Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

29 NEΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ


Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν έξω από το στάδιο της Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας.

Μία από τις εκρήξεις φαίνεται πως την προκάλεσε βομβιστής αυτοκτονίας, είπε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια δηλώσεων που μεταδόθηκαν ζωντανά.

Ο φερόμενος βομβιστής ανατίναξε τα εκρηκτικά στο πάρκο Ματζκά, δίπλα στο Vodafone Arena, ενώ η δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε ακριβώς έξω από το γήπεδο, σύμφωνα με τον Σοϊλού.

Οι νεκροί από την διπλή έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη είναι 29, εκ των οποίων 27 αστυνομικοί, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται στους 166 όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού.

«Τρομοκρατική επίθεση εξαπολύθηκε εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας μας και των πολιτών μας. Έχει γίνει κατανοητό ότι οι εκρήξεις που συνέβησαν μετά την λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα της Μπεσίκτας με την Μπούρσασπορ είχαν ως στόχο να προκαλέσουν τις μεγαλύτερες δυνατές απώλειες. Ως αποτέλεσμα αυτών των επιθέσεων δυστυχώς έχουμε νεκρούς και τραυματίες», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ανακοίνωση του.

Νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού έκανε λόγο για δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν έξω από το στάδιο. Μία από τις εκρήξεις φαίνεται πως την προκάλεσε βομβιστής αυτοκτονίας, είπε ο Σοϊλού σε δημοσιογράφους.

Ο φερόμενος βομβιστής ανατίναξε τα εκρηκτικά στο πάρκο Ματζκά, δίπλα στο Vodafone Arena, ενώ η δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε ακριβώς έξω από το γήπεδο, σύμφωνα με τον Σοϊλού.

Την καταδίκη του για τις εκρήξεις που συνέβησαν στην Κωνσταντινούπολη τονίζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτηση του στο twitter, εκφράζοντας βαθύτατα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

«Στεκόμαστε σταθερά στο πλευρό των φίλων και γειτόνων μας», τονίζεται στην ανάρτηση.Για τρομοκρατική ενέργεια έκανε λόγο από την πλευρά του ο υπουργός Μεταφορών της χώρας, Αχμέτ Αρσλάν με ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή γύρω από το στάδιο Vodafone Arena, της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπεσίκτας, μετέδωσε δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Στις εικόνες που πρόβαλαν τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνεται το κουφάρι ενός καμένου αυτοκινήτου και δύο εστίες φωτιάς στον δρόμο έξω από το στάδιο.

Πολλοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν σοβαρά στην έκρηξη, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, η έκρηξη σημειώθηκε ενώ είχαν αποχωρήσει από το στάδιο οι οπαδοί των ομάδων, τη στιγμή που οι αστυνομικοί έφευγαν από την περιοχή.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο Reuters ότι σημειώθηκαν 2 εκρήξεις.H ποδοσφαιρική ομάδα Μπούρσασπορ γνωστοποίησε ότι κανείς από τους οπαδούς της δεν φαίνεται να έχει τραυματιστεί στην έκρηξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...