Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ Η ΕΝΑΡΞΗ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΡΩΣΟΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Τι κρύβει η γνωστή συνάντηση Κίσσιγκερ-Ρότσιλδ-Ερντογάν στις ΗΠΑ; – Ο έλεγχος της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας – Γιατί ξαφνικά ο Ερντογάν άρχισε να ομιλεί για τη Συνθήκη της Λωζάνης; – Κατάληψη των νησιών του Αιγαίου για αποκλεισμό της Ρωσίας από την Μεσόγειο;



Τις τελευταίες ημέρες έλαβε το φως της δημοσιότητας η απροσδόκητη είδηση της συναντήσεως του Rothschild, του Kissinger και του Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος, όπως και ο Έλληνας πρωθυπουργός, βρέθηκαν στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της έναρξης των εργασιών του ΟΗΕ, ωστόσο μόνο ο Τούρκος πρόεδρος παρακάθισε σε μυστική σύσκεψη, που οργάνωσε ο Michael Bloomberg, στο υπό ιδιοκτησίας του ξενοδοχείο, με τον γνωστό μας Χένρυ Κίσσινγκερ και τον εκπρόσωπο της οικογένειας Rothschild, τον James Rothschild.

Ενδιαφέρον είναι ότι στη μυστική αυτή διάσκεψη μετείχαν και οι: James C. Cowels, Jeft Enslin, Hamilton Ε. Jones, Manuel Gonzales Paramo και άλλοι, ενώ από την τουρκική πλευρά μετείχαν, εκτός από τον Ερντογάν, ο υπεύθυνος υπουργός για την Ευρωπαϊκή Ένωση, Omer Celik, ο υπουργός Ενέργειας, γαμπρός και στενός συνεργάτης του Ερντογάν, Berat Albayrak, ο αντιπρόεδρος του κόμματος του Ερντογάν, Yasin Aktay, ο πρέσβυς της Τουρκίας στις ΗΠΑ, Serdar Kilis, και ο ειδικός σύμβουλος του Ερντογάν, Ibrahim Kalin.

Η οικογένεια Rothschild, όπως είναι γνωστό, είναι από πολλών ετών εκείνη η οποία ελέγχει την Κεντρική Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών, που εκδίδει το δολάριο, ενώ αποτελεί μέτοχο ή βασικό μέτοχο σε πολλές άλλες κεντρικές τράπεζες του κόσμου.

Διαθρυλείται ότι δύο δολοφονημένοι πρόεδροι των Ηνωμένων Πολιτειών, ήτοι ο Lincoln και ο Kennedy, ήταν ενθουσιώδεις οπαδοί της άποψης της εθνικοποίησης της Κεντρικής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, και, πάντως, της ανεξαρτητοποίησης της από μετόχους ή βασικούς μετόχους που την ήλεγχαν.

Μάλιστα, και οι τρεις αυτοί πρόεδροι προσπάθησαν με ενέργειες τους να πραγματοποιήσουν αυτή τους την άποψη.

Ο Θεός μόνον γνωρίζει εάν ο πρόωρος και αιφνίδιος χαμός τους συνδέεται με τις προσπάθειες τους αυτές.

Ωστόσο, και ο τελευταίος τσάρος της Ρωσίας, ο οποίος δολοφονήθηκε οικογενειακώς από τους κτηνώδεις «ψευτοεπαναστάτες» μπολσεβίκους στη «Βίλλα Υπάτεν», είναι ιστορικά διαπιστωμένο ότι ήθελε να εθνικοποιήσει την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας, και δεν επέτρεπε επ’ ουδενί να εισέλθουν σ’ αυτήν βασικοί μέτοχοι, οι οποίοι, στην πραγματικότητα, θα την ήλεγχαν.

Μπορεί οι μπολσεβίκοι, μόλις ανέλαβαν την εξουσία, να είχαν ως βασικό τους στόχο την εξαφάνιση της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας και των Ελλήνων Ορθοδόξων της Ρωσίας, αλλά η γενεσιουργός αιτία της οργανωμένης, με χρήματα της τότε Γερμανικής Αυτοκρατορίας, ψευτοεπανάστασης των μπολσεβίκων του 1917 στη Ρωσία, ήταν ακριβώς το γεγονός ότι ο τσάρος δεν ενέδιδε στις πιέσεις να εισχωρήσουν στην Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας βασικοί ισχυροί μέτοχοι, οι οποίοι και θα την ήλεγχαν.

