Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

ESM: Στον πάγο τα μέτρα για το χρέος μετά τις εξαγγελίες Τσίπρα

Εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας δήλωσε πριν από λίγο στο πρακτορείο Bloomberg, ότι "παγώνουν προσωρινά οι διαδικασίες εφαρμογής των βραχυπρόθεσμών μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους".


"Μετά τις τελευταίες εξαγγελίες της ελληνικής κυβέρνησης για δαπάνες για τις συντάξεις και τον ΦΠΑ των νησιών, τα θεσμικά όργανα του ESM αποφάσισαν να σταματήσουν προσωρινά τις κινήσεις για το θέμα των βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους", σύμφωνα με e-mail εκπροσώπου του ESM.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο εκπρόσωπος του ESM αναφέρει “πως για να εφαρμοστούν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους που αποφάσισε το Eurogroup, απαιτούνται αποφάσεις από τα όργανα του EFSF και του ESM αντίστοιχα”.

“Οι θεσμοί αξιολογούν αυτή τη στιγμή τον αντίκτυπο των αποφάσεων της ελληνικής κυβέρνησης ως προς τις δεσμεύσεις και τους στόχους που ορίζονται από το πρόγραμμα του ESM”, σημειώνει.

“Οι διοικήσεις των EFSF και ESM θα αναλύσουν τις εκτιμήσεις των θεσμών και θα αποφασίσουν στη συνέχεια πώς θα προχωρήσουν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...