Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Christian Clergy Welcomes Islam in Church, Then Bows to It

Τον περασμένο Ιούλιο, για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια μιας μάζας στην Ιταλία, ένας στίχος του Κορανίου ήταν απήγγειλε από το βωμό.

Ένας ιερέας στη νότια Ιταλία εξόργισε ενορίτες με τον επίδεσμο την Παναγία σε μια μουσουλμανική μπούρκα για τα Χριστούγεννα σκηνής της γέννησης της εκκλησίας του. Αυτές οι διαθρησκευτικές πρωτοβουλίες που βασίζονται σχετικά με τη σταδιακή κατάργηση των Δυτικών-χριστιανική κληρονομιά υπέρ του Ισλάμ.

https://www.gatestoneinstitute.org/9716/christian-clergy-islam
από Giulio Meotti
Ο καθολικός κλήρος είναι πιθανόν να αποπροσανατολίζεται από τον ίδιο τον Πάπα Francis? ήταν ο πρώτος για να καταστεί δυνατή η ανάγνωσή του Ισλαμικές προσευχές και αναγνώσεις Κοράνι από το Βατικανό.


Ο Πάπας αγκάλιασε θρησκευτικού σχετικισμού, όταν έρχεται με το Ισλάμ. Επανέλαβε ότι η ισλαμιστική βία είναι το έργο του «μια μικρή ομάδα φονταμενταλιστών", οι οποίοι, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν έχουν καμία σχέση με το Ισλάμ.


Εκκλησία της Αγγλίας Επίσκοπος Harries πρότεινε ότι η υπηρεσία στέψη του πρίγκιπα Καρόλου θα πρέπει να ανοίξει με μια ανάγνωση Κορανίου. Στις ΗΠΑ, πάνω από 50 εκκλησίες, όπως το Εθνικό Καθεδρικό Ναό της Ουάσινγκτον, κρατήστε αναγνώσεις Κοράνι. Υπάρχει κάποια ανάγνωση της χριστιανικής λειτουργία σε τζαμιά εκεί;


Πώς είναι ότι τόσο λίγοι Χριστιανοί ηγέτες έχουν ύψωσαν τη φωνή τους ενάντια αυτή την πρωτοφανή επίθεση σε ένα χριστιανικό μνημείο; Έχουν διοργάνωσε τόσες πολλές αναγνώσεις Κορανίου στις δικές τους εκκλησίες, ώστε να τη δείτε τώρα ως κανονικό για να μετατρέψει μια εκκλησία σε τζαμί;


Δεν θα ήταν καλύτερο για την Καθολική Εκκλησία για να υπάρξει πραγματικός διάλογος με τις μουσουλμανικές κοινότητες που βασίζονται σε αρχές όπως η αμοιβαιότητα (αν έχετε χτίσει τζαμιά στην Ευρώπη, χτίζουμε εκκλησίες στη Μέση Ανατολή), την προστασία των χριστιανικών μειονοτήτων στην Ημισέληνο και θεολογική αποκήρυξη της τζιχάντ κατά των «απίστων»;


Υπάρχει μια ανησυχητική και αυξανόμενη τάση στην Ιταλία και την Ευρώπη.

Για πρώτη φορά σε περισσότερο από 700 χρόνια, η Ισλαμική τραγούδια αντήχησαν στον καθεδρικό ναό της Φλωρεντίας, την εκκλησία Santa Maria del Fiore. Σύμφωνα με την περίφημη Θόλο του Brunelleschi, ισλαμική μελωδίες συνοδεύεται χριστιανικές. Η «πρωτοβουλία διαθρησκευτικό" προήχθη μία εβδομάδα μετά τη βάρβαρη σφαγή από ισλαμιστές τρομοκράτες στο Παρίσι, στο περιοδικό Charlie Hebdo, και περιελάμβανε "Κοράνι είναι δικαιοσύνη» και άλλα τέτοια "ύμνους".

