Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Η Θεσσαλονίκη υπό την διοίκηση Μπουτάρη μειώνει διαρκώς την εθνική της ταυτότητα.

oldphotosmpoutaris1422811719Η πλειοψηφία που έθεσε στην διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης τον Μπουτάρη, έχει διαπράξει ένα συνειδητό έγκλημα κατά της πόλης, της ταυτότητας, των πολιτών της.Δεν έχει γίνει πιο συστηματική προώθηση ξένων συμφερόντων και βαθύτατης μείωσης του εθνικού χαρακτήρα της Θεσσαλονίκης από αυτή που έχει επεξεργασθεί και υλοποιεί αυτή η διοίκηση.
Με γνώμονα τον πλουτισμό, εύκολο άλλοθι σε δύσκολους καιρούς, αγωνίστηκε για την προβολή των εβραϊκών , των οθωμανικών μνημείων αλλά και κυρίως για την προσπάθεια να αναδείξει την πόλη ως πολυπολιτισμική. Η Ελληνική απ' άκρου εις άκρον Θεσσαλονίκη, η πόλη που δεσπόζει στον Ελληνικό βορά, μια πόλη με αμιγώς Ελληνικό πληθυσμό και χαρακτήρα, προβάλλει μια ανύπαρκτη και άνευ αξίας κληρονομιά, αδιαφορώντας ή πιο σωστά εξυπηρετώντας τις πιο σκοτεινές προοπτικές.

Η μεγάλη αρχαία κληρονομιά , η σπουδαία βυζαντινή παράδοση έχουν εγκαταλειφθεί προκειμένου να προβληθούν τα στοιχεία που εκτός της ήσσονος πολιτιστικής τους αξίας, όπως μνημεία οθωμανικά, σπίτι που δήθεν γεννήθηκε ο Κεμάλ( μύθος όπως αποδείχτηκε), η ζωή της εβραϊκής κοινότητας, μαγαζιά χωρίς καμία ιδιαίτερη αξία, κτίζοντας το μύθο της πόλης όπου συναντήθηκαν οι πολιτισμοί.. Οι υπέρμαχοι της θεωρίας ότι η ανθρωπότητα κινείται με νέα δυναμική χωρίς" ιστορικές αγκυλώσεις", εδώ ξέχασαν ότι η τελική διαμόρφωση της πόλης είχε ως μοναδικό και κύριο τον Ελληνικό εθνικό χαρακτήρα. Ο δήθεν παρορμητικός Μπουτάρης είναι ένας δούρειος ίππος κάθε αντεθνικής πρωτοβουλίας. Υπενθυμίζουμε τη θέση του στο θέμα των Σκοπίων και την ανέμελη και υποτονική στάση του στο θέμα της ποντιακής Γενοκτονίας. Αντί ο δήμος Θεσσαλονίκης να είναι το επίκεντρο των Μακεδονικών και Ποντιακών αγώνων, έχει μεταβληθεί στο τουριστικό γραφείο των Εβραίων και των Τούρκων πουλώντας ένα προϊόν που δεν υπάρχει.

Οργάνωση Θεσσαλονίκης του Εθνικού Μετώπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...