Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

0 EHang 184. Δοκιμάζεται στο Ντουμπάι το "ιπτάμενο ταξί" που θέλει να αλλάξει τις συγκοινωνίες


Ένα διαφορετικό ταξί χωρίς οδηγό σχεδιάζεται στο Ντουμπάι, ώστε να είναι διαθέσιμο στους επισκέπτες του από το καλοκαίρι. Πρόκειται για ένα αυτόνομο όχημα, το οποίο, ουσιαστικά, αποτελεί ένα μονοθέσιο ελικοφόρο που θυμίζει... ελικόπτερο και μεταφέρει τον επιβάτη όπου επιθυμεί.

Είναι το ηλεκτρικό hoover taxi EHang 184, μία πρόταση που είναι κατασκευασμένη στην Κίνα και αυτή την περίοδο τεστάρεται στο Ντουμπάι από την αρχή μεταφορών του Εμιράτου. Παρουσιάστηκε μάλιστα στο World Goverment Summit 2017 χθες και εντυπωσίασε, ενώ το είχαμε δει και στη CES 2017.
Γιάννης Νικολάου

Διαθέτει τέσσερις έλικες και μπορεί να κινηθεί σε μια προγραμματισμένη πορεία με ταχύτητα έως 100 χιλιομέτρων την ώρα και σε ύψος έως 300 μέτρων. Ο επιβάτης απλώς επιλέγει τον προορισμό του και το ταξί... απογειώνεται και τον μεταφέρει, ενώ η πορεία του ελέγχεται διαρκώς από ένα επίγειο κέντρο ελέγχου. Μπορεί να βρίσκεται στον αέρα έως για 30 λεπτά, ενώ το όχημα μπορεί να επαναφορτισθεί μέσα σε δύο ώρες. Επιπλέον, διαθέτει αισθητήρες μεγάλης ακρίβειας και μπορεί να αντέξει την μεγάλη ζέστη στην περιοχή.

Ο στόχος είναι να τεθεί σε λειτουργία έως τον Ιούλιο, ώστε η χρήση του να αποσυμφορήσει την κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης, ενώ έως το 2030 τα πλάνα είναι ακόμη πιο φιλόδοξα, καθώς θέλουν το ένα τέταρτο των μεταφορικών μέσων του να είναι αυτόνομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...