Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

ΤΟ ΜΙΑΣΜΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ

Η υποκρισία στην αποκορύφωσή της – Όταν ο άθεος Πρωθυπουργός, περνά τον ευλογημένο Σταυρό στον λαιμό του κολυμβητή, που τον ανέσυρε από τα αγιασμένα νερά της Αλεξανδρούπολης



Μεγάλη ημέρα της Χριστιανοσύνης ανήμερα των Φώτων. Μετά από μια κολασμένη πρωϊνή πτήση στο Αιγαίο από Αθήνα στην ακριτική και περήφανη Αλεξανδρούπολη ,μετά από ολιγοήμερες πρωτοχρονιάτικες διακοπές , συμμετείχα με χαρά και αγαλλίαση στην ιερή ακολουθία των Θεοφανείων στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου.

Η κατάνυξη και μυσταγωγία της ημέρας διεκόπη βίαια στην ψυχή μου, αλλά πιστεύω και σε πάμπολλους άλλους Συνέλληνες, όταν είδα μπροστά μου τον… άθεο Τσίπρα να διέρχεται την εκκλησία με την μιαρή κουστωδία του, προσπερνώντας αδιάφορα την τιμώμενη εικόνα των Θεοφανείων, φτάνοντας ένα βήμα πριν το ιερό, όπου ο Μητροπολίτης Άνθιμος αμέσως τον υποδέχθηκε με πανηγυρικό της ημέρας και διθυράμβους.

Προσωπικά δεν θέλω να επεκταθώ σε σχόλια ,γιατί αντιλαμβάνεσθε πως θα είναι τελείως αρνητικά στο πρόσωπο του θλιβερού αυτού ανδρός, χαρακτηριστικό δείγμα μυσαρού πολιτικάντη. Παρατηρώ όμως πως οι μανατζέρς του τον έχουν συμβουλεύσει να κάνει που και πού καμιά περαντζάδα από καμιά εκκλησία, ιδιαίτερα των Φώτων, έστω και αν γι αυτόν ο Χριστιανισμός είναι όπως ο διάολος με το λιβάνι, μια και δεν πιστεύει απολύτως τίποτε, όπως άλλωστε και δημοσίως έχει δηλώσει, εκφράζοντας και υλοποιώντας το άλλωστε, κατά την όρκιση τόσο αυτού όσο και της θλιβερής συγκυβέρνησης του.

Τότε πλην ελαχίστων εξαιρέσεων τόσο ο απερίγραπτος Αλέξης-που νομίζει πως το Σύνταγμα των Ελλήνων είναι σουρωτήρι – όσο και οι περισσότεροι υπουργοί του αγνόησαν θεμελιώδεις διατάξεις του ισχύοντος Συντάγματος(Προϊμιο του Συντάγματος, άρθρα 3, 16 παρ. 2,37 παρ.1,59 παρ 1), δεν ορκίσθηκαν,ως όφειλαν στον ένα και μοναδικό προβλεπόμενο θρησκευτικό από το Σύνταγμα όρκο με την εξ ίσου όμως σκανδαλώδη μη νόμιμη σύμπραξη και ανοχή του προέδρου της δημοκρατίας,-κατά το Σύνταγμα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας διορίζει και δεν ορκίζει τον πρωθυπουργό, πολύ περισσότερο δεν ορκίζει τους υπουργούς!- την παντελή σιωπή του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στο μείζον αυτό θέμα, αλλά ο πρωθυπουργός και οι γραφικοί υπουργοί του διαβεβαίωσαν στην τιμή και υπόληψή τους (αλήθεια έχουν;) πως τάχα θα φυλάττουν αυτό… Φυσικά όλες αυτές οι εξόφθαλμες συνταγματικές παραβιάσεις δεν πέρασαν απαρατήρητες αλλά στηλιτεύτηκαν από Συνέλληνες(Bλ. Δημήτρης Νατσιός Δάσκαλος, Κιλκίς ,Δεν ξέρω εγώ να τσακάω την μέση μου. Μια κυβέρνηση αθέων ,γονατισμένων …γραικύλων, Χριστιανική Βιβλιογραφία αλλά και με άρθρο μου με τίτλο «Μια κυβέρνηση αθέων»Βλ. Ελεύθερη ώρα 27-9-2015 ως και διαδικτυακός ιστότοπος Greek Activity 25-9-2015).

