Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

«Viper Valley 2016»: Μια ακόμη άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας με το Ισραήλ-Δοκιμή για F35!


Παρά τη γεφύρωση του χάσματος των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ, η στρατηγικού χαρακτήρα στρατιωτική συμμαχία Ελληνικού και Ισραηλινού κράτους βαθαίνει καθημερινά. Οι Πολεμικές ασκήσεις πολλαπλασιάζονται και αποκαλύπτουν ότι όχι μόνο οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις επενδύουν σε αυτή την συμμαχία, αλλά και η ελληνικής αστική τάξη αποσκοπεί στην ενδυνάμωση του Άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ απέναντι στην Τουρκία, ενώ προετοιμάζει τις Ένοπλες Δυνάμεις για τον επόμενο γύρο επεμβάσεων σε Αφρική και Μέση Ανατολή.
Σε εξέλιξη λοιπόν βρίσκεται από τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου η διακρατική αεροπορική άσκηση Ελλάδας- Ισραήλ, με την επωνυμία «Viper Valley 2016», η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 14 του μηνός. Επίκεντρο της άσκησης αποτελεί η αεροπορική βάση «Ramat David» της ισραηλινής Αεροπορίας.

Το πτητικό πρόγραμμα της άσκησης είναι διάρκειας 2 εβδομάδων και περιλαμβάνει την εκτέλεση ημερήσιων και νυκτερινών πτήσεων. Μιλώντας χθες στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος του ελληνικού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, σημείωσε ότι η άσκηση «Viper Valley 2016» εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο χωρών και περιλαμβάνει ασκήσεις αέρος - εδάφους και air to air, προσθέτοντας ότι είναι ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για την ελληνική πλευρά.

Σκοποί της άσκησης είναι η επιχειρησιακή ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα των συμμετεχουσών αεροπορικών δυνάμεων, κατ’ επέκταση ο τρόπος λειτουργίας στο πεδίο της μάχης, καθώς και η σύσφιξη των διμερών σχέσεων. Την ελληνική αποστολή αποτελούν 42 άτομα - ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό - με 5 αεροσκάφη F-16 Block 50 (2 F-16C (μονοθέσιο), 1 F-16D (διθέσιο) της 341 μοίρας, 1 F-16C και 1 F-16D (της 347 μοίρας) της 111 πτέρυγας Μάχης).

Παράλληλα, η στρατιωτική συμμαχία Ελληνικού-Ισραηλινού κράτους βρήκε και άλλο ένα πεδίο εφαρμογής, αυτό της αντιμετώπισης του νέου πολεμικού αεροσκάφους F-35 που πρόσφατα παρέλαβε η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία.
Συγκεκριμένα στο πλαίσιο συνεργασίας με το Ισραήλ απογειώθηκε Erieye EMB-145 AEW&C της 380 Μοίρας ΟΥΡΑΝΟΣ την στιγμή που το ζεύγος των πρώτων F-35A της Ισραηλινής Αεροπορίας κατευθυνόταν προς την Αεροπορική Βάση Nevatim αφού διερχόταν από το FIR Αθηνών.
Το Erieye EMB-145 AEW&C βρέθηκε νότια της Κρήτης στο ίχνος πτήσης των δυο F-35…
Ήταν μια πρώτη προσπάθεια αναγνώρισης των F-35 και το Ισραήλ ήθελε να δοκιμαστεί το μαχητικό στην πράξη… Το Erieye EMB-145 AEW&C είναι εναέρια πλατφόρμα Διοίκησης και Ελέγχου (Command & Control – C2) με δυνατότητα υποστήριξης αεροπορικών και ναυτικών επιχειρήσεων. Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία διαθέτει τέσσερα (4) αεροσκάφη, τα οποία ανήκουν στην 380 Μοίρα Αερομεταφερόμενου Συστήματος Εγκαίρου Προειδοποίησης και Ελέγχου (Μ.ΑΣΕΠΕ).
Για το ιστορικό, μετά από καθυστέρηση ωρών λόγω ομίχλης και υψηλής υγρασίας στην Ιταλία, το ζεύγος των πρώτων F-35A της Ισραηλινής Αεροπορίας προσγειώθηκε το χτες το απόγευμα στην Αεροπορική Βάση Nevatim αφού διήλθε από το FIR Αθηνών.
Απαιτείται η παρέμβαση του εργατικού και αντιπολεμικού κινήματος, για να μπλοκαριστούν πολεμικές συμφωνίες, ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, Ασκήσεις, αγορές όπλων, να ηττηθούν τα δόγματα Άμυνας/Ασφάλειας.
Την ειρήνη δεν την εξασφαλίζουν οι Πολεμικοί Εξοπλισμοί και οι Πολεμικές προετοιμασίες αλλά η κοινή πάλη των λαών..
Ο εργατικός διεθνιστικός αγώνας απέναντι σε κυβέρνηση και ταξική πολιτική, Μνημόνια και τοκογλύφους, Ε.Ε., ΔΝΤ και ΝΑΤΟ είναι η μόνη απάντηση του κόσμου της εργασίας.
Είναι μια μάχη που θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από την ανάπτυξη ενός Μαχητικού Κινήματος και Μέσα στον Στρατό, για το μπλοκάρισμα των πολεμικών τυχοδιωκτισμών. Από αυτή την σκοπιά τονίζουμε την πρωτοβουλία του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εναντίον της άσκησης ΗΝΙΟΧΟΣ, συγκεντρώνοντας εκατοντάδες υπογραφές φαντάρων από 50 μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι Αρνούνταν να λάβουν μέρος, καταγγέλλοντας συγχρόνως την στρατιωτική συνεργασία με το Κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ




 AegeanHawk… και www.pentapostagma.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...