Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

( Νέφος της Κίνας ). China's smog is so bad right now, you can barely see its skyscrapers from the air

Της Κίνας εξακολουθεί να πάρει το χτύπημα με ισχυρά επίπεδα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Από την Τετάρτη, το Πεκίνο ήταν κάτω από ένα «κόκκινο συναγερμό» για την αιθαλομίχλη - το υψηλότερο από τα τέσσερα επίπεδα - και μια «κίτρινη ειδοποίηση" για την ομίχλη.

Άλλες περιοχές, ιδιαίτερα στη βόρεια Κίνα ήταν ακόμα υπό κόκκινο συναγερμό από την Τετάρτη και για τις δύο ομίχλη και το νέφος.
Αυτή η φωτογραφία, από το CNN κύριος ανταποκριτής της εθνικής ασφάλειας Jim Sciutto, δείχνει πόσο παράλογη η αιθαλομίχλη έχει πάρει, που περιβάλλει την πρωτεύουσα τόσο πολύ που μόνο οι κορυφές των κτιρίων μπορεί να θεωρηθεί.


Η υψηλή ρύπανση έχει συνεχιστεί για μερικές εβδομάδες, προκαλώντας καθυστερήσεις των πτήσεων , και οδηγεί σε απαγορεύσεις της κυκλοφορίας.

Ψυχρότερες θερμοκρασίες σημαίνει περισσότερο άνθρακα καίγεται στα σπίτια θερμότητα, η οποία επιδεινώνει το πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Κίνα.

Άνθρακα, και τα πράγματα όπως αιθάλης και σκόνης, περιέχει μια σωματιδιακή ύλη που ονομάζεται PM 2.5.

Τα σωματίδια είναι μικροσκοπικά, το οποίο το καθιστά εύκολο για αυτούς να κολλήσουν στους πνεύμονες, που οδηγεί σε συνθήκες όπως το άσθμα και η χρόνια πνευμονική νόσο.

Από την Τετάρτη, η συγκέντρωση των PM 2,5 στο Πεκίνο ήταν 186 μg / m3 - επτά φορές υψηλότερη από ό, τι θεωρείται υγιής.

Εδώ είναι ένα βίντεο που δείχνει το ρολό αιθαλομίχλη στις την Κυριακή. Το νέφος είναι αναμένεται να άρει μέχρι το τέλος της εβδομάδας .


Beijing from the air as smog blankets the city. Just otherworldly - and alarming


Bank of AQI400+ smog rolling into Beijing just now - within 20 minutes http://bit.ly/2iFS9Gs    



1,8971,897 Retweets
1,4611,461 likes





Αυτό το άρθρο αρχικά δημοσιεύθηκε από Business Insider .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...