεμο του Βιετνάμ, ο David χρησιμοποίησε την ευκαιρία για να ανοίξει ένα υποκατάστημα στη Σαϊγκόν.
Στην πορεία, «η διαδικασία δικτύωσης» Δαβίδ τον βοήθησαν να προσεγγίσει γκαλερί ενός παρίες της δικτατόρων και τυράννων.
Terence Smith : Μπορείτε επίσης να αναφέρουμε εδώ μια συνάντηση με τον Σαντάμ Χουσεΐν στο Ιράκ στη Βαγδάτη. Ήταν κάτι στη συνάντηση εκεί πριν από 20 χρόνια ότι θα σας οδηγήσει να πιστεύουμε ότι θα πρέπει να παίζει το ρόλο που είναι σήμερα;
David Rockefeller : Δεν νομίζω ότι έτσι, αλλά υπό το πρίσμα του τι συνέβη, κάνει σίγουρα ακόμα πιο ενδιαφέρουσα. Το έκανα, στην πραγματικότητα, μετά από αίτηση του Χένρι Κίσινγκερ, ο οποίος ήταν τότε υπουργός. Επρόκειτο ούτως ή άλλως σε αυτό το μέρος του κόσμου, και Chase είχε επιχειρήσεων με την κορυφαία εμπορική τράπεζα στο Ιράκ. Έτσι ήμουν έτοιμος γι 'αυτό. Και με ρώτησε αν θα ήθελα να πάω να τον δω να πει ότι θα ήθελε να καθιερώσουν στενότερη επαφή με το καθεστώς. Ένιωθε ότι ήταν σημαντικό το γεγονός ότι οι δύο χώρες μας γνωστοποιούνται πιο αποτελεσματικά. Έκανα τον δει και ήταν πολύ κρύο. Είπε ότι ο μόνος τρόπος που μπορούσαμε να ελπίζουμε για τη δημιουργία στενότερων σχέσεων θα ήταν αν ήμασταν για να διακόψει την υποστήριξή μας προς το Ισραήλ. Λοιπόν, αυτό δεν ήταν πιθανό ότι επρόκειτο να συμβεί. Έτσι, δεν ήταν μια τρομερά παραγωγική συνάντηση, αν και στην εκ των υστέρων, ήταν σίγουρα μια ενδιαφέρουσα.
James Corbett : Το 1973, ο David Rockefeller έγραψε ένα obitiuary για κομμουνιστή δικτάτορα Μάο Τσε Τουνγκ , ο άνθρωπος προσωπικά υπεύθυνος για περισσότερους θανάτους από οποιαδήποτε άλλη ανθρώπινη ιστορία, στην οποία εξήρε το «υψηλό ηθικό και την κοινότητα του σκοπού» προκαλούνται από την ηγεσία του Μάο και ισχυρίστηκε αιματηρή δικτατορία και τη σφαγή των 60 εκατομμυρίων των ίδιων των πολιτών του, του να είναι «μία από τις πιο σημαντικές και επιτυχημένες» δικτατορίες στην ιστορία.
Charlie Rose : Η Σάχη του Ιράν. Ήμουν εκ νέου ανάγνωση, πριν διάβασα το λογαριασμό σας, το βιβλίο που γράφτηκε από Bill- William Shawcross. Ένα ολόκληρο βιβλίο γι 'αυτό.
David Rockefeller : Ναι, θυμάμαι.
Charlie Rose : Έχετε μετανιώσει για αυτό;
David Rockefeller : κύρια λύπη μου είναι ότι η χώρα μας τον ανάγκασε έξω από το γραφείο. Νομίζω ότι το Ιράν θα είναι σε καλύτερη θέση σήμερα αν είχε μείνει. Είναι βεβαίως αλήθεια ότι είχε μυστική αστυνομία που έκανε κακά πράγματα, και το ίδιο κάνει και αυτή τη διοίκηση. Αλλά νομίζω ότι είδε αυτό που έπρεπε να γίνει στο Ιράν στο δρόμο της εκπαίδευσης και της υγείας και σε πολλούς άλλους τομείς και πήρε μέτρα για να κάνουμε κάτι για αυτό.
Ένα δημοφιλές ανέκδοτο της εποχής έκρινε ότι ο David Rockefeller ποτέ δεν έτρεξε για τον Πρόεδρο, επειδή δεν ήθελε μια υποβιβασμό. Υπήρχε περισσότερη αλήθεια σε αυτό το αστείο από ό, τι πολλοί συνειδητοποιήσει. Ήταν στην πραγματικότητα προσφέρθηκε η θέση του Υπουργείου Οικονομικών Γραμματέα τρεις φορές και τον πρόεδρο του Συμβουλίου των Διοικητών της Fed μία φορά, αλλά γύρισε όλα αυτά τα ραντεβού τα κάτω, επειδή αισθάνθηκε ότι θα μπορούσε να επιτύχει τους στόχους του, πιο αποτελεσματικά μέσω της τράπεζας.
Αλλά, όπως ακούραστη το Rockefeller ήταν στην επιδίωξη του της παγκοσμιοποίησης, προσωπικά επισκέπτονται 103 χώρες και μετάγγιση μέχρι πάνω από 5 εκατομμύρια αεροπορικά μίλια, όπως ο ίδιος συγκέντρωσε ένα δίκτυο δεν είναι λιγότερο από 150.000 επαφές για την προσωπική Rolodex του, τις φιλοδοξίες του Δαβίδ ήταν μεγαλύτερο από ό, τι ακόμα θα μπορούσε προσωπικά επιβλέπει .
Όπως κάθε καλός ηγέτης συνδικάτου του εγκλήματος, θα χρειαστείτε ένα capo. Και βρήκε την τέλεια τέτοιο σκάφος στην Χένρι Κίσινγκερ.
Πολ Τζορτζ : Και είπατε, ο David, ο Χένρι Κίσινγκερ, και νομίζω ότι πρώτα εντοπίσθηκε από την οικογένεια Ροκφέλερ μετά έγραψε ένα πολύ εμβριθής εργασία για τα πυρηνικά όπλα και πυρηνικό πόλεμο πίσω στα τέλη της δεκαετίας του πενήντα ...
