Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

“ΤΟΥΡΚΙΚΑ” ΨΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ

Οι “Πειρατικές” δράσεις των Τουρκικών Αλιευτικών, συνεχίζονται και στο Θρακικό Πέλαγος, χωρίς την παραμικρή ενόχληση – “Έχουμε εντολές από την Αθήνα, να μην παρεμβαίνουμε”

Οι “πειρατικές” δράσεις των Τουρκικών Αλιευτικών στο Αιγαίο, δεν είναι σημερινές αλλά αποτελούν εξέλιξη των ελληνικών υποχωρήσεων (μην τους πειράζετε) αλλά και της μη υποχρέωσής τους, να τηρούν τους κανόνες Αλιείας, που επιβάλλονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για τους Έλληνες ψαράδες, όχι όμως για τους Τούρκους.



Το πλαίσιο αυτής της “πειρατείας”, πρέπει να το εντάξουμε στο γενικότερο σχέδιο αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο, που εκδηλώνεται όχι μόνο με τις ΝΟΤΑΜ, για δεσμεύσεις θαλάσσιων περιοχών, μέσα στα Ελληνικά χωρικά ύδατα, για διενέργεια Ασκήσεων του Τουρκικού Στόλου, αλλά και στην συνεχή παρουσία τουρκικών Αλιευτικών που προστατεύονται επιμελώς από Τουρκικές Ακταιωρούς, ενώ ταυτόχρονα εκδιώκουν τους Έλληνες ψαράδες, λέγοντάς τους πως ψαρεύουν σε τουρκικά θαλάσσια ύδατα.

Ποια είναι η εξέλιξη αυτής της πρακτικής;

Τελικά πληρώνουμε εμείς οι Έλληνες τα “Τουρκικά” ψάρια του Ελληνικού Αιγαίου.

Διαβάστε τι γράφει ο έγκριτος Δημοσιογράφος-Τουρκολόγος Νίκος Χειλαδάκης.

***

Του Αιγαίου μας τα ψάρια τα εισάγουμε από την… Τουρκία.

Ενώ υπάρχει η γνωστή διαμάχη εξ’ αιτίας της αυξανόμενης συνεχώς τουρκικής προκλητικότητας για την κυριαρχία στο Αιγαίο, οι Τούρκοι με την δική μας συγκατάθεση έχουν ήδη κυριαρχήσει στα αλιεύματα και μάλιστα εξάγουν μεγάλες ποσότητες ψαριών στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με δήλωση του προέδρου της Ένωσης Ψαράδων Σμύρνης, Mehmet Şahin Çakan, τα τελευταία επτά χρόνια έχουν σημειώσει κατακόρυφη άνοδο οι εξαγωγές ψαριών από την περιοχή του Αιγαίου προς την Ελλάδα

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Mehmet Şahin, καθημερινά αναχωρούν από την Σμύρνη 3 μεγάλα καμιόνια με ψάρια που καταλήγουν στις ψαραγορές της Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Καβάλας.

Το κέρδος της τουρκικής πλευράς κυμαίνεται καθημερινά περί τα 50 χιλιάδες ευρώ.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της Ένωσης Ψαράδων Σμύρνης, υπάρχει αρίστη συνεργασία με τους Έλληνες που συνεργάζονται με τους Τούρκους στις εισαγωγές ψαριών από την Τουρκία.

Εμείς με τους Έλληνες, υποστήριξε ο Mehmet Şahin, έχουμε τις ίδιες γαστρονομικές προτιμήσεις και εκτιμούμε τον μεγάλο θησαυρό του Αιγαίου που είναι τα ψάρια του.

Έτσι τουλάχιστον στον τομέα αυτό λύθηκε με τον πιο αίσιο τρόπο, κατά τους Τούρκους, η ελληνοτουρκική διαμάχη στο Αιγαίο.

Και… πληρώνουμε εμείς οι Έλληνες για τα «τουρκικά» ψάρια του ελληνικού Αιγαίου.

Νίκος Χειλαδάκης

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Σημείωση Ε. Θ.:

Όσο εμείς συνεχίζουμε τις πολιτικές του κατευνασμού απέναντι στον άρπαγα γείτονά μας, τόσο οι Τούρκοι, σε κάθε επίπεδο, θα αποθρασύνονται.

Προχθές ακόμη οι Έλληνες Αλιείς στο Θρακικό Πέλαγος διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τις πειρατικές συμπεριφορές των Τούρκων Αλιέων, που υπεραλιεύουν τον θαλάσσιο πλούτο των θαλασσών μας, χωρίς βέβαια να τους ενοχλεί κανείς.

Χαρακτηριστικά οι καπετάνιοι των Αλιευτικών μας, από Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη, κατήγγειλαν τηλεφωνικά σε Μ.Μ.Ε. της περιοχής ότι ζητούμε την προστασία του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, όμως μας απαντούν ότι “έχουμε εντολές από την Αθήνα, να μην παρεμβαίνουμε”.

Και όπως λέγει και ο Λαός μας “δώσε θάρρος στον χωριάτη, ν’ ανέβει και στο κρεβάτι”.

Μάλλον αυτό το καταφέραμε.

Ποια Πατρίδα; Ποια Σημαία;

Τα καίμε όλα και ησυχάζουμε.

Σ. Κ.  elthraki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...