Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Ορθολογική εκπρόσωποι: οι πρώτες bots που εγκλωβίζεται ανθρώπους στον κυβερνοχώρο

globinfo freexchange


Το αποτέλεσμα του πολέμου στο Ιράκ ήταν πολύ ισχυρό. Όχι μόνο έκανε εκατομμύρια ανθρώπους να αισθάνονται ότι είχαν πει ψέματα κατά τη διάρκεια των όπλων μαζικής καταστροφής, αλλά υπήρχε μια βαθύτερη αίσθηση πως ό, τι έκαναν ή είπε δεν είχε καμία επίδραση. Ότι, παρά τις μαζικές διαμαρτυρίες και τους φόβους και τις προειδοποιήσεις, ο πόλεμος είχε συμβεί ούτως ή άλλως.Φιλελεύθεροι, ρίζες και μια ολόκληρη νέα γενιά των νέων ανθρώπων υποχώρησαν. Γύρισαν αντί σε έναν άλλο κόσμο που ήταν απαλλαγμένο από αυτή την υποκρισία και τη διαφθορά της πολιτικής. Πήγαν στον κυβερνοχώρο.


Μέχρι τώρα, ο κυβερνοχώρος είχε γίνει ακόμη πιο εξελιγμένα και να ανταποκρίνεται στην ανθρώπινη αλληλεπίδραση. Η online κόσμος ήταν γεμάτος από αλγόριθμους που θα μπορούσε να αναλύσει και να προβλέψει την ανθρώπινη συμπεριφορά. Ο άνθρωπος πίσω από ένα μεγάλο μέρος αυτό ήταν ένας επιστήμονας που ονομάζεται Ιουδαία Περλ. Αυτός είναι ο νονός της σύγχρονης Τεχνητής Νοημοσύνης. ανακάλυψη Μαργαριταριού ήταν να χρησιμοποιήσει ό, τι κλήθηκαν Bayesian Networks πίστη. Ήταν συστήματα που θα μπορούσε να προβλέψει τη συμπεριφορά, ακόμη και όταν η πληροφορία ήταν ελλιπής. Αλλά για να κάνει τη δουλειά του συστήματος, Περλ και άλλοι είχαν εισαχθεί ένα μοντέλο των ανθρώπινων όντων που προέρχονται από την οικονομία.


Δημιούργησαν τι έλεγαν Ορθολογική Πράκτορες, το λογισμικό που μιμήθηκε τον άνθρωπο, αλλά σε μια πολύ απλοποιημένη μορφή. Το μοντέλο θεωρείται ότι ο παράγοντας που θα ενεργεί πάντοτε ορθολογικά, προκειμένου να πάρει αυτό που ήθελε, τίποτα περισσότερο. Ένα από τα πρώτα ουτοπιστές του κυβερνοχώρου, Jaron Lanier, προειδοποίησε για τις συνέπειες αυτού του γεγονότος. " Το μοντέλο του πράκτορα του τι σας ενδιαφέρει, θα είναι πάντα ένα κινούμενο σχέδιο. Και σε αντάλλαγμα, θα δείτε μια έκδοση κινουμένων σχεδίων του κόσμου μέσα από τα μάτια του πράκτορα. "Και, πρόσθεσε," Ποτέ δεν θα είναι σαφές ποιοι εργάζονται για - εσείς ή κάποιος άλλος. "


Η νέα τεχνολογία άρχισε να επιτρέπουν στους ανθρώπους να ανεβάσετε τα εκατομμύρια των εικόνων και βίντεο στον κυβερνοχώρο. Και το διαδίκτυο - που μέχρι εκείνο το σημείο είχε φαινόταν σαν μια αφηρημένη otherworld - άρχισαν να φαίνονται και να αισθάνονται σαν το πραγματικό κόσμο.