Πολ Τζορτζ : Δεξιά. Στη συνέχεια δημοσιεύεται και από τότε έγινε πολύ κοντά στην οικογένεια Ροκφέλερ.
David Rockefeller : Καλά έκανε. Στην πραγματικότητα, υποθέτω ότι ήταν ο πρώτος που πήρε για να τον γνωρίζουν, επειδή ήταν μέλος μιας οργάνωσης που ονομάζεται το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων στη Νέα Υόρκη. Και υπήρχε αα ομάδα μελέτης εκείνη τη στιγμή που ο ίδιος όπως, τότε ένας νεαρός δάσκαλος στο Χάρβαρντ, υπό την προεδρία σε, και ήταν μια ομάδα για να μελετήσει τα πυρηνικά όπλα και την εξωτερική πολιτική και έγραψε ένα βιβλίο γι 'αυτό με βάση τη μελέτη.
Ήμουν τόσο εντυπωσιασμένος από αυτόν που θα τον εισήγαγε στον αδελφό μου Nelson, ο οποίος ήταν τότε κυβερνήτης της Νέας Υόρκης και στη συνέχεια σκέφτονται να αναζητήσουν την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών. Έγιναν φίλοι και
στην πραγματικότητα Χένρι έγινε ξένων σύμβουλος πολιτικής Νέλσον όσο ήταν στη δημόσια ζωή. Και νομίζω ότι είναι ένα από τα αξιόλογα διεθνή πολιτικός στον κόσμο. Σήμερα, ακόμη και 30 χρόνια μετά ήταν υφυπουργός, ο ίδιος εξακολουθεί να ζήτησε από τους αρχηγούς κρατών, όταν ταξιδεύει τον κόσμο για τις συμβουλές του.
Ήταν μέσα από τον Henry Kissinger ότι ο David Rockefeller θα μπορούσε να επηρεάσει την πολιτική δεν έχει σημασία ποιος ήταν ονομαστικά επικεφαλής της χώρας.
Μόνο Νίξον θα μπορούσε να πάει στην Κίνα, αλλά ήταν απεσταλμένος του Rockefeller, Henry Kissinger, που προηγήθηκαν από αυτόν . Και μόλις διπλωματικές σχέσεις ομαλοποιήθηκαν, υπήρχε Rockefeller για να ανοίξει το πρώτο αμερικανικό ανταποκρίτρια τράπεζα κομμουνιστικής Κίνας.
Όταν Chase που απαιτούνται για την πρόληψη της συμφέροντα εξόρυξης στη Χιλή από το να εθνικοποιηθεί από τον Πρόεδρο Αλιέντε, ο Κίσινγκερ ήταν στην ευχάριστη θέση να οργανώσει το πραξικόπημα που τον ανέτρεψε. (Η συνεδρίαση μεταξύ της εταιρείας εξόρυξης και ο Κίσινγκερ ήταν, βέβαια, που έχει συσταθεί από τον David Rockefeller .)
Όταν Νίξον έπεσε, ο Κίσινγκερ επέζησαν από το νέφος και διατήρησε τη θέση του ως Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας, στη Ford.
Όταν ο William Casey, διευθυντής της εκστρατείας του Reagan, ήταν απασχολημένος με την οργάνωση της καθυστερημένη απελευθέρωση του Ιράν όμηρο για την έκπληξη το 1980 Οκτώβριο , ήταν σε μυστική επαφή με τον Henry Kissinger (αν και τα αρχεία καταγραφής εκστρατεία επισκέπτη δείχνουν ότι ο David Rockefeller έκανε επίσης μια προσωπική επισκεφθεί τον εαυτό του, ακριβώς για να βεβαιωθείτε ).
Απίστευτα, ακόμα και τόσο αργά όσο το 2006, τρία ολόκληρα χρόνια μετά την αποχώρησή επίσημο γραφείο της κυβέρνησης, ο Κίσινγκερ αποκαλύφθηκε να κρυφά συμβουλεύει Μπους διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ, με Τσένι παραδέχθηκε ότι μίλησε με τον Κίσινγκερ περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο και Μπους τον μεταχειρίζονται σαν ένα μέλος της η οικογένεια με ένα «διαρκούς καλούν κάθε φορά που ερχόταν στην Ουάσιγκτον.»
Ακόμα πιο απίστευτα, το 2016, λίγο μετά την πανηγυρικά από τον Ομπάμα για την καριέρα του από την εξάπλωση Rockefeller παγκοσμιοποίησης για το βαθύ κράτος άρχουσα τάξη, ο Κίσινγκερ συναντήθηκε με τον Trump να του πει τι εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ θα ήταν πραγματικά κάτω από μια διοίκηση Trump.
James Evan Pilato : Έτσι James, ακριβώς όπως μαθαίνουμε σήμερα, καθώς είμαστε δέσουν αυτό, τουλάχιστον εδώ στην Αμερική είναι 18η Μαΐου έως στις μηχανικές Trump και ο Κίσινγκερ Κρατήστε Εξωτερικής Πολιτικής Πηγαδάκι στη Νέα Υόρκη :
«Donald Trump συναντήθηκε με την υπουργό Εξωτερικών Χένρι Κίσινγκερ στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη, το αργότερο στις προσπάθειές του για την ενίσχυση της εξωτερικής πολιτικής καλή πίστη του.» Αυτοκινητοπομπή του ατού έλασης στο σπίτι του Κίσινγκερ περίπου 15:00 όταν η χαμηλού προφίλ συνάντηση που διήρκεσε περίπου μία ώρα . Trump βοηθοί λένε ότι η προκαταρκτική ΔΑΠ προεδρικός υποψήφιος και 92-year-old διπλωμάτης που μίλησε από το τηλέφωνο πολλές φορές, και ατού ζήτησε από την πρόσωπο με πρόσωπο.»
