Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Από την Ρωσία με αγάπη: Απευθείας πτήσεις προς Καβάλα και Κρήτη – 900.000 Ρώσοι τουρίστες επισκέφτηκαν τη χώρα μας- Τουρκία, τέλος!

Η Ρωσία αξιολογεί τα αποτελέσματα του 2016 στον τομέα του τουρισμού, από όπου εξήχθη το συμπέρασμα ότι περίπου 900 χιλιάδες...

Η Ρωσία αξιολογεί τα αποτελέσματα του 2016 στον τομέα του τουρισμού, από όπου εξήχθη το συμπέρασμα ότι περίπου 900 χιλιάδες Ρώσοι τουρίστες επισκέφθηκαν την χώρα μας , ανακοίνωσε ο σύνδεσμος τουριστικών πρακτόρων Ρωσίας (ATOR).



«Σύμφωνα με τις προβλέψεις, φέτος, την Ελλάδα επισκέφθηκαν περίπου 900 χιλιάδες Ρώσοι τουρίστες και αυτό είναι σημαντικό, ενώ οι δύο χώρες αναμένουν μεγάλη αύξηση του αριθμού των πτήσεων κατά τη επόμενη θερινή περίοδο του 2017, ..», αναφέρει ο διευθυντής του γραφείου του ΕΟΤ ελληνικού οργανισμού τουρισμού στη Ρωσία .

Το 2017 θα δρομολογηθούν απευθείας πτήσεις από τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, στην Καβάλα, επιπλέον, θα υπάρχουν απευθείας πτήσεις από Σαμάρα και το Αικατερίνεμπουργκ στην Κρήτη.



Το 2017 η Ελλάδα προτίθεται να εντείνει την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της στη ρωσική αγορά, ενώ ο προϋπολογισμός για την τεράστια αυτή αγορά θα αυξηθεί κατά πολύ αναφέρουν ειδικοί του κλάδου.

Επιπλέον, οι προγραμματισμένες διαφημιστικές εκστρατείες, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας με τους Ρώσους τουριστικούς πράκτορες θα πολλαπλασιαστούν.

Ο θρησκευτικός τουρισμός και το προσκύνημα σε Ιερούς Τόπους μπορούν να καταστήσουν ακόμη πιο ελκυστική την Ελλάδα για τους Ρώσους τουρίστες και να αυξήσουν την έλευση των Ελλήνων στη Ρωσία.

Ο τουρισμός αυτού του τύπου δεν επηρεάζεται από την οικονομική κρίση, ούτε από την χρονική περίοδο.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς , έχουμε περίπου 300 χιλιάδες θρησκευτικούς τουρίστες, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο μιλάμε για 300 εκατομμύρια θρησκευτικούς τουρίστες με ένα κύκλο εργασιών που φτάνει τα 15 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις πιο συντηρητικές εκτιμήσεις, στην Ελλάδα υπάρχουν τουλάχιστον 250-280 ιεροί τόποι προσκυνήματος που προκαλούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Οι Ρώσοι επισκέπτες δεν επιλέγουν την Ελλάδα μόνο για το “ελληνικό καλοκαίρι αλλά ταξιδεύουν και την άνοιξη, το φθινόπωρο και ακόμη και το χειμώνα, και δεν έχουν πρόβλημα να μείνουν σε μικρά τουριστικά συγκροτήματα, κοντά σε θρησκευτικούς προορισμούς.



Όπως και να το κάνουμε η «βαριά» βιομηχανία της χώρας μας είναι ο τουρισμός και αυτήν ειδικά την περίοδο πρέπει να τον εκμεταλλευτούμε όσο γίνεται περισσότερο για το καλό της χώρας και των Ελλήνων πολιτών.


pentapostagma.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...