Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Απαγόρευση κυνηγιού στη Θάσο για τα επόμενα 3 χρόνια

Την περασμένη Πέμπτη ο γενικός γραμματέας αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, υπέγραψε απόφαση με την οποία απαγορεύεται το κυνήγι στη Θάσο, κυρίως στις περιοχές που κάηκαν με τη φωτιά της 10ης Σεπτέμβρη, για τα επόμενα τρία έτη και συγκεκριμένα για τις κυνηγετικές περιόδους 2016 – 2017, 2017 – 2018, 2018 – 2019.

Η απαγόρευση αφορά έκταση 152.000 στρεμμάτων, στη Θάσο και συγκεκριμένα εκτάσεις που έχουν καεί από την πυρκαγιά της 10ης Σεπτέμβρη και μη καμένη περιφερειακή ζώνη που απεικονίζεται σε συγκεκριμένο χάρτη, που συνοδεύει την απόφαση του γενικού γραμματέα της αποκεντρωμένης.
Έχει προηγηθεί εισήγηση του δασαρχείου Θάσου, αλλά και η σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης Δασών. Τέτοιες αποφάσεις υπάρχουν πάντα μετά από περιστατικά πυρκαγιών. Το δασαρχείο Θάσου αναμένεται να εκδώσει την απαραίτητη απαγορευτική διάταξη θήρας. Οι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες περί θήρας διατάξεις.
Η τήρηση της απόφασης ανατίθεται στη δασική υπηρεσία, την ελληνική αστυνομία, την κυνηγετική ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης, αλλά και στους κυνηγετικούς συλλόγους της περιοχής.
Την απόφαση που ουσιαστικά έχει ημερομηνία 6 Οκτώβρη, αν και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης πρόσφατα, υπογράφει ο Νικήτας Φραγκισκάκης, γενικός γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...