Δημοσιογράφος : Sean, πώς η συνάντηση του Κίσινγκερ πάει; Μπορείτε να μας πείτε;
Sean Spicer : Πολύ καλά.
Δημοσιογράφος : Πραγματικά καλά;
Sean Spicer : Πολύ καλά. Έχουν γνωστό ο ένας τον άλλο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μίλησαν για την Κίνα, τη Ρωσία, άλλο κόσμο hot spots. Πρόκειται για μια εκπληκτική συνάντηση.
John Dickerson : Κίνα, μια χώρα που ξέρει τόσα πολλά για. Κατ 'αρχάς, ο Donald Trump έχει μιλήσει για την κλήση τους ένα βραχίονα νόμισμα αμέσως. Έχει μιλήσει για την ύπαρξη πολύ δύσκολο για την Κίνα. Πιστεύετε ότι θα διατηρήσει αυτή τη στάση από την εκστρατεία, ή τι θα είχε μάθει για την Κίνα και έρχεται να ασχοληθεί μαζί τους.
Χένρι Κίσινγκερ : Λοιπόν ελπίζω ότι δεν θα διατηρήσει τη στάση του σώματος κατά τη διάρκεια της εκστρατείας στην κυριολεξία.
Henry Kissinger : [...] Υπάρχει ο αντίκτυπος της παγκοσμιοποίησης και έγραψα ασήμαντα πράγματα γι 'αυτό νωρίτερα. Δεν υπάρχουν αρκετά προσοχή δόθηκε στο γεγονός ότι ήταν υποχρεωμένη να έχει νικητές και ηττημένους. Και οι χαμένοι ήταν βέβαιο ότι θα προσπαθήσουν να εκφραστούν σε κάποιο είδος της πολιτικής αντίδρασης.
Κατά την άποψή μου, στην παρούσα κατάσταση, δεν πρέπει να επιμείνει στη κάρφωμα του σε θέσεις που είχε λάβει στην εκστρατεία για την οποία δεν επιμένουν. Αν επιμένει σε αυτά, τότε φυσικά αυτή η συμφωνία θα γίνει εκφράζεται. Αλλά αν αυτός αναπτύσσει ένα άλλο πρόγραμμα και αφήνει ανοικτό το ζήτημα του τι είπε στην εκστρατεία, δεν θα πρέπει να κάνουν ότι η επιθυμητή ανάπτυξη.
Fareed Zakaria : Λέτε πολύ όμορφα που πρέπει να χαιρετίσουμε κάποια flip-flops;
Φυσικά, Ροκφέλερ και το δίκτυό του δεν θέσει όλα παγκοσμιοποίησης τα αυγά τους μέσα στο καλάθι Κίσινγκερ. Αντ 'αυτού, ο David Rockefeller ήταν ο ιδρυτής, χρηματοδότη, πρόεδρος, διευθυντής ή μέλος του διοικητικού συμβουλίου της μια συγκλονιστική σειρά από οργανώσεις που χρησιμοποίησε ως μέτωπα για την προώθηση επιχειρηματικών και πολιτικών προγραμμάτων του σε όλο τον κόσμο.
Όταν έπρεπε να ανοίξω ανοικτή Λατινική Αμερική για Chase, που ίδρυσε το Συμβούλιο της Αμερικής . Όταν θέλησε να επεκτείνει NAFTA σε μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου που καλύπτουν όλο το δυτικό ημισφαίριο, που χρησιμοποίησε το συμβούλιο , καθώς και μια σειρά από άλλες οργανώσεις ο ίδιος ίδρυσε και χρηματοδοτείται, να πιέσει για τη Ζώνη Ελεύθερων Συναλλαγών της αμερικανικής ηπείρου.
Όταν ήθελε να διαμορφώσει την ανοικοδόμηση της Ευρώπης στον απόηχο του «καλός πόλεμος», που κάθισε στην επιτροπή που δημιούργησε το σχέδιο Μάρσαλ , που τελικά στρέφεται $ 13 δισεκατομμύρια από τα χρήματα των φορολογουμένων των ΗΠΑ να Ροκφέλερ και την εταιρική τους ανθρώπους του.
Όταν ήθελε να κάνει το ίδιο στην Ιαπωνία, ο πρόεδρος της Japan Society ότι ο αδελφός του είχε ιδρύσει.
Αυτός διοχετεύεται εμπόριο των ΗΠΑ με τους Σοβιετικούς στο βάθος του Ψυχρού Πολέμου μέσα από Chase μέσω της ΕΣΣΔ ΗΠΑ Εμπορικό Συμβούλιο ότι ίδρυσε και διηύθυνε.
Και, όπως πάντα, υπήρχαν οι αφάνταστη πόρων της αλληλεπικάλυψης οικογένειας «φιλανθρωπικές» οργανώσεις των οποίων οι πίνακες κάθισε, και του οποίου οι πόροι θα μπορούσαν να κατευθύνουν προς όφελος δική του ατζέντα: Το Rockefeller Brothers Fund, το Rockefeller Ταμείο οικογένεια, το Πανεπιστήμιο Rockefeller και μια σειρά παρόμοιων οργάνων.
Αλλά υπήρχαν και άλλες, πιο μυστικοπαθείς ομάδες. Οι ομάδες που Rockefeller βοήθησε να βρεθεί ή άμεση και κλήρωση των μελών τους από τα υψηλότερα σημεία των επιχειρήσεων, τη χρηματοδότηση, την κυβέρνηση και ακόμη και δικαιωμάτων. Ομάδες τόσο μυστικοπαθής ώστε η ίδια η ύπαρξή τους δεν έγινε δεκτό για δεκαετίες.