Ένας ιερέας στη νότια Ιταλία, στη συνέχεια, εξόργισε τους ενορίτες με τον επίδεσμο την Παναγία σε μια μουσουλμανική μπούρκα για τα Χριστούγεννα σκηνής της γέννησης της εκκλησίας του. Ο πάστορας της ενορίας των Αγίων Ιωακείμ και της Άννας στο Potenza, πατέρας Φράνκο Corbo, δήλωσε ότι είχε την ειδική βρεφονηπιακού σταθμού κατασκευάστηκε "στο όνομα του διαλόγου μεταξύ των θρησκειών». Αυτές οι διαθρησκευτικές πρωτοβουλίες που βασίζονται σχετικά με τη σταδιακή κατάργηση των Δυτικών-χριστιανική κληρονομιά υπέρ του Ισλάμ.

Ένας άλλος ιερέας στην Ιταλία, επίσης, εξαλείφεται το χριστουγεννιάτικο σκηνής της γέννησης σε τοπικό νεκροταφείο, διότι "θα μπορούσε να προσβάλει τους Μουσουλμάνους». Ο πατέρας Sante Braggiè είπε δεν θα υπήρχε κούνια στο νεκροταφείο στη βόρεια πόλη της Κρεμόνας, διότι μπορεί να εξοργίσει τους ανθρώπους των άλλων θρησκειών ή άτομα των οποίων οι συγγενείς δεν είναι θαμμένοι εκεί:


"Μια μικρή γωνιά του νεκροταφείου είναι αποκλειστικά για τους μουσουλμάνους τάφους. Ένα παχνί τοποθετημένη μέσα στη θέα των οποίων θα μπορούσε να θεωρηθεί ως έλλειψη σεβασμού για τους οπαδούς των άλλων θρησκειών, να βλάψουν τις ευαισθησίες των μουσουλμάνων, καθώς και οι Ινδοί, ακόμα και άθεοι".

Σε Rebbio , η ιταλική ενοριακός ναός του Αγίου Μαρτίνου ετοίμαζε το τέλος του Mass. Ξαφνικά μια καλυμμένη γυναίκα, Nour Φαγιάντ, πήρε το λόγο και να διαβάσετε τους στίχους του Κορανίου που ανακοινώνουμε τη γέννηση του Χριστού. Η πρωτοβουλία αυτή προορίζεται από τον ιερέα, Don Giusto della Valle, ως "χειρονομία του διαλόγου".

Σε Rozano, κοντά στο Μιλάνο, διευθυντής Marco Πάρμα, στη συνέχεια, διάλυση των Χριστουγέννων κάλαντα συναυλία του σχολείου του: ο ίδιος αποφάσισε να απαγορεύσει τις παραδοσιακές εορταστικές εκδηλώσεις στο σχολείο Garofani, "για να προκαλέσει κανένα αδίκημα».

Τον Ιούλιο, για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια μιας μάζας στην Ιταλία, ένας στίχος του Κορανίου ήταν απήγγειλε από το βωμό. Αυτό συνέβη στην εκκλησία της Santa Maria in Trastevere στη Ρώμη, κατά τη διάρκεια τελετής στη μνήμη του πατέρα Jacques Hamel, ο οποίος θανατώθηκε από ISIS τρομοκράτες στη Γαλλία. Ενώ Καθολικοί απήγγειλε το Σύμβολο της Πίστεως, ένα εκπρόσωπο του τζαμιού του Al Azhar Τζαμί στο Κάιρο μαλακά επαναλαμβάνεται μια «ισλαμική προσευχή για την ειρήνη".




