Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Στο έλεος της νεροποντής η Κομοτηνή – «Βούλιαξε» η πόλη

Ζημιές σε επιχειρήσεις που πλημμύρισαν – Ευθύνες στη Δημοτική Αρχή για τα βουλωμένα φρεάτια και τα δέντρα, επιρρίπτει η Φελίνα Καζάκου

Μέρες Ιανουαρίου 2016 όταν και αποκλείστηκαν στα σπίτια τους από την έντονη χιονόπτωση θυμήθηκαν οι κάτοικοι της Κομοτηνής την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου όποτε και βρέθηκαν για ακόμη μια φορά στο έλεος των κακών καιρικών συνθηκών εξαιτίας της έλλειψης μέριμνας από τις Υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής.



Οι ισχυροί θυελλώδεις άνεμοι και η σφοδρή νεροποντή που επικράτησαν στην περιοχή στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας είχαν ως αποτέλεσμα αρκετοί δρόμοι και καταστήματα να πλημμυρίσουν λόγω των βουλωμένων φρεατίων αλλά και ένας κάτοικος να τραυματιστεί εξαιτίας της πτώσης ενός δέντρου.







Ευθύνες για όλη αυτή την κατάσταση επέρριψε στη δημοτική Αρχή Κομοτηνής η επικεφαλής του συνδυασμού «Εμείς… η πόλη» κ. Φελίνα Καζάκου η οποία καταγγέλλει την απουσία των αρμοδίων οργάνων του Δήμου και τη λήψη οποιονδήποτε προληπτικών μέτρων. Αναλυτικά, η κ. Καζάκου αναφέρει:

«Αισθάνομαι την ανάγκη, αλλά και την υποχρέωση να μεταφέρω την αγανάκτηση μου, αλλά κυρίως την αγανάκτηση και οργή των συμπολιτών μου για την κατάσταση που επικράτησε σήμερα στην πόλη και τους οικισμούς μετά την έντονη νεροποντή.

Αναγνωρίζω πως τα καιρικά φαινόμενα ήταν πρωτοφανή και έντονα για την περιοχή. Παρόλα αυτά η διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής και ο Δήμαρχος, ενώ είχαν λάβει ενημέρωση για τα έντονα καιρικά φαινόμενα, αρκέστηκε στο γεγονός να αποστείλει προ ημερών ανακοίνωση στους δημότες για τη λήψη μέτρων από τους πολίτες.

Καταγγέλλω την απουσία των αρμοδίων οργάνων Δήμου και την λήψη οποιοδήποτε προληπτικών μέτρων και πρωτοβουλιών που θα έπρεπε να είχαν ληφθεί. Και αναφέρομαι στα βουλωμένα φρεάτια και στα επικίνδυνα δέντρα ίσως και πινακίδες που είναι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας.

Οι ζημιές τεράστιες σε επιχειρήσεις και καταστήματα της πόλης , στους οικισμούς στο οδικό δίκτυο. Τι θα γινόταν αν το συγκεκριμένο δέντρο κατέπεφτε στην αυλή ενός σχολείου; Επιτέλους ας αναλάβει υπεύθυνα κάποιος τις ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί.

Κε Δήμαρχε οι πολίτες αναμένουν τις απαντήσεις σας».
ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...