Ομάδες όπως και το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων. Παρά το γεγονός ότι το ΚΠΑ από την ίδρυσή της στον απόηχο του Α 'Παγκοσμίου Πολέμου είχε κατευθύνεται σε μεγάλο βαθμό από τα συμφέροντα που συνδέονται με την JP Morgan, οι Ροκφέλερ ήταν ζεστό στο συμβούλιο και τα συμφέροντά της από την αρχή. Η επιρροή Rockefeller σχετικά με το ΚΠΑ αυξήθηκε όταν ο David εντάχθηκε ως μέλος στη δεκαετία του 1940, και από τη στιγμή που έγινε ο διευθυντής του οργανισμού το 1970, η εξαγορά ήταν πλήρης.
Αφηγητής : Εδώ είναι η ετήσια έκθεση του Συμβουλίου που δημοσιεύθηκε το 1978. κατάλογο των μελών της οργάνωσης ονόματα 1878 μέλη και η λίστα διαβάζει όπως ποιος είναι ποιος στην Αμερική. 10 CFR μέλη είναι γερουσιαστές των ΗΠΑ. Ακόμη πιο Κογκρέσσου ανήκουν στην οργάνωση. Συνεδρίαση στην κορυφή αυτής της πάρα πολύ ισχυρό πυραμίδα ως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου είναι ο David Rockefeller.
Όπως μπορείτε να δείτε από αυτή τη σελίδα στην ετήσια έκθεση του CFR, 284 από τα μέλη της είναι Αμερικανοί αξιωματούχοι της κυβέρνησης. Κάθε οργανισμός που μπορεί να καυχηθεί για το 284 μέλη της είναι κυβερνητικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ θα πρέπει να είναι καλά γνωστή, αλλά οι περισσότεροι Αμερικανοί έχουν ακούσει ποτέ του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων. Ένας λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό είναι ότι 171 δημοσιογράφοι, ανταποκριτές και τα στελέχη των επικοινωνιών είναι επίσης CFR μέλη, και δεν γράφουν για τον οργανισμό.
Στην πραγματικότητα, τα μέλη CFR σπάνια μιλούν για τον οργανισμό στο βαθμό που αποτελεί ρητή προϋπόθεση για την ένταξη που τυχόν αποκάλυψη του τι συμβαίνει στις συνεδριάσεις ΚΠΑ πρέπει να θεωρηθεί ως λόγος λύσης της ιδιότητας του μέλους.
Ακόμη πιο μυστικοπαθείς και αποκλειστική ήταν η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, που ιδρύθηκε το 1954 από τον πρίγκιπα Bernhard της Ολλανδίας. Συνάντηση σε ετήσια βάση, η ομάδα συγκέντρωσε τις πλουσιότερες και πιο ισχυρές τράπεζες του κόσμου, την εταιρική κεφάλια, κυβερνητικούς αξιωματούχους και των δικαιωμάτων από την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική για τον τελευταίο μισό αιώνα.
Από την αρχή, το συνέδριο ήταν μια απίστευτα αποκλειστική υπόθεση, και εκείνη κατά την οποία η άκρα μυστικότητα ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες. Μόνο 73 άτομα παρακολούθησαν αυτή την πρώτη συνάντηση το 1954, συμπεριλαμβανομένων των Πρίγκιπα Bernhard, αρκετά μέλη του κοινοβουλίου των διαφόρων ευρωπαϊκών εθνών, οι υπουργοί Εξωτερικών, ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, ο διευθυντής της JP Morgan, ο πρόεδρος της Unilever, και άλλους διεθνείς παράγοντες ισχύος. Μέσα από αυτό το 73, επιλέχθηκαν 10 «εισηγητές» να εισαγάγει τα θέματα συζήτησης στην ημερήσια διάταξη και να οδηγήσει τη συζήτηση της ομάδας, συμπεριλαμβανομένων, φυσικά, ο David Rockefeller.
Πάνω από 63 χρόνια της ύπαρξής της, η ομάδα έχει φιλοξενήσει συζητήσεις που έχουν γεννήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση , και, αργότερα, το ευρώ , προγραμματίζεται η πετρελαϊκή κρίση του 1973 , και που το χρονοδιάγραμμα για την εισβολή στο Ιράκ το 2003 , μεταξύ πολλών άλλων τα πράγματα .
Η ομάδα η ίδια έχει ζήσει σχεδόν συνολικά αφάνεια για μεγάλο μέρος αυτού του χρόνου, φρουρείται από την ανακάλυψη από τους εκδότες και συντάκτες του mainstream οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης που ευσυνείδητα συμμορφωθεί με την απαίτηση της συνάντησης για το απόρρητο από τους συμμετέχοντες. Δεν ήταν μέχρι ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης με βάση το Διαδίκτυο άρχισε να καλύπτουν τις συναντήσεις τα τελευταία χρόνια ότι η ομάδα αναγκάστηκε να ξεκινήσει επίσημη ιστοσελίδα της, και πρακτικά συνεδρίων έχουν ακόμη και ηχογραφήσεις από την πρώτη κιόλας συνάντηση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο.
Πρίγκιπας Bernhard : Μπορείτε να αναρωτηθείτε γιατί σας έχω ζητήσει να έρθει εδώ. Έχω κατά νου μια εντελώς ειλικρινής και ανοικτή ανταλλαγή απόψεων. Και αυτό είναι ασφαλισμένος σε σας και είναι σημαντικό για την επιτυχία μας: δεν υπάρχει λέξη προσφορά των κανέναν. Και δεν υπάρχει καμία Τύπου, έτσι ώστε να είναι αρκετά ελεύθεροι να αφήσετε τον εαυτό σας να πάει, αν μπορώ να το πω έτσι.
