Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΥΠΕΞ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ..


Ως Σύλλογος Τούρκων Ρόδου και Κω καταγγέλλουμε την επίθεση που έγινε στο αυτοκίνητο του Ιλχάν Ταχσίν-Τούρκου Τούρκου δημοσιογράφου Δυτικής Θράκης

Στις 15/2/2017 άγνωστο άτομο ή άτομα έσπασαν το τζάμι και πυρπόλησαν το παρκαρισμένο αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη και αρχισυντάκτη της εφημερίδας Μπιρλίκ. Καταγγέλλουμε έντονα την επίθεση πιστεύουμε πως είχε ως στόχο την ελευθερία ενημέρωσης της εφημερίδας Μπιρλίκ, που έχει συμβάλει σημαντικά στην ενημέρωση της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης.

Ο στόχος των αυξανόμενων τον τελευταίο καιρό επιθέσεων που γίνονται κατά της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης, είναι η φίμωση, ο εκφοβισμός και το τρόμαγμα των μειονοτικών ανθρώπων. Αυτές οι επιθέσεις δεν θα μπορέσουν ποτέ να σταματήσουν τον δίκαιο αγώνα της τουρκικής μειονότητας.

Ως Τούρκοι Ρόδου και Κω ζητάμε την διαλεύκανση αυτής της επίθεσης, την προσαγωγή στην δικαιοσύνη το συντομότερο του ενόχου ή ενόχων, όπως και την απόδοση από το ελληνικό κράτος προς τους Τούρκους που ζούνε στην Ελλάδα, των πολιτιστικών τους δικαιωμάτων όπως αυτά καθορίζονται από τις διεθνείς συνθήκες, από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, την Ε.Ε. , τον ΟΑΣΕ, τον ΟΗΕ αλλά και από τα άρθρα 4,5,11,12,13,14,20,24. και 25 του συντάγματος της Ελλάδας.

Σύλλογος Αλληλεγγύης Ρόδου, Κω και Δωδεκανήσων


http://www.rodosistankoyturkleri.org.tr/
16/2/2017

Σχ: Ο σύλλογος αυτός έχει έδρα την (υπό τουρκική διοίκηση…) Σμύρνη. Από εκεί λοιπόν με την αμέριστη βοήθεια του τουρκικού ΥΠΕΞ βγάζει ανακοινώσεις για ελληνικά χώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...