Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Νέστος- ΑΟΚ 3-2: Οι στημένες φάσεις έκριναν το ντέρμπι…



Γράφει ο Τάσος Πατσίδης

Οι στημένες φάσεις έκριναν το ντέρμπι, υπέρ του Νέστου που είχε πάθος, ένταση και ρυθμό από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό.

Ο ΑΟΚ ήταν καλύτερος στα πρώτα 45 λεπτά, έχοντας τον έλεγχο του αγώνα ενώ η ομάδα της Χρυσούπολης στην επανάληψη ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση της. Ο ΑΟΚ προδόθηκε από τις στημένες φάσεις, ο Νέστος το πίστεψε μέχρι το τέλος.

Ο Ντενίς Μενίκου και ο Σωκράτης Κωνσταντινίδης ήταν τα πρόσωπα της νίκης για την ομάδα του Δημήτρη Μαγκαφίνη. Ο πρώτος στο ντεμπούτο του, έδωσε τα ρέστα του και δημιούργησε και τα τρία γκολ από στημένες φάσεις. Αν μάλιστα δε ξέφευγε σε ορισμένες φάσεις, όσον αφορά κάποια μαρκαρίσματα του, θα μιλούσαμε με μόνο θετικά σχόλια. Ο δεύτερος που πέρσι δεν πήρε ούτε μια συμμετοχή με τον ΑΟΚ, πέτυχε 2 από τα 3 γκολ του Νέστου. Το ένα στο 90` χάρισε τη νίκη στους γηπεδούχους. Γενικά και στην άμυνα ήταν αλάνθαστος.

Ο νέος ΑΟΚ παρουσιάστηκε απρόσμενα καλός στο πρώτο μέρος. Ο Τέλλος σίγουρα περνάει στους διακριθέντες ενώ και ο Κεφαλάς ήταν ήρεμη δύναμη στη μεσαία γραμμή, όπου αγωνίστηκε μαζί με τον επίσης καλό για 45 λεπτά, Σταματόπουλο. Ο Τουμανίδης έπαιξε στόπερ με Μπαντάνη και Κυριακίδη, δεξιά και αριστερά. Ιδανικό ντεμπούτο για Ζυγκερίδη με τα 2 γκολ που πέτυχε ως πλάγιος στα δεξιά ενώ ο Παναγιωτόπουλος έπαιξε πίσω από τον Λίτσκα. Ο Μπλιός ήταν ο άλλος πλάγιος. Ο Καλλιβωκάς δεν έπαιξε αφού στην προπόνηση του Σαββάτου, τράβηξε ο προσαγωγός του.

Στο Νέστο φάνηκε η απουσία του Αποστολίδη στη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση. Ο Μαγκαφίνης δε χρησιμοποίησε από την αρχή τον Μπουλγούρα ενώ δικαιώθηκε με τη γρήγορη αλλαγή του Φαμπιόλ στη θέση του Κοντογιάννη. Ο Φαμπιόλ πήγε αρκετά καλά. Ο Ντερτιλής και ο Λάσπατζης ανέβηκαν στο β` μέρος όπως και ο Βαλαβανόπουλος όταν γύρισε πίσω να παίρνει τη μπάλα.

Εν ολίγοις μετά τη διακοπή, το ντέρμπι ήταν… ντέρμπι με όλη τη σημασία της λέξεως και μάλιστα με αρκετό κόσμο.

Στο 20` μετά από παράλληλη σέντρα του Μπλιού, ο Ζυγκερίδης με πλασέ το 0-1. Στο 30` κόρνερ του Κυριακίδη, κεφαλιά του Παναγιωτόπουλου, με τα πόδια ο Σουμουλίδης. Στο 35` σουτ του Παναγιωτόπουλου, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 37` από φάουλ του Μενίκου, με κεφαλιά ο Κωνσταντινίδης το 1-1. Στο 40` από φάουλ του Κυριακίδη και απόκρουση του Σουμουλίδη, ο Ζυγκερίδης από τα 3 μέτρα με πλασέ το 1-2. Στο 53` από κόρνερ του Μενίκου, αυτογκόλ του Τουμανίδη με το κεφάλι για το 2-2. Στο 73` φάουλ του Μενίκου στο οριζόντιο δοκάρι και στο 90` από φάουλ του Μενίκου, με κεφαλιά ο Κωνσταντινίδης το 3-2.

Οι συνθέσεις.

Νέστος: Σουμουλίδης, Καζαντζίδης, Δ. Μαρκάκης 84` Μπουλγούρας, Παυλακάκης, Κωνσταντινίδης, Ντερτιλής, Λάσπατζης, Βαλαβανόπουλος, Κοντογιάννης 33` Φαμπιόλ, Μενίκου, Μιχαλάκης 85` Τσάκωνας.

