Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Κυβέρνηση: Δεν θα νομοθετήσουμε μέτρα εκ των προτέρων

Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να συναινέσει στη νομοθέτηση μέτρων εκ των προτέρων, επισημαίνουν κυβερνητικοί κύκλοι, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, ενώ αξιολογούν ως πολύ θετικό το γεγονός ότι αναγνωρίστηκε σήμερα η καλή εικόνα της ελληνικής οικονομίας.

Επιμέρους στοιχεία που επιβεβαιώνουν την εικόνα αυτή, είναι το ότι το 2016 θα κλείσει πιθανότατα με θετικό πρόσημο στην ανάπτυξη, και ότι η χρονιά θα κλείσει με πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2% – κάτι που αναγνωρίστηκε και από τον πρόεδρο του Eurogroup.
Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ

Υπάρχει ένα μεγάλο θέμα αυτό της απαίτησης του ΔΝΤ να νομοθετήσουμε μέτρα για μετά το 2018, παραδέχτηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Αυτό απαιτεί να το «ξανασκεφτούμε». Είναι απαραίτητο γιατί πρώτον υπάρχει υπεραπόδοση. Κάθε φορά που υπεραποδίδουμε η πιθανότητα να χρειαστούν μέτρα μειώνεται.

Ο δεύτερος λόγος είναι γιατί πηγαίνει πολύ πιο πέρα απ’ αυτό που χρειάζεται η δημοκρατική κουλτούρα. Δεν είναι σωστό να ζητάς από μια χώρα να νομοθετήσει για δυο ή τρία χρόνια αργότερα για το τι θα κάνει τότε. Είναι μια απαίτηση που πηγαίνει πολύ πιο πέρα από ευρωπαϊκό πλαίσιο και τη δημοκρατία.

Θα υπάρξουν πρωτοβουλίες από εδώ και πέρα για να καλυφθεί το κενό και νομίζω ότι δεδομένου ότι όλοι θέλουν λύση μπορούμε να έχουμε ένα βαθμό εμπιστοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...