Αν και ως ιδρυτικό μέλος, ο εισηγητής και σύμβουλος διευθύνουσας επιτροπής, ο David είχε αξιόλογη τον έλεγχο αυτό, μια από τις πιο αριστοκρατικές και ισχυρές οργανώσεις στον κόσμο, παραδόξως, ακόμη και αυτό δεν ήταν αρκετά καλό γι 'αυτόν. Ανησυχεί για την έλλειψη των ιαπωνικών συμμετοχή στις συνεδριάσεις, όπως η Ιαπωνία μεγάλωσε στην οικονομική σημασία, ότι άσκησε πιέσεις στη διάσκεψη Bilderberg για να αρχίσει καλώντας ιαπωνική μελών στις συνεδριάσεις. Όταν αυτή απορρίφθηκε, ο David άρχισε αμέσως μια άλλη, εξίσου ασαφής και εξίσου ισχυρή ομάδα, η Τριμερής Επιτροπή, για να εκπληρώσει το όραμά του για μια Βόρειας Αμερικής / Ευρωπαϊκή / Ιαπωνικά συνέδριο.
Charlie Rose : Στη συνέχεια, δημιούργησε την Τριμερή Επιτροπή, με την έννοια να αναπτύξουν σχέσεις με την Ιαπωνία και το υπόλοιπο κόσμο.
David Rockefeller : Ακριβώς. Ένιωσα πολύ έντονα ότι η Ιαπωνία είχε γίνει μια μεγάλη δύναμη στον κόσμο και ότι είχαμε πολιτισμικά πολύ λίγες σχέσεις μαζί τους. Και μου φάνηκε ότι ήταν ένα λάθος. Και έτσι, δοκίμασα πρώτα να πείσει την ομάδα Bilderberg, που θα έχουν και γνωρίζουν, ώστε να συμπεριλάβει την Ιαπωνία -
Charlie Rose : Ναι.
David Rockefeller : - αλλά αποδείχθηκε ότι κάτω. Ήθελαν - σκέφτηκαν η σχέση με την Ευρώπη ήταν σημαντική και να επιμείνουμε σε αυτό. Έτσι, όταν το γύρισε κάτω, μια ομάδα από εμάς ξεκίνησε η Τριμερής Επιτροπή.
Charlie Rose : Και συνεχίζεται και σήμερα, και θα πάμε στην Ιαπωνία τον Απρίλιο.
Ο David Rockefeller : Θα συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Ακριβώς.
Παρά το γεγονός ότι για άλλη μια φορά ο David υποβαθμίζει τόσο το ρόλο του στην Τριμερή Επιτροπή και την απόλυτη σημασία της, είναι στην πραγματικότητα μια άλλη ομάδα ισχυρών ατόμων, μεταξύ των οποίων πολλά μέλη της κάθε αμερικανικής προεδρικής διοίκησης από την ίδρυσή της το 1973, που συνήλθαν σε σχεδόν απόλυτη αφάνεια για να ωθήσει παγκοσμιοποίησης του Rockefeller ημερήσια διάταξη.
Patrick Wood : Λοιπόν η Τριμερής Επιτροπή, όπως ανέφερα, ξεκίνησε το 1973 από τον David Rockefeller και Zbigniew Brzezinski και το βιβλίο του Brzezinski, ανάμεσα σε δύο ηλικίες , πιστεύω ότι είναι αυτό που πραγματικά έφερε Ροκφέλερ, τουλάχιστον να πάρει ο Μπρεζίνσκι ως συν-ιδρυτής της Τριμερής Επιτροπή.
Ο υπότιτλος για το βιβλίο του ήταν «Ο ρόλος της Αμερικής στην technetronic εποχή.» Έμαθα λίγο μετά άρχισα τις σπουδές της τεχνολογίας που θα μπορούσε να σημαίνει την technetronic εποχή ήταν ουσιαστικά τεχνοκρατίας. Αυτό είναι αυτό που έχουμε σήμερα. Θα πρέπει να πάμε πίσω και να διαβάσετε το βιβλίο για να το καταλάβετε.
Αλλά όταν όταν έφτασαν σε λειτουργία το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να βάλει εμπρός ένα προεδρικό υποψήφιο. Φυσικά, να θυμάστε, είχαν όλα τα χρήματα στον κόσμο για να βάλει σε αυτό, πάρα πολύ με Rockefeller και όλοι οι άλλοι γύρω του. Θα πάρει Τζίμι Κάρτερ και ο Walter Mondale ως πρόεδρος και αντιπρόεδρος προεδρικό υποψήφιο και πήρε τους εξέλεξαν το 1976, το ζεύγος των
τους. Κάρτερ στη συνέχεια προχώρησε στην σαρώνουν στο γραφείο του ενός τρίτου των μελών των αμερικανικών μέλη της Τριμερούς Επιτροπής και κορυφαίες θέσεις του υπουργικού συμβουλίου του, και πολλοί από αυτούς πήγαν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, πάρα πολύ.
Αυτό ήταν ένα απίστευτο κατόρθωμα, αλλά δεν ήταν ένα πολιτικό πραξικόπημα στην μου στο μυαλό μου. Και είπαν ότι πίσω σε εκείνες τις ημέρες «Ω, όχι, δεν είμαστε δεν είμαστε ενδιαφέρονται για την πολιτική.» Λοιπόν, εγώ πραγματικά δεν νομίζω ότι ήταν. Ήθελαν να πάρουν στα χέρια τους την οικονομική μηχανήματα του κόσμου και έκαναν ότι με τη σύλληψη της εκτελεστικής εξουσίας Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν νοιάζονται για το Κογκρέσο, δεν νοιάζονται για το δικαστικό σώμα. Το μόνο που νοιαζόταν για την κινητήρια δύναμη της οικονομικής ευημερίας, αν θέλετε, και αυτή ήταν η κυβέρνησή μας.