Ιμάμ Σαλί Salem απαγγέλλει ένα στίχο από το Κοράνι στην Εκκλησία της Ρώμης της Σάντα Μαρία στο Τραστέβερε, στις 31 Ιουλίου, 2016. (Πηγή εικόνας: La Stampa βίντεο screenshot)




Οι καθολικοί κληρικοί είναι πιθανόν να αποπροσανατολίζεται από τον Πάπα Francis τον εαυτό του, ο οποίος ήταν ο πρώτος που επιτρέπουν την ανάγνωση των Ισλαμικές προσευχές και αναγνώσεις Κορανίου από τους σημαντικότερους Καθολική στον κόσμο εγκατάσταση. Αυτό συνέβη όταν ο Πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε με τέλη Ισραηλινό πρόεδρο Σιμόν Πέρες και τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς στην Πόλη του Βατικανού, μια συλλογή σχεδιασμένη "για να προσευχηθούν για την ειρήνη Μέσης Ανατολής".

Από εξελέγη Ποντίφικας, Francis έχει ξοδέψει πολύ χρόνο σε τζαμιά. Έχει επισκεφθεί πολλές ισλαμικές τόπους λατρείας στο εξωτερικό, όπως στην Τουρκία και στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία , αλλά ήταν επίσης πρόθυμοι να γίνετε ο πρώτος Πάπας να επισκεφθεί το Μεγάλο Τζαμί στη Ρώμη.

Όταν πρόκειται για το Ισλάμ, ο Πάπας αγκαλιάζει θρησκευτικού σχετικισμού. Ο ίδιος επανέλαβε ότι η ισλαμιστική βία είναι το έργο του «μια μικρή ομάδα φονταμενταλιστών", οι οποίοι, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν έχουν καμία σχέση με το Ισλάμ. Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν μιλούσε της ισλαμικής βίας, ο Πάπας απάντησε , "Αν μιλάω της ισλαμικής βίας, πρέπει να μιλήσω των Καθολικών βία», ακόμα κι αν κάποιος θα είναι πιεσμένοι αυτή τη στιγμή να βρούμε ιερείς, μοναχές ή άλλα Καθολικοί φύτευση βόμβες οπουδήποτε στο όνομα του Ιησού Χριστού.

Αυτή η τάση πηγαίνει πέρα από την Ιταλία. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Επίσκοπος Harries πρότεινε ότι η υπηρεσία στέψη του πρίγκιπα Καρόλου θα πρέπει να ανοίξει με μια ανάγνωση από το Κοράνι. Στις ΗΠΑ, πάνω από 50 εκκλησίες , όπως το Εθνικό Καθεδρικό Ναό της Ουάσινγκτον, κρατήστε αναγνώσεις Κοράνι. Ο επικεφαλής της Προτεσταντική Εκκλησία στη Γερμανία, Επίσκοπος Heinrich Bedford-Strohm , ζήτησε επίσης το Ισλάμ να διδάσκεται στα δημόσια σχολεία. Υπάρχει κάποια ανάγνωση της χριστιανικής λειτουργία στα τζαμιά εκεί;

Αυτές οι διαθρησκευτικές δείχνει, επίσης, φαίνεται να μας κάνει τυφλούς σε πιο ανησυχητικό αναγνώσεις του Κορανίου στις χριστιανικές εκκλησίες, όπως αυτή που έγινε πρόσφατα στο Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης: για πρώτη φορά σε 85 χρόνια , ο Τούρκος μουσουλμάνοι διαβάσετε ένα ισλαμικό κείμενο στο εσωτερικό του πιο όμορφη Ανατολική εκκλησία της Χριστιανοσύνης. Ο στόχος τους, όπως αποδεικνύεται από τους λογαριασμούς που υποβάλλονται στο κοινοβούλιο της Τουρκίας, είναι σαφής: εξισλαμισμού την εκκλησία , η οποία είχε χρησιμοποιηθεί ως μουσείο από το 1935.