Απτή απόδειξη τούτου είναι ότι, μόλις ανέλαβε την εξουσία ο Λένιν υπέγραψε, εκπροσωπώντας το Ρωσικό Δημόσιο, σύμβαση με τη γνωστή ομώνυμη οικογένεια των κεντρικών τραπεζιτών για 100 έτη.

Η εκατονταετία από το 1917 εκπνέει, κατά σύμπτωση, στα τέλη του 2016. Η σύμβαση δηλαδή που υπέγραψε, ο Λένιν δεσμεύει το Ρωσικό Δημόσιο μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Αν και είναι νομικά αμφισβητήσιμο, κατά πόσον η υπογραφή αυτή του Λένιν, ήτοι ενός ανθρώπου πού ουδέποτε εξελέγη από τον ρωσικό λαό, είχε τη νομική ισχύ και επάρκεια να δεσμεύσει το ρωσικό κράτος για τόσα χρόνια, ωστόσο η σημερινή πραγματικότητα είναι ότι η περίοδος αυτή εκπνέει εντός ολίγων μηνών.

Ο πρόεδρος Πούτιν έχει επανειλημμένως πάρει δημόσια θέση για το ζήτημα, δηλώνοντας ότι η σύμβαση αυτή δεν πρόκειται να συνεχιστεί μετά τη λήξη της, ανοίγοντας τον δρόμο για την εθνικοποίηση τής Κεντρικής Ρωσικής Τράπεζας.

Το όλον ζήτημα αποτελεί ένα παγκόσμιο στοίχημα, αφού ποτέ μέχρι τώρα ηγέτες μικρών και μεγάλων χωρών δεν μπόρεσαν να απαγκιστρωθούν από τους βασικούς αυτούς μετόχους των κεντρικών τραπεζών, που επιμένουν να ελέγχουν την παγκόσμια οικονομία επειδή έτσι θέλουν!

Ήδη δέ, περιέργως, ο πρόεδρος Πούτιν εδέχθη προσφάτως δολοφονική απόπειρα! Η περίεργη και ετερόκλητη σύναξη των τριών αυτών προσώπων δεν είναι τυχαία, άλλα ασφαλώς (ως εκ της συνθέσεως της) συνδέεται με το γεγονός ότι ο πρόεδρος Πούτιν επιθυμεί την εθνικοποίηση της Κεντρικής Ρωσικής Τραπέζης.

Η επιστράτευση του αλλοπρόσαλλου και φανατικού μουσουλμάνου ερντογάν αποτελεί από μόνη της απειλή κατά της Ρωσίας.

Το ερώτημα είναι εάν η απειλή αυτή κατά της Ρωσίας συνδέεται με τα νησιά του Αιγαίου, για τα οποία ξαφνικά ο Ερντογάν άρχισε να ομιλεί.

Η καταφατική απάντηση στο ερώτημα αυτό σημαίνει ότι ο Ερντογάν θα αναλάβει, με το αζημίωτο για την Τουρκία, να αποκλείσει τη Ρωσία από την έξοδό της προς τη Μεσόγειο, μέσω μιας εκτεταμένης θαλάσσιας κυριαρχίας της Τουρκίας στο Αιγαίο Πέλαγος, η απαρχή της οποίας έλαβε χώρα ήδη λεκτικά με τις ρηξικέλευθες δηλώσεις του Ερντογάν περί Συνθήκης Λωζάνης κ.λπ.

Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα σοβαρό και σημαντικό, και δεν προορίζεται για την εσωτερική πολιτική κατανάλωση της Τουρκίας, όπως αφελώς λέγεται στην Ελλάδα.

Οι δηλώσεις του Ερντογάν συνδέονται με τη συνάντηση αυτή των τριών προσώπων και κατατείνουν σε απειλή κατά της Ρωσίας, με λίαν επιθετικούς σχεδιασμούς κατά της Ελλάδος, η οποία θα πρέπει, προνοώντας, να λάβει τα μέτρα της.

Αν και η υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου θα σημάνει την έναρξη ενός νέου ρωσοτουρκικού πολέμου, με απρόβλεπτες επιπτώσεις, η Ελλάδα θα πρέπει να πάρει κάθε αναγκαίο μέτρο στα νησιά της «δια παν ενδεχόμενον», ώστε η τυχόν επίθεση της Τουρκίας να μην έχει μόνιμες και δυσμενείς συνέπειες για τα ελληνικά νησιά.

Αθαν.-Μιλτ. Β. Κόκκινος

Δικηγόρος-Οικονομολόγος,

Διδάκτωρ Νομικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...