Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

BM'den Türkiye'ye 'Hakim Akay'ı serbest bırakın' talimatı

ΟΗΕ Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για εξαρτώνται μηχανισμός, συνελήφθη 15 Ιουλ μετά ο δικαστής ζήτησε την απελευθέρωση Aydin Sefa Akay.

Μηχανισμός για Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (MicT) από υπηρεσίες του ΟΗΕ, του δικαστή ο οποίος συνελήφθη 15 Ιούλ μετά την απόπειρα πραξικοπήματος Αϊδινίου Sefa Akay απαίτησε την απελευθέρωση.

Akay, καταδικάστηκε για τη γενοκτονία του 1994 στη Ρουάντα, η οποία εξετάζει την πρώην υπουργός της Ρουάντα του ανακριτή ήταν μέλος της επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών.

BBC τουρκική, σύμφωνα με τις ειδήσεις? MicT, Akay τονίστηκε ότι η διπλωματική προστασία. Άγκυρα, Akay απευθύνει έκκληση για την απελευθέρωση απορρίφθηκε κατά το παρελθόν.

MicT, Akay απαιτεί την απελευθέρωση έως και 14 Φεβρουαρίου και ότι τον τερματισμό όλων των νομικών διαδικασιών εναντίον του.

Κατόπιν αιτήματος, λέγοντας ότι το κράτος πρέπει να συμμορφωθεί με το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ απαιτεί MicT αναφερόμενος στην απόφαση. Akay, από τις 15 Ιουλίου ήταν μια απόπειρα πραξικοπήματος συνελήφθησαν δεκάδες χιλιάδες των υπαλλήλων.
«ΔΙΚΑΣΤΙΚΉ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΊΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ»

MicT, η εισαγωγή Akay αντί για ένα άλλο δικαστή, που χτύπησε ένα μεγάλο πλήγμα για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, γιατί με αυτό τον τρόπο το χειρισμό της υπόθεσης επέστησε την προσοχή σε μια χώρα θα πρέπει να παρέμβει.

MicT Πρόεδρος Τεοντόρ Μερόν "ανεξάρτητη διπλωματική προστασία, το δομικό στοιχείο ενός διεθνούς δικαστηρίου», είπε. (ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΑ). evrensel.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...