Πρωτίστως λοιπόν, για να επιστρέψουμε στο επίμαχο θέμα, το ολοφάνερο αυτό θέατρο στήθηκε την τελευταία στιγμή , μια και προορισμός του πρωθυπουργίσκου Αλέξη ,όπως μάθαμε ,ήταν η ξεχασμένη νήσος Σαμοθράκη ,αλλά δεν του το επέτρεψε ο καιρός. Φοριέται τελευταία πολύ στους Συριζαίους και στους Ανέλ να περιοδεύουν ακριτικές γωνιές της τάλανης αυτής χώρας για να δείξουν τάχα , ότι νοιάζονται…Δυστυχώς αλλά τα χάφτει σημαντική μερίδα του αποπροσανατολισμένου πλήθους. Προσωπικά πιστεύω ,πως η παρωδία αυτή αποκτά διαστάσεις σκανδάλου, όταν ο λιγότερων προσόντων ακόμη και από πρόεδρο του Δεκαπενταμελούς, επαινείται για αυτές τις θεατρικές του παραστάσεις από τους ιεράρχες(!) αυτής της χώρας, αντί με ευγένεια να του υπενθυμίσουν, ότι δεν έχει λόγο ο άθεος αυτός να συμμετέχει σε τέτοιες μεγάλες εορτές της Χριστιανοσύνης , όπως αυτή των Φώτων ,γιατί τις μιάζει, εκτός κι αν ομολογήσει Χριστό! Αντ αυτού επιτρέπουν στον άθεο Αλέξη σε μια αποθέωση θράσους και υποκρισίας να φορά τον Σταυρό στον ευλογημένο νέο που τον ανέσυρε από τα παγωμένα αγιασμένα νερά της Αλεξανδρούπολης. Πόσο αλήθεια μπορεί περισσότερο να μαγαρισθεί κανείς, από όλα όσα διαδραματίσθηκαν την ευλογημένη αυτήν ημέρα, εδώ στον ακριτικό Έβρο;! Αλήθεια ποιός δεν αντιλαμβάνεται , ότι αυτή η φαρσοκωμωδία γίνεται στα πλαίσια ψηφοθηρίας ,αφού είναι γνωστό στους «παροικούντες στην Ιερουσαλήμ» .ότι τα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος έχουν «πιάσει» ιστορικά χαμηλά…Διεγείροντας όμως το θρησκευτικό συναίσθημα του επιλήσμονος αυτού λαού ,οι μυσαροί αριστεριστές ελπίζουν πως θα αναστρέψουν την ζοφερή εικόνα τους. Γι αυτό και ενεργούν έτσι. Το αμείλικτο ερώτημα όμως που αναδύεται είναι ,τι πραγματικά ωφέλιμο έκανε ο Αλέξης και οι περί αυτόν περισπούδαστοι της συγκυβέρνησης για την περιφερειακή και τοπική ανάπτυξη των ορεινών νησιωτικών και παραμεθόριων περιοχών κατ επιταγή του ιδιαίτερα σημαντικού άρθρου 106 του Συντάγματος, εκτός από επιδερμικές περιοδείες για το Θεαθήναι;!

Θλιβεροί συνειρμοί δημιουργούνται όμως παράλληλα και από την αντίδραση του μογιλάλου αυτού πλήθους. Στιγμές ιλαρότητας διέκρινε κανείς στα μάτια του κατ επίφαση Χριστεπώνυμου πλήθους κατά την παρουσία του άθεου Αλέξη στον μητροπολιτικό ναό της Αλεξανδρούπολης , που όχι μόνο δεν αντέδρασε σε αυτήν την φαρσοκωμωδία ,αλλά φάνηκε να το αποδέχεται κιόλας ,γιατί στην ερημιά και την εξαθλίωσή του, το επισκέφθηκε ο καταστροφεύς του. Κανείς μα την αλήθεια δεν μπορεί να αμφισβητήσει ,πως αυτή η χώρα ζει στιγμές βυζαντινής παρακμής με έναν λαό , που δεν είναι άξιος να σπάσει τα δεσμά του αλλά οδηγείται εν γνώσει του αργά και βασανιστικά στον Θάνατο, από αυτούς που δυστυχώς λατρεύει…Μόνο ο πανάγαθος Θεός μπορεί ίσως να δώσει την λύση μέσα από το απρόβλεπτο της ιστορίας!

elthraki.gr

Ηλίας Ν. Ηλιακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...