Από τα βίντεο των ζώων, προσωπικές στιγμές της εμπειρίας, έκτακτα γεγονότα, με τρομακτική τρομοκρατία βίντεο, όλο και περισσότερο φορτώθηκε. Και σε μια παράξενη, λυπημένος συστροφή, η πρώτη τρομοκρατική βίντεο αποκεφαλισμού που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, ήταν ότι ο γιος της Ιουδαίας μαργαριταριού, Ντάνιελ Περλ. Ήταν ένας δημοσιογράφος για την εφημερίδα Wall Street Journal και είχε απαχθεί από ριζοσπάστες ισλαμιστές στο Πακιστάν. Κατέγραψαν ήταν που είπε ήταν ομολογία του και στη συνέχεια δολοφονία του.


Αυτό ήταν ένα νέο κόσμο ότι τα παλαιά συστήματα εξουσίας βρήκε πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσουμε. Στον απόηχο των 9/11 επιθέσεις, οι υπηρεσίες ασφαλείας που συλλέγονται κρυφά δεδομένα από εκατομμύρια ανθρώπους σε απευθείας σύνδεση. Ένα πρόγραμμα που ονομάζεται οπτικό νεύρο * . Πήρε στιγμιότυπα από τις συνομιλίες κάμερα εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο, προσπαθώντας να εντοπίσει τρομοκράτες σχεδιάζουν μια άλλη επίθεση.


Το πρόγραμμα δεν ανακάλυψε ένα ενιαίο τρομοκρατική, αλλά το έκανε να ανακαλύψουν κάτι άλλο. Ένα άκρως απόρρητο εκτίμηση είπε: « Δυστυχώς, υπάρχουν προβλήματα με τις ανεπιθύμητες εικόνες μέσα στα δεδομένα.Φαίνεται ότι ένα εκπληκτικό αριθμό των ανθρώπων που χρησιμοποιούν τις συνομιλίες κάμερα για να δείξει οικεία μέρη του σώματός τους με το άλλο πρόσωπο. Επίσης, το γεγονός ότι το λογισμικό επιτρέπει σε περισσότερα από ένα άτομο για να δείτε ένα ρεύμα κάμερα σημαίνει ότι φαίνεται να χρησιμοποιείται για τη μετάδοση πορνογραφίας. "


Όμως, όλο και περισσότερο, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο με άλλους τρόπους - για να παρουσιάσουν τον εαυτό τους όπως ήθελαν να δούμε.Το web επέστησε ανθρώπους, γιατί τότε ήταν μαγευτική. Ήταν κάπου ότι μπορείτε να εξερευνήσετε και να χαθεί, με οποιοδήποτε τρόπο που ήθελε. Αλλά πίσω από την οθόνη, όπως σε ένα αμφίδρομο καθρέφτη, οι απλουστευμένες πράκτορες παρακολουθούσαν και την πρόβλεψη και την καθοδήγηση σας χέρι στο ποντίκι.


Καθώς τα ευφυή συστήματα σε απευθείας σύνδεση συγκεντρώνονται ολοένα και περισσότερο τα δεδομένα, νέες μορφές καθοδήγησης άρχισαν να εμφανίζονται.Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δημιουργήθηκε φίλτρα - πολύπλοκων αλγορίθμων που κοίταξε τι άρεσε άτομα - και στη συνέχεια τροφοδοτείται περισσότερο από την ίδια την επιστροφή τους. Κατά τη διαδικασία αυτή, τα άτομα άρχισαν να κινούνται, χωρίς να το καταλαβαίνουν, σε φυσαλίδες που τους έχει απομονωθεί από τα τεράστια ποσά των άλλων πληροφοριών. Το μόνο που άκουσε και είδε τι τους άρεσε. Και η είδηση ​​feeds αποκλείονται ολοένα και περισσότερο κάτι που θα μπορούσε να αμφισβητήσει τις προϋπάρχουσες πεποιθήσεις των ανθρώπων.




Από το ντοκιμαντέρ HyperNormalisation από Adam Curtis


* Πρόγραμμα GCHQ του «οπτικό νεύρο», που χρησιμοποιείται για να συλλάβει τις προσωπικές εικόνες των εκατομμυρίων χρηστών κάμερα Yahoo. Προτείνει ότι δεν υπάρχουν όρια στο τι οι μυστικές υπηρεσίες είναι έτοιμοι να κάνουν. [Fa.ev / enint ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...