Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ (ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΚΕΜ


Πλακέτες δόθηκαν σε αυτούς που συνέβαλλαν στα τουρκικά!

Η ΠΕΚΕΜ-Πολιτιστική και Εκπαιδευτική Εταιρία Μειονότητας Δυτικής Θράκης, στις 21/2/2017, επ΄ευκαιρία της ¨Παγκόσμιας Ημέρας Μητρικής Γλώσσας¨ οργάνωσε ¨τελετή απόδοσης πλακετών στα τουρκικά μας-λόγο της ύπαρξης μας¨. Στην διάρκεια της τελετής πλακέτες δόθηκαν σε προέδρους συλλόγων.

Στην τελετή μετείχαν ο υποπρόξενος Οσμάν Σαχίν,ο πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ Γκαλίπ Γκαλίπ, ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, Ο Γενικός Πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο πρόεδρος του Συλλόγου Θρησκευτικών Λειτουργών Τζαμιών Δυτικής Θράκης Σαδίκ Σαδίκ, ο πρόεδρος του BİHLİMDER Aχμέτ Εμίν, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης Ερτζάν Αχμέτ, οι πρόεδροι των συλλόγων ΕΠΑΘιτών Σαλίχ Αχμέτ και Νουρεττίν Κιγιτζί και άλλα άτομα.

Στους χαιρετισμούς που έγιναν ο πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ Γκαλίπ Γκαλίπ, ανέφερε πως για πρώτη φορά γιορτάζουν την ¨Μέρα μητρικής γλώσσας¨ και ότι η μητρική γλώσσα είναι πολύ σημαντική για την ανάπτυξη του ανθρώπου.

Ο Γκαλίπ παρέθεσε τις απόψεις του λέγοντας ¨Είναι ανάγκη η μειονότητα μας να δείξει ευαισθησία σε αυτό το θέμα, διότι εμείς είμαστε εδώ μια μειονότητα με αναγνωρισμένο στάτους και με πολλά χαρακτηριστικά. Είμαστε Έλληνες πολίτες, Τούρκοι και η θρησκεία μας είναι το Ισλάμ. Έχουμε όμως επίσης δικαιώματα πηγάζοντα από το διεθνές και το εθνικό δίκαιο. Δυστυχώς όμως από το 1923 δίνουμε τον αγώνα για την απόκτηση αυτών των δικαιωμάτων και δεν λέει να τελειώσει. Ένα από δικαιώματα μας αυτά είναι η αναγνώριση της μητρικής μας γλώσσας¨.

Μιλώντας ο υποπρόξενος Οσμάν Σαχίν, είπε πως ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που έκαναν τα έθνη τα οποία έχουν σβηστεί από τις σελίδες της ιστορίας, είναι το ότι δεν έδωσαν σημασία στις γλώσσες τους.

Ο Σαχίν είπε: ¨Να δώσουμε σημασία στην γλώσσα μας. Τα τουρκικά είναι μεταξύ των εκλεκτών γλωσσών του κόσμου. Η γλώσσα είναι η ταυτότητα μας, ο λόγος της ύπαρξης μας, τα πάντα μας, μάλιστα ακόμη και την θρησκεία μας μπορούμε να την μάθουμε κατά τον καλύτερο τρόπο μέσω της γλώσσας μας. Tα τουρκικά είναι η τιμή μας. Είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε την γλώσσα μας. Στην πατρίδα μας ετησίως οργανώνονται γιορτές τουρκικών. Το ότι αυτή η παράδοση άρχισε από την ΠΕΚΕΜ και στην Δυτική Θράκη, είναι μια κίνηση άξια θαυμασμού.¨

…………………..
http://rodopruzgari.com/component/k2/item/6562-t%C3%BCrk%C3%A7eye-katk%C4%B1-sa%C4%9Flayanlara-plaket-verildi.html

22/2/2017

Σχ: Ακολούθως μίλησε ο Μουμίν Μουμίν-δάσκαλος τουρκικών, οι δύο πρόεδροι των συλλόγων των αποφοίτων της ΕΠΑΘ και τέλος ο ¨οικοδεσπότης Κοράι Χασάν. Εννοείται πως όλοι ήταν στο μήκος κύματος των επίσημων τουρκικών θέσεων για την γλώσσα.Δηλαδή πως η μητρική γλώσσα της μειονότητας έιναι η τουρκική ΚΑΙ ΜΟΝΟ…

Προσέξτε επίσης πως ο υποπρόξενος δεν μίλησε για κάτι που έκανε η ΠΕΚΕΜ στην Ελλάδα αλλά για Δυτική Θράκη. Η διάκριση στην ορολογία είναι προφανώς εσκεμμένη και κακόβουλη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...