Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Φίλης: Με έφαγε ο Ιερώνυμος – Επίθεση στον Καμμένο για το Καστελόριζο

Δεν είναι δυνατόν να υποκλινόμαστε στην εκκλησιαστική εξουσία και να αφήνουμε τη δυνατότητα στους εκκλησιαστικούς ανώτατους παράγοντες ναπαρεμβαίνουν στη συγκρότηση κυβερνήσεων και προγραμμάτων σπουδών στα σχολεία, ανέφερε ο Νίκος Φίλης, μιλώντας σήμερα στη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή.


Ο κ. Φίλης αναφέρθηκε και στα εθνικά ζητήματα, βάλοντας εμμέσως και κατά του υπουργού Άμυνας Π.Καμμένου.

«Καστελόριζο και Κυπριακό δεν πάνε μαζί. Ευθύνη της κυβέρνησης που προγραμματικά, αξιακά, δημοκρατικά, έχει αναλάβει την ευθύνη της κοινής συνεργασίας με την Κύπρο, είναι να διασφαλίσει ένα πλαίσιο ώστε οι συνομιλίες να εξελιχθούν με τον καλύτερο τρόπο χωρίς παλινδρόμηση σε εθνικιστικά στερεότυπα», σχολίασε.

«Βλέπουμε σε διάφορες περιοχές, στη βάση υπαρκτών προβλημάτων που πρέπει να προσέξει η κυβέρνηση, να διαμορφώνονται μέτωπα ανάμεσα σε χρεοκοπημένους πολιτευτές, σε δημάρχους οι οποίοι υπάρχουν για να χαϊδεύουν αυτιά και σε εκκλησιαστικούς παράγοντες. Όλοι αυτοί κερδοσκοπούν με στόχο την επάνοδο στην εξουσία, αλλά ποια εξουσία; Έτσι θα φτιάξουμε τη νέα Ελλάδα; Με τέτοιες αξίες και τέτοια ιδανικά; Το κεντρικό ζήτημα, πέρα από το οικονομικό θέμα, είναι με ποιες αξίες θα υπάρξει έξοδος από την κρίση. Η εργασία είναι προφανώς μια αξία τέτοια και η δημοκρατία. Αλλά είναι δυνατόν να αφήσουμε στο απυρόβλητο αυτής της δύσκολης μάχης εξουσίες οι οποίες ευθύνονται και αυτές για τη σημερινή κρίση; Όπως είναι η εκκλησιαστική εξουσία; Είναι δυνατόν να υποκλινόμαστε να αφήνουμε, όσο αφήνουμε, με διάφορους συμβολικού τύπου κινήσεις- ελπίζω να μην είναι και ουσιαστικές κινήσεις στο μέλλον- να αφήνουμε τη δυνατότητα στους εκκλησιαστικούς ανώτατους παράγοντες να παρεμβαίνουν στη συγκρότηση κυβερνήσεων και προγραμμάτων σπουδών στα σχολεία;», σημείωσε ο Νίκος Φίλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...