Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Οι Μικροσμεσαίες Επιχειρήσεις του Κλάδου των Κατασκευών Πλήττονται Από Φόρους και Εισφορές

Τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που κινούνται γύρω από τον κλάδο των κατασκευών και της οικοδομής, κρούει ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Μεταποιητών Αλουμινίου και Σιδήρου και επικεφαλής της επιμελητηριακής ομάδας «Ένωση Βιοτεχνών- Νέοι Ορίζοντες» του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Φωτιάδης, με αφορμή τις νέες επιβαρύνσεις που φέρνει το 2017 σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.


«Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες του κλάδου του αλουμινίου, αλλά και ευρύτερα του κλάδου της οικοδομής συνθλίβονται υπό το βάρος των φορολογικών επιβαρύνσεων, έχοντας ταυτόχρονα στο λαιμό τους τη θηλιά των ληξιπρόθεσμων και των τρεχουσών υποχρεώσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία, την εφορία, τους προμηθευτές, αλλά και προς τις ΔΕΚΟ, ενώ ταυτόχρονα το ενεργειακό κόστος παραμένει ιδιαίτερα υψηλό αυξάνοντας σημαντικά το έλλειμμα της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων μας στις διεθνείς αγορές», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο κ. Φωτιάδης.

Στην ίδια ανακοίνωση, μεταξύ άλλων παραθέτει στοιχεία ερευνών που δείχνουν την πορεία, αλλά και τη δυναμική του κλάδου αλουμινίου, αλλά και γενικότερα του κλάδου των μετάλλων τόσο στην ελληνική αγορά, όσο και στο εξωτερικό για το 2015. Αναφορικά με τις θέσεις εργασίας, βάσει των στοιχείων που παρέθεσε ο κ. Φωτιάδης, ο κλάδος του αλουμινίου είναι ένας από τους πλέον δυναμικούς της ελληνικής οικονομίας, αλλά και ένας από τους κλάδους που χτυπήθηκε σφοδρά από την οικονομική κρίση χάνοντας 15.000 θέσεις εργασίας στα χρόνια της ύφεσης. Ειδικότερα, ο κλάδος αλουμινίου, σε σύγκριση με το 2007, έχει χάσει σήμερα πλέον του 75% των προϊόντων διέλασης, ενώ στο τέλος του 2013 είχε χάσει τεράστιο έδαφος, φτάνοντας ουσιαστικά στα επίπεδα της δεκαετίας του 1990. Οι θέσεις εργασίας, από 45.000 μειώθηκαν στις 30.000, ενώ από τα προϊόντα προφίλ που τοποθετούνται στην εσωτερική αγορά εκτιμάται ότι το 20-25%, δηλαδή ένα στα τέσσερα, είναι μη πιστοποιημένα και περνούν στην χωρίς κανέναn έλεγχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...