Christian σιωπή είναι λιγότερο σαφής: πώς είναι ότι τόσοι λίγοι χριστιανοί ηγέτες ύψωσε τη φωνή τους εναντίον αυτής της άνευ προηγουμένου επίθεση σε ένα χριστιανικό μνημείο; Έχουν διοργάνωσε τόσες πολλές αναγνώσεις Κορανίου στις δικές τους εκκλησίες, ώστε να τη δείτε τώρα ως κανονικό για να μετατρέψει μια εκκλησία σε τζαμί;

Μετά από μια τρομοκρατική επίθεση σε μια εκκλησία στη Νορμανδία τον περασμένο Ιούλιο, οι χριστιανοί κληρικοί άνοιξε τις πόρτες των εκκλησιών τους για τους μουσουλμάνους. Αυτή η χειρονομία χαιρετίστηκε ως ένα σημείο καμπής στις σχέσεις μεταξύ των δύο θρησκειών. Αλλά από έναν πληθυσμό έξι εκατομμυρίων μουσουλμάνων στη Γαλλία, μόνο μερικές εκατοντάδες μουσουλμάνοι συμμετείχαν. Ήταν παρουσία τους πραγματικά εκπρόσωπος της ισλαμικής κοινής γνώμης;

Αυτές οι καλοπροαίρετες χειρονομίες μπορεί να μοιάζει με ένα κέρδος διαθρησκευτικό, αλλά στην πραγματικότητα είναι μια οικουμενική απώλεια. Δεν θα ήταν καλύτερο για τα κεφάλια της Καθολικής Εκκλησίας για να υπάρξει πραγματικός διάλογος με τις μουσουλμανικές κοινότητες, βασίζονται σε αρχές όπως η αμοιβαιότητα (αν έχετε χτίσει τζαμιά στην Ευρώπη, χτίζουμε εκκλησίες στη Μέση Ανατολή), την προστασία των χριστιανικών μειονοτήτων στην η ημισέληνος και θεολογική αποκήρυξη της τζιχάντ κατά των «απίστων»;

Για τους καθολικούς κληρικούς που άνοιξε την πόρτα του καθεδρικού ναού της Φλωρεντίας για το Ισλάμ, οι Μουσουλμάνοι θα προτείνει επόμενη αφαίρεση μιας ζωγραφικής στη βασιλική: Domenico di Michelino του «Dante και η Θεία Κωμωδία". Για τους μουσουλμάνους εξτρεμιστές, Dante είναι ένοχος "βλασφημία": αυτός περιλαμβάνεται ο Μωάμεθ στο ποιητικό κόλαση του. Το Ισλαμικό Κράτος δεν κάνει ένα μυστικό για την προθυμία της να χτυπήσει τον τάφο του Δάντη στην Ιταλία . Άλλες τοποθεσίες στη λίστα ISIS περιλαμβάνουν Βασιλική του Αγίου Μάρκου στη Βενετία και τη Βασιλική του Αγίου Petronio στην Μπολόνια, δύο από τα οποία απεικονίζουν σκηνές από τη Θεία Κωμωδία.

Μια φαντασίωση; Καθόλου. Η ιταλική οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα Gherush92 , η οποία συμβουλεύει όργανα του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, που έχουν ήδη ζήτησε να Dante αφαιρεθεί από τα σχολικά προγράμματα, επειδή υποτίθεται ότι είναι " ισλαμοφοβίας ".

Σε αυτή τη νέα διαθρησκευτική "ορθότητας", μόνο το Ισλάμ κέρδη. Οι Χριστιανοί έχουν τα πάντα για να χάσει.


Giulio Meotti, πολιτιστικός συντάκτης για Il Foglio, είναι ένας Ιταλός δημοσιογράφος και συγγραφέας.

© 2017 Gatestone Institute. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται. Τα άρθρα που τυπώνονται εδώ δεν εκφράζουν απαραίτητα τις απόψεις των Συντάκτες ή του Gatestone Institute. Κανένα μέρος του δικτυακού τόπου Gatestone ή σε οποιοδήποτε από τα περιεχόμενά του δεν μπορεί να αναπαραχθεί, να αντιγραφεί ή να τροποποιηθεί, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του Gatestone Institute.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...