Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Δ. Παπαδημούλης: Δεν έχουμε λόγο να πέσουμε στην παγίδα της ρητορικής της Τουρκίας

«Η Ελλάδα δεν έχει κανένα λόγο να πέσει στην παγίδα της ρητορικής της Τουρκίας, με ενδεχόμενο να οδηγήσει σε αλυσίδα εντάσεων που δεν εξυπηρετούν την εθνική στρατηγική», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Αθήνα 9.84», αναφορικά με τις σκληρές δηλώσεις για τα Ίμια του Τούρκου ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.


«Αυτή την περίοδο, λόγω και του επικείμενου δημοψηφίσματος στην Τουρκία», συμπλήρωσε ο κ. Παπαδημούλης, «ψάχνονται για καυγά και προσπαθούν και με μια ρητορική και με ενέργειες να στήσουν ακόμα και προβοκάτσιες». Η δική μας πλευρά, συνεχίζει, «για αυτόν ακριβώς τον λόγο και για να μην παίζουμε το παιχνίδι τους, θα πρέπει με βάση και τις οδηγίες του πρωθυπουργού, να είναι ψύχραιμη και σταθερή στην υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων.

Υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα αποτελεί νησίδα σταθερότητας «σε μια ταραγμένη περιοχή», ότι η οικονομία ανακάμπτει, ο τουρισμός πάει για νέο ρεκόρ και ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να δίνουμε διεθνώς την εικόνα «δυο γειτόνων που ανταλλάσσουν επιθετικές δηλώσεις μεταξύ επισήμων».


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...