Και έτσι ο πρώτος αντιπρόσωπος των ΗΠΑ Εκθέσεις που διορίστηκε για τη διαπραγμάτευση εμπορικών συμφωνιών για τον πρόεδρο ήταν μέλος της Τριμερούς Επιτροπής. Στην πραγματικότητα, από τότε έχουν υπάρξει 12 διαφορετικά μέλη ή 12 διαφορετικά USTRs που έχουν διοριστεί από τον πρόεδρο κατά μήκος της διαδρομής (που είναι σε μια περίοδο πολύ καιρό). Εννέα από αυτά τα 12 ήταν μέλη της Τριμερούς Επιτροπής. Τι μπορείτε να πείτε για αυτό, εκτός από, «Λοιπόν, αυτό σας λέει τι ήταν μετά.» Ήθελαν να είναι σε θέση να έχουν τον άνθρωπο τους διαπραγμάτευση αυτών των συνθηκών, όπως η NAFTA και CAFTA και το TPP. Η τρέχουσα USTR, Michael Froman, ο οποίος έχει βάλει μαζί της Trans Pacific-εταιρικής σχέσης και του Διατλαντικού έρχεται ακριβώς πίσω από αυτό, αυτός ο τύπος είναι μέλος της Τριμερούς Επιτροπής. Πότε να σταματήσει αυτά τα πράγματα, βλέπετε;
Στη συνέχεια, έχετε την κατάσταση με την Παγκόσμια Τράπεζα. Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας είναι πάντα διορίζεται από τον Πρόεδρο μας? αυτό είναι το πώς στήθηκε στο Bretton Woods. Η Ευρώπη παίρνει για να πάρει το κεφάλι του ΔΝΤ και έτσι πάντα να πάρεις αυτό, αλλά υπήρξαν οκτώ υποψηφίους με την Παγκόσμια Τράπεζα από το Τζίμι Κάρτερ. Έξι από αυτούς είναι μέλη της Τριμερούς Επιτροπής. Τώρα λέτε «Λοιπόν, ποια είναι η μεγάλη διαπραγμάτευση με την Παγκόσμια Τράπεζα;» Λοιπόν, η Παγκόσμια Τράπεζα έχει το μεγαλύτερο κινητήρα της παγκοσμιοποίησης σε όλο τον κόσμο. Το είχε στην τσέπη τους όλη την ώρα.
Απλά πρέπει να θέσουμε το ερώτημα: «Εντάξει, που κατέχουν τη θέση αυτή, κατέχουν την Παγκόσμια Τράπεζα, κατέχουν το USTR, κατέχουν την εκτελεστική κλειδαριά υποκατάστημα, απόθεμα και βαρέλι σε μεγάλο βαθμό. Είναι αυτοί που αναζητούν μετά τα αμερικανικά συμφέροντα; Θα γνωρίζετε, όπως ακριβώς μας στην Αμερική, ή οι άνθρωποι στον Καναδά ή οτιδήποτε άλλο; Θέλω να πω, ξέρετε, είναι αυτοί που φροντίζουν την οικογένειά μας, ακόμη και της Βόρειας Αμερικής; Όχι, από όπου και αν διαπραγμάτευση για τον εαυτό τους. Και ποιοι είναι οι στόχοι τους; Καλά, είπαν αρχικά για να δημιουργήσετε ένα νέο
διεθνή οικονομική τάξη. Έτσι βλέπουμε αυτούς τους ανθρώπους παντού.
Η τύχη Ροκφέλερ. Ένα παγκόσμιο δίκτυο επαφών. Η τράπεζα Chase. CFR, Bilderberg και της Τριμερούς Επιτροπής. Εάν το μέτρο ενός ανθρώπου είναι αυτό που κάνει με την εξουσία, τότε θα πρέπει να είναι εξαιρετικά απλό να λάβει το μέτρο του David Rockefeller.
Έτσι τι, ακριβώς, έκανε το κάνουμε με όλη αυτή τη δύναμη; Αυτό δεν είναι μεγάλο μυστικό? δεν έκανε καμία προσπάθεια να κρύψει απολύτως τους στόχους ή τις προθέσεις του. Όπως ο ίδιος ελεύθερα παραδέχτηκε στα απομνημονεύματά του το 2002:
Ορισμένοι μάλιστα πιστεύουν ότι είμαστε μέρος μιας μυστικής κλίκας που εργάζονται κατά το συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών, χαρακτηρίζοντας την οικογένειά μου και εμένα ως «διεθνιστές» και για συνωμοσία με άλλους σε όλο τον κόσμο για να οικοδομήσουμε μια πιο ολοκληρωμένη παγκόσμια πολιτική και οικονομική δομή - έναν κόσμο , αν θέλεις. Αν αυτή είναι η επιβάρυνση, στέκομαι ένοχοι, και είμαι περήφανος γι 'αυτό.
Αλλά η τελική εδραίωση της εξουσίας, η μία παγκόσμια κυβέρνηση πρέπει να αποκλειστεί, αναπόφευκτα, οι Ροκφέλερ και οι όμοιοί τους, είναι μόνο το ήμισυ αυτής της σκοτεινής ιστορίας. Όπως θα δούμε στο προσεχές συνέχεια «Πώς Big Oil κατέκτησε τον κόσμο,» η κυβερνητική ατζέντα ένας κόσμος δεν αρκείται απλώς να εδραιώσει την εξουσία αυτή, αλλά για να το χρησιμοποιήσει ως όπλο ενάντια στις μάζες.
Η στενή σχέση μεταξύ του κινήματος ευγονικής και την οικογένεια Rockefeller είναι ένα σκοτεινό και σε μεγάλο βαθμό ακάλυπτο μέρος της ιστορίας της, αλλά σχεδιάζει μια ευθεία γραμμή ανάμεσα στο Προεδρείο της Κοινωνικής Υγιεινής, το Γραφείο Εγγραφής ευγονικής και άλλες οργανώσεις που χρηματοδοτούνται και προωθούνται από τον John D. Rockefeller , νεώτερος από τη μία πλευρά, και η ίδρυση John D. Rockefeller ΙΙΙ του Συμβουλίου πληθυσμού από τα γραφεία και οι αξιωματικοί της αμερικανικής ευγονικής της κοινωνίας από την άλλη.