ΑΟΚ: Αθανασίου, Κεφαλάς 90` Προύντζος , Κυριακίδης, Τέλλος, Τουμανίδης, Σταματόπουλος, Ζυγκερίδης, Μπλιός 64` Πτηνόπουλος, Παναγιωτόπουλος 77` Τζιτζιφάκος, Λίτσκας, Μπαντάνης.

Δηλώσεις προπονητών

Δημήτρης Μαγκαφίνης(Νέστος): « Το καλοκαίρι όταν είχαμε χάσει από Καβάλα και Ηρακλή Καβάλας στα φιλικά, κάποιοι βιάστηκαν να βγάλουν συμπεράσματα ενώ εμείς συνεχίσαμε να δουλεύουμε. Τώρα δείτε τη βαθμολογική μας θέση ενώ ο ΑΟΚ άλλαξε το ρόστερ και ο Ηρακλής που τον είδα χθες, επίσης έχουν φύγει όλοι οι παίκτες και παρουσίασε εικόνα διάλυσης.

Ο ΑΟΚ ήταν πολύ καλά διαβασμένος και έκλεισε τους χώρους. Γυρίσαμε ένα ακόμη παιχνίδι αφού στο β` μέρος μας βοηθήσανε οι αλλαγές. Συγχαρητήρια στον Κωνσταντινίδη που ήταν θεία δίκη σήμερα αφού πέρσι στο Β` γύρο με τον ΑΟΚ, δεν πήρε συμμετοχές. Δεν έχουμε άγχος αλλά τέτοιες νίκες κάνουν ακόμη περισσότερο βαριά τη φανέλα. Θα πάμε την Τετάρτη στη Δράμα, για να διεκδικήσουμε το καλύτερο».

Αγγελος Διγκόζης(ΑΟΚ): « Η εικόνα μας ήταν πολύ καλή αλλά πάλι μας στοίχισαν πολύ οι στατικές φάσεις. Ήρθαμε σε μια δύσκολη έδρα ενώ ο Νέστος δεν έκανε πολλές μεταγραφές και είχε περισσότερη ομοιογένεια. Εμείς μέσα σε 10 μέρες προσπαθήσαμε να χτίσουμε μια νέα ομάδα. Φέτος για μας το πρωτάθλημα είναι στενάχωρο αλλά χαρείτε όσο μπορείτε γιατί ερχόμαστε»



14η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ-ΕΞ’ ΑΝΑΒΟΛΗΣ 1ος όμιλος-

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΑΠΕ Λαγκαδά-ΑΟ Καρδίας 2-1

Δόξα Προσκυνητών-Ορφέας Ξάνθης 1-2

Εορδαϊκός-Αλμωπός Αριδαίας ΑΝΑΒΟΛΗ

Καμπανιακός-Μακεδονικός . Φούφα 1-0

Απόλλων Παραλιμνίου-ΑΕΠ Βατολάκκου 7-0

Νέστος Χρυσούπολης- Καβάλα 3-2

Δόξα Δράμας-Νάουσα 3-0 Ρεπό: Απόλλων Καλαμαριάς

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜ. ΓΚΟΛ 1. Απόλλων Καλαμ. 33 34-10

2. ΑΠΕ Λαγκαδά 31 20-9

3. Δόξα Δράμας 30 32-9

4. Νέστος Χρυσουπ. 24 17-13

5. Ορφέας Ξάνθης 21 13-11

6. Νάουσα 17 14-13

7. Καμπανιακός 17 14-17

8. Απ. Παραλιμνίου 16 18-10

9. Μακεδ. Φούφα 15 12-14

10. ΑΟ Καρδίας 15 14-21

11. Καβάλα 14 19-18

12. Αλμωπός 14 10-16

13. Δόξα Προσκυνητών 8 9-22

14. Εορδαϊκός 7 13-28

15. ΑΕΠ Βατολάκκου 5 3-30

*Ο Απόλλων Καλαμαριάς έχει ένα μηδενισμό και μείον τρεις βαθμούς.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ, 25/1

Ορφέας Ξάνθης-ΑΠΕ Λαγκαδά

Μακεδ. Φούφα-Δόξα Προσκυνητών

ΑΕΠ Βατολάκκου-Εορδαϊκός

Καβάλα-Καμπανιακός

Νάουσα-Απόλλων Παραλιμνίου

Δόξα Δράμας-Νέστος Χρυσούπολης

ΔΙΕΞΗΧΘΗ Η ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ Αλμωπός Αριδ.-Απόλλων Καλαμ. 0-1

Ρεπό: ΑΟ Καρδίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...