Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

ΟΙ «ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ» ΑΓΡΟΤΕΣ, ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ «ΟΞΥΓΟΝΟ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ»…

Ό,τι δεν ελέγχει η εξουσία (κομμουνιστική εν προκειμένω), το συκοφαντεί, ό,τι συκοφαντείται εξοστρακίζεται εκτός κινηματικής νομιμότητας, εκτός κινηματικού πλαισίου, τοποθετείται εν ολίγοις στην αντικοινωνική σφαίρα. Ο εξοβελισμός αυτός επιτυγχάνεται άλλοτε με την χρήση φανερών μέσων, δηλαδή επιτυγχάνεται με φανερούς τρόπους και δίχως προσχήματα και φιοριτούρες και άλλοτε στηρίζεται με έμμεσο τρόπο. Η μία μέθοδος δεν αναιρεί την άλλη, αλλά αντίθετα ο συνδυασμός τους αποδεικνύεται πάντοτε ωφέλιμος για την εξουσία, διότι εξασφαλίζονται καλύτερα αποτελέσματα.


Τα σημερινά γεγονότα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι ιδιαίτερα ενδεικτικά.

Την ίδια σχεδόν στιγμή που το μεγάλο κομμουνιστικό ηγέτη Τσίπρας (με αφορμή την δέσμευση 52 στρεμμάτων που χρησιμοποιούνταν ως στρατιωτικές εγκαταστάσεις και την μελλοντική τους μετατροπή σε χώρο πρασίνου) χαρακτήριζε σε ομιλία του στην Θεσσαλονίκη «οξυγόνο» τα κοινωνικά κινήματα λέγοντας ότι «όταν υπάρχει πολιτική βούληση είναι αναγκαία και η πίεση για να βρούμε τις βέλτιστες λύσεις», στην Αθήνα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, χαρακτήριζε «τραμπούκους» τους αγρότες που επιτέθηκαν σε δυνάμεις των ΜΑΤ και στο υπουργείο:

«Τις τελευταίες ώρες έχουμε το θλιβερό φαινόμενο να σημειώνονται επιθέσεις με ξύλα και πέτρες στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κατά τη συγκέντρωση αγροτών από την Κρήτη.

Παρότι δεν υπήρξε κανένα αίτημα για συνάντηση μέχρι την ώρα της συγκέντρωσης, θεώρησα ο ίδιος σκόπιμο να βρίσκομαι στο Υπουργείο για ενδεχόμενο αίτημα.

Πράγματι, δε, όταν υποβλήθηκε, ανταποκριθήκαμε και δεχτήκαμε να συναντηθούμε με αντιπροσωπεία τους.

Δε θα ήταν ποτέ όμως δυνατόν να επιτρέψουμε ή ακόμα και να διευκολύνουμε την κατάληψη του Υπουργείου από ακραία στοιχεία, τα οποία και πέρυσι χωρίς καμία αφορμή προέβησαν σε καταστροφές και βανδαλισμούς που διακύβευσαν ακόμα και τη σωματική ακεραιότητα των υπαλλήλων.

Οι πόρτες του Υπουργείου είναι πάντα ανοιχτές. Σε καθημερινή βάση υπάρχουν συναντήσεις του Υπουργού και της υπόλοιπης πολιτικής ηγεσίας με εκπροσώπους των αγροτών από όλη την Ελλάδα και βεβαίως και από την Κρήτη.

Άλλο όμως ο διάλογος τον οποίο επιδιώκουμε και υπηρετούμε και άλλο ο τραμπουκισμός. Τέτοιες συμπεριφορές δεν αντιπροσωπεύουν το αγροτικό κίνημα, αντίθετα το συκοφαντούν και το υπονομεύουν».

Μάλιστα. Εδώ, λοιπόν, έχουμε για μιαν ακόμη φορά «ακραία στοιχεία», που προφανώς, όπως συνηθίζουν πάντοτε, διείσδυσαν ανάμεσα στους νομοταγείς διαδηλωτές, ώστε να αμαυρωθεί η μεγαλειώδης τους κινητοποίηση την οποία στοχεύουν να συκοφαντήσουν με τους «τραμπουκισμούς» τους.