Είναι η ιστορία ενός ψευδο-μανίας που σάρωσε στους διαδρόμους της εξουσίας στις αρχές του 20ου αιώνα στην Αμερική. Μια μανία που στέρησε δεκάδες χιλιάδες από τα πιο θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, αυτό της αναπαραγωγής, και προσπάθησε να τους στερήσει πολύ περισσότερο από αυτό, με βάση τίποτα περισσότερο από τον ισχυρισμό ότι οι φτωχοί και άποροι δεν αξίζουν να περάσουν τα γονίδιά τους ( ή «πρωτόπλασμα», όπως τα πρώτα ωστικά του ψευδοεπιστήμη ονομάζεται κληρονομική μηχανισμό που δεν είχαν ακόμα ανακαλυφθεί.)
Δεν είναι δύσκολο να δούμε πώς μια τέτοια φιλοσοφία εγγενώς κολακευτικό για τους Ροκφέλερ του κόσμου. Η πλούσια και ισχυρή άξιζε να είναι πλούσια και ισχυρή, λόγω των πολύ γενετικό υλικό τους. Ποιος θα μπορούσε να διαφωνήσει με αυτό;
Όταν ευγονική τελικά εκτεθεί ως ψευδοεπιστημονική τσαρλατανισμό που ήταν πάντα, οι οπαδοί αυτής της φιλοσοφίας, συμπεριλαμβανομένων, φυσικά, ο John D. Rockefeller III, ζήτησε για μια πιο αποδεκτή από το κοινό αλλαγής επωνυμίας από αυτές τις ιδέες. Το βρεθεί στην ιδέα του «ελέγχου του πληθυσμού», με βάση μια ακόμη φορά σε αντιεπιστημονικές ισχυρισμούς του υπερπληθυσμού και των έμμεσων αίτημά του να θανατώσουν τα «άχρηστα παράσιτα» του τρίτου κόσμου.
Και, όπως πάντα, ήταν ο David Rockefeller.
William Engdahl : Και ο John D. Rockefeller III μετατραπεί σε ένα προστατευόμενος της οικογένειας Ροκφέλερ στις αρχές της δεκαετίας του 1970, που ήταν τότε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του προέδρου, ο Πρόεδρος Νίξον, από το όνομα του Χένρι Κίσινγκερ. Ίσως κάποιοι από εσάς έχετε ακούσει για αυτόν τον κύριο. Και Κίσινγκερ ανατέθηκε να κάνει ένα άκρως απόρρητο μελέτη με τίτλο «NSSM 200.» Αργότερα, στη δεκαετία του 1990 (αυτό ήταν το 1974), στη δεκαετία του 1990 ήταν τελικά αποχαρακτηρισμένα από την κορυφή απόρρητο και οι άνθρωποι μπορούσαν να διαβάσουν ό, τι ήταν εκεί. Αλλά αυτό έγινε, για την υπογραφή του προέδρου Τζέραλντ Φορντ, έγινε επίσημη πολιτική των ΗΠΑ για πρώτη φορά να επιβάλει τη μείωση του πληθυσμού σε ό, τι Κίσινγκερ που ονομάζεται «αναπτυσσόμενες χώρες, όπου έχουν ταχεία αύξηση του πληθυσμού» και πλούσια, πηγές πρώτων υλών που χρειάζεται η Δύση να καταπολεμήσει τον Ψυχρό Πόλεμο: το πετρέλαιο, μέταλλα, σπάνιες γαίες, οτιδήποτε. Έτσι, ο Κίσινγκερ υποστήριξε ότι οι ραγδαίες αυξήσεις του πληθυσμού θα δημιουργήσει πληθυσμούς που θα απαιτήσουν από τις κυβερνήσεις τους, που παίρνουν ένα μερίδιο από την πίτα, ότι έχουν την οικονομική ανάπτυξη. Λοιπόν, τι ένα άσεμνο πράγμα για τους πληθυσμούς να απαιτήσουμε: οικονομική ανάπτυξη, ένα καλό βιοτικό επίπεδο, επαρκή τροφή, στέγη, και ούτω καθεξής. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβεί αυτό και έτσι πρέπει να μειώσει τους πληθυσμούς.
David Rockefeller : Και εδώ έγκειται το δίλημμα που αντιμετωπίζουμε όλοι μας. Επιτρέψτε μου να δείχνουν: Βελτίωση της Δημόσιας Υγείας έχει προκαλέσει το παγκόσμιο ποσοστό βρεφικής θνησιμότητας να μειωθεί κατά εξήντα τοις εκατό κατά τα τελευταία 40 χρόνια. Κατά την ίδια περίοδο, το μέσο προσδόκιμο ζωής στον κόσμο αυξήθηκε από 46 χρόνια στη δεκαετία του πενήντα με 63 χρόνια σήμερα. Πρόκειται για μια εξέλιξη η οποία ως άτομα δεν μπορούμε παρά να επικροτήσουμε. Ωστόσο, το αποτέλεσμα αυτών των θετικών μέτρων είναι ένα παγκόσμιο πληθυσμό που έχει αυξηθεί κατά την ίδια σύντομο χρονικό διάστημα γεωμετρικά σχεδόν έξι δισεκατομμύρια ανθρώπους και θα μπορούσε εύκολα να υπερβεί τα οκτώ δισεκατομμύρια μέχρι το έτος 2020. Οι αρνητικές επιπτώσεις της αύξησης του πληθυσμού σε όλα πλανητικού μας οικοσυστήματα γίνεται άθλιες την εμφανή
Επομένως, ας μετρήσει τον άνθρωπο, τότε, για το πώς χρησιμοποίησε τη δύναμή του. Χειρότερα ακόμα και από τον τύραννο που κυβερνά ανοιχτά με διάταγμα είναι ο χειριστής που κυβερνά στις σκιές. Χειρότερα από ό, τι το τσιγκούνη είναι ο «φιλάνθρωπος» που κατευθύνει τα δώρα του για να ευνοήσει τα δικά του συμφέροντα. Χειρότερα από την ανοιχτή εχθρός της ανθρωπότητας είναι ψευδής φίλος του.
Γι 'αυτό δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη, λοιπόν, ότι ο David Rockefeller έχει αδρά ανταμείβονται για τη διάρκεια της ζωής του, της υπηρεσίας για την κλίκα των ισχυρών παγκοσμιοποίησης, με τον οποίο αυτός και η οικογένειά του έχουν συνωμοτήσει για γενιές.
