Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Γενναία Αντίσταση στις γουρουνιές τού φασισμού

hhb
Το κάλεσμα του Λαϊκού Μετώπου για αντίσταση στις φασιστικές βρωμιές του Ερντογάν είναι πραγματικά συνταρακτικό. Τη στιγμή που όλος ο κόσμος κάθεται περιδεής και μετράει τα εγκλήματα του ερντογανικού καθεστώτος, οι Τούρκοι και Κούρδοι δημοκράτες της γείτονος δίνουν μαθήματα τόλμης και ευψυχίας.



Η κυβερνητική απόφαση για κλείσιμο 370 δημοκρατικών φορέων συμπεριέλαβε και το Γραφείο Νομικών του Λαού και τον Σύλλογο Προοδευτικών Νομικών. Όμως στο Γραφείο Νομικών του Λαού στην Άγκυρα περίπου 100 δικηγόροι αντιστάθηκαν (φωτό 1) επί έξι ώρες στις ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας που τελικά μπήκαν και συνέλαβαν 47 εξ αυτών. Την αμέσως επόμενη όμως μέρα άλλα μέλη του Γραφείου έσπασαν τις σφραγίδες (φωτό 2) και συνέχισαν τις δράσεις τους, ανακοινώνοντάς το: «Ο Σύλλογός μας είναι ανοικτός και συνεχίζουμε τις δράσεις μας»!
Άλλοι σύλλογοι που τους έχει κλείσει παρανόμως το ΑΚΡ είναι: το Σχολείο Δικαιοσύνης του Νομικού Γραφείου του Λαού, ο Σύλλογος των γονιών των Πολιτικών Κρατουμένων στην Πόλη (TAYAD), ο Σύλλογος Νομικών για την ελευθερία, ο Σύλλογος Συμπαράστασης των εργατών ορυχείων στη SOMA (εκεί όπου πρόπερσι 300 εργάτες έχασαν τη ζωή τους). Ό,τι πιο ζωντανό δηλαδή έχει απομείνει στην γειτονική μας χώρα, πάει για εξαφάνιση από το ανοιχτά φασιστικό πλέον καθεστώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...