Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

António Guterres και η περαιτέρω πορεία για την Κλιματική Αλλαγή και Ασφάλεια


Με Francesca Cameron
Στις 13 Οκτωβρίου, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών όρισε τον Antonio Guterres ως το επόμενο Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ. Όταν ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας και της Ύπατης Αρμοστείας για τους πρόσφυγες αρχίζει τη θητεία του τον Ιανουάριο του 2017 θα αντιμετωπίσει έναν κόσμο της αύξησης του κλίματος και της ασφάλειας των κρίσεων.
 Σε μια Wilson Center! Συνέντευξηκαι op-ed για την The Daily Κλίμα , Wilson Fellows Ruth Greenspan Bell και Sherri Goodman εκφράζουν αισιοδοξία για την ικανότητά Guterres »για την αντιμετώπιση αυτών διασυνδέονται προκλήσεις και παρέχουν πληροφορίες σχετικά με το ρόλο των θεσμικών οργάνων, όπως των Ηνωμένων Εθνών για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής .
Ενώ τα Ηνωμένα Έθνη δεν είναι ο μόνος ηγέτης για την κλιματική αλλαγή, παραμένει η καλύτερη ελπίδα για παγκόσμια κινητοποίηση, όπως αποδεικνύεται από την επιτυχή υιοθέτηση της συμφωνίας για το κλίμα Παρίσι το Δεκέμβριο, 2015 . «Μια γραμματέας που καταλαβαίνει τις συνέπειες για την ασφάλεια της κλιματικής αλλαγής μπορεί να να οδηγήσει το δρόμο για το νήμα του κλίματος και τις επιπτώσεις της σε ό, τι άλλο ο ΟΗΕ έχει "γράψει Bell και Goodman,« τόσο για να πιέσουμε σκληρά για τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου και για την αντιμετώπιση της αυτο-περιγράφεται «αλήθεια» αρθρώνεται από τον Πρόεδρο Ομπάμα, «ότι πολλά έθνη έχουν συμβάλει ελάχιστα στην κλιματική αλλαγή, αλλά θα είναι η πρώτη για να αισθάνονται πιο καταστροφικές επιπτώσεις της. »
Η πρώτη μεγάλη προκλήσεις Guterres »είναι η κρίση των προσφύγων και το νερό
Οι επόμενες μεγάλες προκλήσεις για Γκουτέρες είναι η κρίση των προσφύγων και το νερό, που είναι η «πρώτη γραμμή της κλιματικής αλλαγής», λέει ο Γκούντμαν. Η κατανομή στη Συρία και την απίστευτη μετατόπιση των ανθρώπων που δείχνει πώς η κλιματική αλλαγή που προκαλείται από έλλειψη νερού μπορεί να δημιουργήσει ανταγωνισμό για τους πόρους, να επιδεινώσουν άλλα προβλήματα σε μια κοινωνία, και να αφήσει ένα κενό για την μαχητική και τρομοκρατικές ομάδες για να αναδυθεί.
Bell λέει ότι ο Γκουτέρες γνωρίζει πολύ καλά την αποσταθεροποιητική φύση της κλιματικής αλλαγής και την ικανότητά του να επιτείνει τις συγκρούσεις . Ενώ ήταν ο Ύπατος Αρμοστής για τους πρόσφυγες, ο Γκουτέρες μίλησε στο Συμβούλιο Ασφαλείας σχετικά με το ρόλο της αλλαγής του κλίματος στο μέλλον ειρήνης και ασφάλειας προκλήσεις.
υπόβαθρο και συνηγορία για λογαριασμό της κλιματικής αλλαγής και της μετατόπισης Γκουτέρες «είναι καλά σημάδια, αλλά η επιβράδυνση της αλλαγής του κλίματος και την άμβλυνση των επιπτώσεων της θα απαιτήσει περισσότερο από τα Ηνωμένα Έθνη. Περισσότερη συνεργασία μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα είναι το κλειδί. «Δεν είναι κάποια μόνο την κυβέρνηση, και δεν είναι μόνο κυβέρνηση μόνη της», λέει ο Γκούντμαν.
Υπάρχει λόγος να ελπίζουμε ότι αυτές οι πολυμερείς συνεργασίες μπορεί να λειτουργήσει. Η Συμφωνία των Παρισίων κυρώθηκε και τέθηκε σε ισχύ σε χρόνο ρεκόρ , και κατά την ίδια εβδομάδα, καθώς το διορισμό Guterres, σχεδόν 200 χώρες συμφώνησαν να τροποποιηθεί το πρωτόκολλο του Μόντρεαλ για τη σταδιακή κατάργηση της χρήσης βλαβερών υδροφθοράνθρακες, οι οποίες είναι υπεύθυνες για περίπου οκτώ τοις εκατό των κλιματικών -αλλαγή εκπομπές.
Οι συμφωνίες αυτές είναι επιτακτική ανάγκη για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των βασικών ενδιαφερομένων και δείχνει ότι η αλλαγή είναι δυνατή, λέει ο Μπελ. Ίσως η πρόοδος δεν μοιάζει με μονομερή δράση και τη συμφωνία για όλα τα θέματα , αλλά εστιάζοντας σε κοινά συμφέροντα, "προσπαθεί να βρει λεωφόρους και μέρη όπου μπορείτε να λύσουν συγκεκριμένα προβλήματα."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...