Μπούτρος Μπούτρος-Γκάλι : Και τις δεσμεύσεις της οικογένειας Ροκφέλερ στα Ηνωμένα Έθνη δεν τελειώνει με αυτό το εξαιρετικό δώρο. Συνεχίζει μέχρι σήμερα και είναι προσωποποιείται από τον David Rockefeller, τον οποίο τιμούμε για την αφοσίωσή του στη δημοκρατική κύρια, για την αφοσίωσή του στην ανάπτυξη, καθώς και για την αφοσίωσή του στη διεθνή ειρήνη.
Πρόεδρος Κλίντον : David Rockefeller είναι ένας κύριος, ένας πολιτικός, ένας λόγιος, και το πιο σημαντικό, μια πραγματική ανθρωπιστική του αρέσει Έθνους μας έχει σπάνια. Διοικητής, διαβάστε την αναφορά.
Lietutenant Διοικητής Huey : Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής βραβεία αυτό το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας στον David Rockefeller. Μέσα από εκτεταμένες ανθρωπιστικές προσπάθειες του για την προώθηση της παγκόσμιας ειρήνης, ο David Rockefeller έχει εργαστεί για τη βελτίωση της ζωής τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Με βάση την παράδοση της οικογένειάς του από φιλανθρωπικές δωρεές, που έχει υποστηρίξει γενναιόδωρα ένα ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών, πολιτιστικών, της υγείας και των προγραμμάτων αστικής ανάπλασης. Ως συνιδρυτής της Διεθνούς Εκτελεστικής Υπηρεσίας του Σώματος, ο ίδιος έχει αναγνωρίσει το καθήκον και την ευθύνη του ιδιωτικού τομέα σε έναν κόσμο που έχει ανάγκη. Δημιουργία Του και υποστήριξη για την Τριμερή Επιτροπή έχει παράσχει ένα μοναδικό φόρουμ για την επικοινωνία και την επίλυση προβλημάτων από τους ηγέτες του κόσμου. Φιλάνθρωπος, ο άνθρωπος των επιχειρήσεων, κοινότητα υπάλληλος και υποδειγματική πολίτης του κόσμου, ο David Rockefeller έχει κερδίσει διαρκή σεβασμό μας και τις θερμές ευχαριστίες.
Αλλά ακόμη και υπό το φως όλων αυτών, δεν υπάρχει καμία νίκη στο θάνατο του David Rockefeller του. Ο θάνατός του δεν είναι λόγος για γιορτή. Ο David Rockefeller άφησε τον κόσμο με τον ίδιο τρόπο που ήρθε σε αυτό: πλούσιο πέρα ​​από κάθε σύγκριση, ανελέητα σκληρή, εμμονή μόνο με τον εαυτό του και τα συμφέροντά του. Δεν υπήρχε Ebeneezer Σκρουτζ στιγμή πριν πεθάνει, δεν ρίχνουν ανοιχτά της κουρτίνας στην διάρκεια της ζωής του από βρώμικες πράξεις, δεν μετανοούν τρόπους ή ανατροπή των ζημιών του έχει γίνει.
Και δεν υπάρχει, φυσικά, καμία αναστολή από την ημερήσια διάταξη που θα προωθηθεί, η ιδεολογία που προώθησε. Είναι κυλά, χωρίς διακοπή, κατά την απουσία του.
Becky Γρήγορη : Donald Trump ανέφερε ότι είχε μια τηλεφωνική κλήση μαζί σας. Πώς προέκυψε αυτή η κουβέντα πάει;
Bill Gates : Λοιπόν, είχα την ευκαιρία να μιλήσουμε για την καινοτομία. Και πολλοί το μήνυμά του έχει για τα πράγματα, όπου βλέπει τα πράγματα δεν είναι τόσο τόσο καλή όσο θα ήθελε, αλλά με τον ίδιο τρόπο ο Πρόεδρος Κένεντι μίλησε για τη διαστημική αποστολή και πήρε η χώρα πίσω από αυτό νομίζω ότι αν είναι η εκπαίδευση ή η διακοπή επιδημίες, άλλες σημαντικές ανακαλύψεις για την υγεία, την ολοκλήρωση της πολιομυελίτιδας, και σε αυτή την ενέργεια χώρο μπορεί να υπάρξει ένα πολύ αισιόδοξο μήνυμα ότι η κυβέρνησή του δεν πρόκειται να οργανώσει τα πράγματα, να απαλλαγούμε από κανονιστικών εμποδίων και έχουν αμερικανική ηγεσία μέσω της καινοτομίας είναι ένα από τα πράγματα που παίρνει πίσω . Και φυσικά όλη την καριέρα μου ήταν προς αυτή την κατεύθυνση και ήταν ενδιαφέρονται να ακούτε αυτό. Και είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξει περαιτέρω συζήτηση.
Όχι, ο θάνατος του David Rockefeller είναι κανένας λόγος για πανηγυρισμούς.
Αλλά υπάρχει κάτι που αξίζει να το γιορτάσουμε: οι άνθρωποι που υψώνονται σε όλο τον κόσμο για να εντοπίσει και να εκθέσει τις Ντέιβιντ Ροκφέλερ του κόσμου. Οι ολοένα και πιο ενεργός μάζες που μαθαίνουν για το ΚΠΑ, η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, η Τριμερής Επιτροπή, τα έργα αυτών των λεγόμενων φιλάνθρωποι, η πραγματική ατζέντα των παγκόσμιων αυτών κυβερνητικών οργανώσεων. Αυτοί οι δημοσιογράφοι πολίτη ο οποίος, οπλισμένοι με τίποτα περισσότερο από μια κάμερα και σύνδεση στο internet είναι, τραβώντας πίσω από την κουρτίνα και να αποκαλύπτουν Ο Μάγος του Οζ για αυτό που πραγματικά είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...