Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Ειρηνική Ευρωπαϊκή Ένωση αρχίζει να χρηματοδοτήσει έρευνα για στρατιωτικούς σκοπούς


Μετατόπιση του κέντρου βάρους έρχεται ως απάντηση σε μια μεταβαλλόμενη παγκόσμια τάξη και την απειλή της τρομοκρατίας.

Elizabeth Gibney

PDF

αμερικανικό ναυτικό

Marine μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτήρησης είναι πιθανό να είναι μεταξύ των τεχνολογιών που χρηματοδοτείται από ένα νέο ταμείο έρευνας της ΕΕ.
Διαστέλλω

Αντιμέτωποι με μια μεταβαλλόμενη παγκόσμια τάξη και να πληγούν από μια πληθώρα πολιτικών κρίσεων και τρομοκρατικές επιθέσεις, η ιστορικά πολιτικό Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η ενίσχυση των στρατιωτικών δυνατοτήτων της. Και αυτό σημαίνει ότι κάνει την πρώτη μεγάλη επένδυση της στη στρατιωτική έρευνα.



Την 1η Δεκεμβρίου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ένα ταμείο € 25 εκατομμύρια ($ 26 εκατομμύρια) αφιερωμένο στην έρευνα για στρατιωτικούς σκοπούς. Θα αποτελέσει μέρος μιας προτεινόμενης ευρύτερο Ευρωπαϊκό Ταμείο Άμυνας, με στόχο να καταστεί στρατιωτική καινοτομία πιο αποδοτική, καθώς και διεύρυνση της βιομηχανικής αμυντικής βάσης της Ευρώπης.

Το τμήμα έρευνας του ταμείου θα καλύπτουν τα ηλεκτρονικά, τα προηγμένα υλικά, κρυπτογραφημένο λογισμικό και ρομποτική. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, βραχίονας χάραξης πολιτικής της ΕΕ, αναμένει να επενδύσει συνολικά € 90 εκατομμύρια από το 2020. Ελπίζει ο αριθμός αυτός θα ανέλθει σε € 500 εκατομμύρια το χρόνο για την έρευνα για την άμυνα από το 2021. Το ποσό που επισκιάζονται από μεγάλα ερευνητικά χρηματοδότησης της ΕΕ πρόγραμμα, Horizon 2020, η οποία θα μοιράζουμε 80 δισεκατομμύρια € πάνω από 7 χρόνια, το € 8,8 δισ πέρασε από τα κράτη μέλη της ΕΕ για την έρευνα για την άμυνα το 2014, και ό, τι οι Ηνωμένες Πολιτείες και ίσως την Κίνα να περάσουν στην άμυνα της έρευνας (βλέπε «Στρατιωτική μετρήσεις» ) .

Αλλά μερικοί επιστήμονες φοβούνται ότι η χρηματοδότηση της άμυνας έρευνα είναι ένα βήμα προς τη λάθος κατεύθυνση για την ΕΕ. "Θα εκτροπή απαραίτητα τόσο αναγκαία χρηματοδότηση από την πολιτική τους προϋπολογισμούς Ε & Α, σε μια εποχή που χρειάζονται επειγόντως για τις περιοχές όπως το κλίμα και την ενέργεια», λέει ο Stuart Πάρκινσον, εκτελεστικός διευθυντής για το Ηνωμένο Βασίλειο με βάση επιστήμονες ομάδα υπεράσπισης για την παγκόσμια ευθύνη.

Ένας από τους κύριους στόχους της ΕΕ είναι να προάγει την ειρήνη. Στο παρελθόν, η άμυνα είχε θεωρηθεί ως ένα εθνικό θέμα και όχι κάτι για το μπλοκ για να χειριστεί. Η απόφαση για τη δημιουργία του ταμείου έρευνας είναι εν μέρει καθοδηγείται από μια πτώση της εθνικής χρηματοδότησης της άμυνας της έρευνας, οι οποίες μειώθηκαν κατά 18%, ή 1,9 δις €, μεταξύ του 2006 και του 2014 σε πραγματικούς όρους, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Άμυνας (ΕΟΑ), Βρυξέλλες, η οποία θα διαχειρίζεται το ταμείο έρευνας για λογαριασμό της Επιτροπής.


Πηγές: EDA, AAAS, Στοκχόλμη Int. Ειρήνη Res. Inst., Παν. Καλιφόρνια Inst. Παγκόσμια Σύγκρουση και Συνεργασίας, ΗΠΑ Τμήμα Άμυνας

Η αντίληψη ότι η διεθνής ασφάλεια είναι υπό απειλή είναι ένας οδηγός για το ευρύτερο ταμείο άμυνας. Τον Νοέμβριο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε πρόταση που λέει ότι οι τρομοκράτες με στόχο την ήπειρο σε πρωτοφανή κλίμακα, και ότι η Ευρώπη "τώρα υποχρεωμένη να αντιδράσει σε ένα τόξο όλο και πιο περίπλοκες κρίσεις". Η κίνηση σημειώνει ότι για πρώτη φορά μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, "τα σύνορα στην Ευρώπη έχουν αλλάξει με τη βία» - αναφέρεται στην προσάρτηση της Κριμαίας το 2014 και την εισβολή στην Ουκρανία από τις ρωσικές δυνάμεις.

