Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

συνόρων της ΕΕ: ​​Πολιτικών Ελευθεριών ευρωβουλευτές ψηφίζουν την ενίσχυση των ελέγχων και την προστασία των δεδομένων

Δελτίο Τύπου - Σένγκεν - 27-02-2017 - 18:47

Πολιτικών Ελευθεριών ευρωβουλευτές ψήφισαν τη Δευτέρα για μεγαλύτερη προστασία και ένα μικρότερο χρονικό διάστημα διατήρησης των δεδομένων που είναι αποθηκευμένα στο νέο σύστημα της ΕΕ εισόδου / εξόδου, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να εκσυγχρονίσει και να εντείνει τους ελέγχους για υπηκόους τρίτων χωρών που ταξιδεύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Το σύστημα εισόδου-εξόδου της ΕΕ θα επιταχύνει και την ενίσχυση των συνοριακών ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ για υπηκόους τρίτων χωρών που ταξιδεύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα αντικαταστήσει τη σφράγιση των διαβατηρίων με ένα ηλεκτρονικό σύστημα που αποθηκεύει δεδομένα στον ταξιδιώτη, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η ταχεία διασταυρώσεις, ενώ είναι εύκολο να ανιχνεύσει πάνω-stayers και εγγράφου ή ταυτότητας απάτης.


Το προτεινόμενο σύστημα έχει ως στόχο να ελέγξει ότι η επιτρεπόμενη διάρκεια της διαμονής τους στο χώρο Σένγκεν είναι σεβαστή (90 ημέρες σε οποιαδήποτε περίοδο 180 ημερών), ενώ την ίδια στιγμή την ενίσχυση της ασφάλειας.


Μόλυβδος ευρωβουλευτής Agustín Díaz de Mera (ΕΛΚ, Ισπανία), δήλωσε: «Η έγκριση του νομοθετικού κειμένου Smart Σύνορα ανοίγει το δρόμο για την έναρξη διαπραγματεύσεων με το Συμβούλιο και την Επιτροπή για ένα σύστημα ταχύτερη και ασφαλέστερη (μητρώο) διέλευσης των εξωτερικών συνόρων στο χώρο Σένγκεν . Αυτό είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για την ασφάλεια των ευρωπαίων πολιτών ".


σχέδιο ψηφίσματος του εγκρίθηκε με 38 ψήφους υπέρ, επτά, με μία αποχή.


Ισχυρότερη προστασία των δεδομένων



Οι ευρωβουλευτές υποστήριξαν την πρόταση της Επιτροπής της ΕΕ για να αποθηκεύσετε ένα συνδυασμό τεσσάρων δακτυλικά αποτυπώματα και μια εικόνα του προσώπου των ταξιδιωτών που φθάνουν στην περιοχή Σένγκεν. Ωστόσο, λένε τα δεδομένα πρέπει να αποθηκεύονται για δύο μόνο χρόνια, και όχι τα πέντε έτη που πρότεινε η Επιτροπή. Θέλουν επίσης να διασφαλιστεί ότι το κείμενο είναι σύμφωνο με τις διατάξεις του κανονισμού για την προστασία γενικά δεδομένα, για παράδειγμα επιτρέποντας το υποκείμενο των δεδομένων το δικαίωμα να έχει πρόσβαση στα δικά του δεδομένα.


Σαφώς καθορισμένο σκοπό



Θα πρέπει επίσης να διευκρινιστεί τους σκοπούς της επεξεργασίας των δεδομένων στο νέο σύστημα, οι ευρωβουλευτές λένε. χειρισμό της μετανάστευσης θα πρέπει να είναι ο πρώτος στόχος και επιβολής του νόμου περαιτέρω ένα. Οι δύο θα πρέπει να αντιμετωπίζονται χωριστά, και οι όροι για τη χρήση και την αποθήκευση των δεδομένων δεν είναι το ίδιο, υπογραμμίζουν.


Επόμενα βήματα



Η επιτροπή ψήφισε να αρχίσει διαπραγματεύσεις με το Συμβούλιο με 40 ψήφους υπέρ, τέσσερις κατά και μία αποχή. Το Κοινοβούλιο θα αποφασίσει για το αν θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με το Συμβούλιο στο Στρασβούργο τον Μάρτιο.


Ιστορικό

Η πρόταση για ένα σύστημα εισόδου-εξόδου (ΕΣΑ) είναι μέρος του πακέτου έξυπνων συνόρων που παρουσίασε η Επιτροπή τον Απρίλιο του 2016. Θα ισχύει για υπηκόους τρίτων χωρών, τόσο εκείνων που απαιτούν θεώρηση και αυτών που απαλλάσσονται, που ταξιδεύουν προς το χώρο Σένγκεν. Το σύστημα θα συλλέγει πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα του προσώπου, τέσσερις δακτυλικά αποτυπώματα και μια οπτική εικόνα, καθώς και πληροφορίες σχετικά με την ημερομηνία και τον τόπο εισόδου και εξόδου.

Τη Δευτέρα, η Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών ψήφισε επίσης τις απαραίτητες τροποποιήσεις του κώδικα συνόρων του Σένγκεν για να ενσωματώσει το νέο σύστημα εισόδου-εξόδου (σχέδιο έκθεσης για την τροποποίηση του κανονισμού 2016/399 όσον αφορά το συστήματος εισόδου εξόδου. Εισηγητής Agustín Díaz de Mera).
REF. : 20170227IPR64192
Ενημερώθηκε: (27-02-2017 - 19:16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...