Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Ο "βενιαμίν" του ΑΟ Καρδίας και της Γ' Εθνικής!

Ο ΑΟ Καρδίας έδωσε την ευκαιρία σε ένα παιδί 14 ετών, 9 μηνών και 15 ημερών να παίξει με τη Νάουσα και να γίνει ο νεότερος που αγωνίστηκε φέτος στη Γ' Εθνική. Το Sport24.gr μίλησε με τον πρωταγωνιστή και τον προπονητή του.


Την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκε ένα ρεκόρ για την τρέχουσα σεζόν στη Γ' Εθνική. Στην αναμέτρηση του ΑΟ Καρδίας με τη Νάουσα, που βρήκε νικητές τους γηπεδούχους με 3-0 αγωνίστηκε και ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.


Σε ηλικία 14 ετών, 9 μηνών και 15 ημερών έγινε σύμφωνα με το soccerbase.gr ο νεότερος ηλικιακά παίκτης που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, και στους τέσσερις ομίλους του πρωταθλήματος.

Είναι, πλέον, ο κάτοχος του ρεκόρ καθώς άφησε πίσω του τον Οκάν Μεκερά του Ορφέα Ξάνθης, ο οποίος στις 12 Φεβρουαρίου έπαιξε στο Δόξα Δράμας - Ορφέας (3-0), σε ηλικία 15 ετών, ενός μήνα και 27 ημερών, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Γιάννης Λέσσης του Αστέρα Πετριτή, ο οποίος την 1η Φεβρουαρίου στο παιχνίδι Μαύροι Αετοί - Αστέρας (2-1), ήταν 15 ετών, 7 μηνών και 18 ημερών.

Το Sport24.gr μίλησε με τον κάτοχο του ηλικιακού αυτού ρεκόρ, Γιώργο Κωνσταντινίδη, για να καταγράψει τα πρώτα του συναισθήματα μετά το ντεμπούτο του με τον ΑΟ Καρδίας και την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.

"Ήθελα να παίξω εδώ και καιρό και ήταν ένα όνειρο που είχα. Δεν πίστευα ότι θα έπαιζα, αλλά από τη στιγμή που το αποτέλεσμα ήταν υπέρ μας, θα ήταν μια καλή ευκαιρία για να παίξω. Θέλω να συνεχίσω να είμαι με την ομάδα και την επόμενη σεζόν.

Είχα λίγο άγχος, ήταν αναμενόμενο. Δεν θέλεις να κάνεις λάθος για να μη σε μαλώσουν οι συμπαίκτες σου. Να μη σε φωνάξουν. Αλλά, μου άρεσε που με χειροκρότησαν και με ενθάρρυναν.

Όταν έμαθα λίγο πριν τα Χριστούγεννα ότι είμαι στην πρώτη ομάδα, ήθελα να παίξω και να σπάσω αυτό το ρεκόρ. Το κυνηγούσα".






Πέρα από τον πρωταγωνιστή, ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και στον προπονητή. Τον άνθρωπο, δηλαδή, που τον έβαλε να παίζει. Τον τεχνικό του ΑΟ Καρδίας, Βαγγέλη Αλεξόπουλο. Η Καρδία είναι κωμόπολη του Δήμου Θέρμης, της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης και βρίσκεται σε απόσταση 22 χλμ. νότια της Θεσσαλονίκης. Στην απογραφή του 2011 είχε 3.394 κατοίκους.

Η ομάδα της ΕΠΣ Μακεδονίας συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία της στη Γ' Εθνική και βρίσκεται στην 11η θέση του πρώτου ομίλου.

Ο τεχνικός της ομάδας, Βαγγέλης Αλεξόπουλος, εξηγεί στο Sport24.gr τη διαδρομή του μικρού Γιώργου, τις πρώτες του στιγμές από την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο και την καταγραφή του ρεκόρ.

"Είμαι από πέρυσι στην ομάδα και τον έχω στον Νοέμβρη στην πρώτη ομάδα. Τότε, δηλαδή, τον ανεβάσαμε στην πρώτη ομάδα. Ξεκίνησε να κάνει προπονήσεις από την αρχή της σεζόν μαζί μας και από τα τέλη Νοέμβρη είναι μέλος της πρώτης ομάδας.

Κάτι είδα σε αυτό το παιδί και γι' αυτό τον ανέβασα. Έχει δρόμο μπροστά του, δεν είναι ακόμη έτοιμος. Αλλά, πρέπει να ανταμειφθεί και η προσπάθειά του.

Στο συγκεκριμένο ματς πέρασε ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο. Απλά, πήγαινε πολύ καλά στις προπονήσεις και θέλαμε να τον επιβραβεύσουμε με αυτόν τον τρόπο.

Αυτό που του είπα είναι να μπει μέσα και να ευχαριστηθεί το ματς, γιατί το άξιζε. Τον βοήθησαν και τα παιδιά, τα μεγαλύτερα. Στην ομάδα παίζει ρόλο και η στήριξη που θα έχεις από τους παίκτες σου. Μετά τον πείραζαν, του έλεγαν φέρε μας γλυκά να μας κεράσεις κι άλλα τέτοια πειράγματα.

Δεν του είχα δείξει κάτι ιδιαίτερο πριν από το ματς, για να τον προϊδεάσω ότι θα παίξει. Νομίζω ότι όταν άκουσε το όνομά του στην αποστολή αγχώθηκε λίγο. Αν και δεν νομίζω ότι θα περίμενε να παίξει. Στα πρώτα δευτερόλεπτα είχε λίγο άγχος, αλλά μετά λύθηκαν τα πόδια του.

Νομίζω ότι η Γ' Εθνική πρέπει να γίνει όπως ήταν παλιά η Δ'. Να υπάρχει ένας περιορισμός, να παίζουν τουλάχιστον 3-4 μικρά παιδιά".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...