Τον Σεπτέμβριο, ο Jean-Claude Juncker, πρόεδρος της επιτροπής, έκανε μια παρόμοια σημείο, όταν μιλάμε για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Άμυνας. «Η Ευρώπη δεν μπορεί πλέον να αντέξει οικονομικά να piggy-back για τη στρατιωτική δύναμη των άλλων», είπε.

Οι κανόνες για τη συμμετοχή στο ταμείο έρευνας εξακολουθούν να συζητούνται, αλλά θα πρέπει να διαμορφωθεί χαλαρά Ορίζοντας 2020. Θα προωθήσει πιθανότατα έργα που συνδυάζουν ερευνητών από τη βιομηχανία και τον ακαδημαϊκό κόσμο και από διαφορετικές χώρες, λέει ο Denis Roger, ένας διευθυντής υπεύθυνος της έρευνας στο ΕΟΑ.

Αλλά ενώ οι ερευνητές σε έργα Ορίζοντας 2020 αναμένεται να δημοσιεύσει τα αποτελέσματα, ή για να το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας προϊόντα τους για οποιονδήποτε να άδειας, η Επιτροπή είναι πιθανό να περιορίσει το πώς τα αποτελέσματα της έρευνας της άμυνας ταμείο δημοσιότητα, την ταξινόμηση ορισμένων και περιορίζουν τη χορήγηση αδειών σε εθνικά υπουργεία. Η ΕΕ δεν έχει δικό της στρατό - αν Γιούνκερ δήλωσε ότι θα ήθελε να δημιουργήσει ένα. Αντ 'αυτού, τα εθνικά υπουργεία, μαζί με τα μέλη της αμυντικής βιομηχανίας, θα πρέπει να συμμετέχουν στον καθορισμό των προτεραιοτήτων για το πρόγραμμα, λέει ο Ρότζερ. Και σε αντίθεση με το Horizon 2020, η οποία καλωσορίζει τη συμμετοχή πάνω από μια ντουζίνα «συνδέονται» χώρες, η άμυνα της έρευνας είναι πιθανό να είναι ανοικτή μόνο για τα κράτη μέλη της ΕΕ και τη Νορβηγία.

Το έργο θα μπορούσε να ενισχύσει ορισμένους τομείς. Roger λέει ότι θα περιλαμβάνουν την έρευνα σε μετα-υλικά, τα οποία είναι κατασκευασμένα από μικροσκοπικές δομές που χειρίζονται το μονοπάτι του φωτός και θα μπορούσε ενδεχομένως να κρύψει τα αντικείμενα από τα ραντάρ, καθώς και οι μέθοδοι της αποθήκευσης ενέργειας, ευέλικτες κεραίες ραδιοφώνου που μπορούν να ενσωματωθούν σε είδη ένδυσης και πρωτότυπο θαλάσσιες drones επιτήρησης.

«Θα ήθελα να φανταστώ ότι πολλές χώρες θα δείτε σίγουρα αυτό ως μια άλλη ευκαιρία για τη χρηματοδότηση», λέει ο Ortwin Hess, ένας φυσικός στο Imperial College του Λονδίνου. Ο ίδιος σημειώνει ότι Αμερικανοί επιστήμονες που εργάζονται για φωτονική και μεταϋλικά μπορούν εύκολα να έχουν πρόσβαση σε άμυνα χρηματοδότηση. "ΗΠΑ συνάδελφοί μου δεν θα μπορούσε να επιβιώσει χωρίς αυτό. Ζουν σε αυτό. "

Hess, ο οποίος έχει λάβει την άμυνα χρηματοδότηση από τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου κατά το παρελθόν, λέει ότι είναι ρεαλιστής, όταν πρόκειται για αυτό που ο ίδιος αποκαλεί το ηθικό ζήτημα. "Έχω να αποδεχθεί ότι η κοινωνία μας έχει αξίες που αξίζει να υπερασπιστεί», λέει. Ο στρατός θα υιοθετήσει τεχνολογίες που αναπτύσσονται στον πολιτικό τομέα, και η μεταφορά τεχνολογίας μερικές φορές μπορεί να πάει ο άλλος τρόπος, προσθέτει.

Αλλά Πάρκινσον αναφέρει ότι η άμυνα έρευνα υποστηρίζει συχνά στρατιωτικές προσπάθειες πέρα ​​από την πραγματική της άμυνας, καθώς και η εξαγωγή όπλων σε άλλες χώρες: «Η άποψή μας είναι ότι χρειαζόμαστε μια πολύ μεγαλύτερη έμφαση στην Ε & Α, η οποία συμβάλλει στην αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτίων της σύγκρουσης - συμπεριλαμβανομένου ενός φάσμα των κοινωνικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων. "Φύση 540 , 491-492 (22 του Δεκέμβρη 2016) doi : 10.1038 / 540491a

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...