Τα επεισόδια, ως γνωστόν, ξεκίνησαν, όταν αγρότες, αρκετοί από τους οποίους με ακάλυπτα πρόσωπα, αλλά και αρκετοί με αντιασφυξιογόνες μάσκες, επιτέθηκαν με μαγκούρες και έσπασαν τα τζάμια από κλούβες των ΜΑΤ, ενώ επιτέθηκαν και εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ χρησιμοποιώντας τις μαγκούρες τους αλλά και πέτρες. Μήπως οι εκατοντάδες υπόλοιποι διαδηλωτές τα έβαλαν μαζί τους; Προσπάθησαν να τους σταματήσουν, τους πήραν στο κυνήγι, τους απώθησαν; Τίποτα απ’ όλα αυτά. Μόλις κάπως ηρέμησε η ατμόσφαιρα από τα δακρυγόνα έστησαν ένα τραπεζάκι και όλοι χαρούμενοι άρχιζαν να κερνιούνται τσικουδιές…

Και όμως, στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός του Συριζα Αποστόλου δεν δίστασε να ισχυριστεί ότι στα επεισόδια δεν συμμετείχαν αγρότες της Κρήτης!!!

«Δεν είπα ποτέ ότι δημιούργησαν τα επεισόδια οι αγρότες της Κρήτης. Είπα ότι ο τρόπος που διαχειρίστηκαν τις κινητοποιήσεις, έδωσε την δυνατότητα να παρεισφρήσουν στοιχεία που δεν είχαν σχέση με τους αγρότες».

Άρα τι συνέβη; Ποιοι μεταμφιέστηκαν σε αγρότες από την Κρήτη; Ποιοι τους έκλεψαν τις μαγκούρες; Μήπως είναι και πάλι η «διαπλοκή»; Μήπως «οι καρναβαλιστές» που επιτέθηκαν λίγες ημέρες προηγουμένως στα γραφεία του Συριζα; Το μυστήριο κάθε φορά μεγαλώνει όλο και περισσότερο.

Σημειωτέον ότι στα πλοία μαζί με τους αγρότες από την Κρήτη είχαν επιβιβαστεί και έφθασαν στον Πειραιά και αργότερα στο κέντρο της Αθήνας εκπρόσωποι Εργατικών Κέντρων, συνδικαλιστικών οργανώσεων, δήμων και φορέων προκειμένου να στηρίξουν την κινητοποίηση των αγροτών και να συμπαρασταθούν στα αιτήματα τους, ενώ στην κινητοποίηση έλαβαν μέρος και παραγωγοί των λαϊκών αγορών αλλά και αγρότες τόσο από την Πελοπόννησο όσο και από περιοχές της Μακεδονίας, που αναμενόταν να φθάσουν στην Αθήνα με λεωφορεία ή αυτοκίνητα.

Αφού, λοιπόν, εκτυλίχθηκε μια τόσο μεγάλη συνομωσία, γιατί δεν βγήκε έστω μια ανακοίνωση ενός έστω Εργατικού Κέντρου, μίας έστω συνδικαλιστικής οργάνωσης, ή Δήμου ή φορέα, που στήριξε την κινητοποίηση.

Οι «συνωμότες» τούς ψέκασαν όλους, τους υπνώτισαν με κάποιο τρόπο ή τους υποχρέωσαν σε σιωπή; Μήπως οι «προβοκάτορες» κρύβονται μέσα στον ίδιο τον Σύριζα, μήπως βγαίνουν μέσα από τα έγκατα της Κουμουνδούρου, μήπως όλα είναι μια «τρελή» μεταμφίεση…

Τελικά, η «πίεση» είναι οξυγόνο, ή τραμπουκισμός;

Αλέξη, τρέλανέ τους κι άλλο…

Δημοσιεύθηκε από Λ-Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...