Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΟΚ- Ορφέας Ξάνθης 0-0: Χωρίς ευκαιρίες δε μπορείς να κερδίσεις…

Γράφει ο Τάσος Πατσίδης
Ο ΑΟΚ προσπάθησε, πίεσε, είχε την κατοχή της μπάλας,  αλλά η αλήθεια είναι ότι δε δημιούργησε κλασσικές ευκαιρίες.
Υστέρησε στο δημιουργικό κομμάτι ενώ είχε διάθεση για κάτι καλό. Απέναντι του, μια ομάδα που ήταν καλά διαβασμένη και ήξερε τι ζητούσε το γήπεδο, χωρίς πάντως να απειλήσει  ιδιαίτερα την εστία του Αθανασίου.  Είχε δυο κεντρικούς αμυντικούς το Μαλαδένη και τον Μακράκη, που έκαναν καλή δουλειά στο να «εγκλωβίσουν» τον Παβίσεβιτς και τον Χαλήλ επίσης να κάνει θετική εμφάνιση στα πλάγια.

Ο ΑΟΚ  δεν είχε την τελική πάσα, κοντά στην αντίπαλη περιοχή. Απείλησε από στημένες φάσεις , όμως μάλλον ο Ρούφος δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα. Δε χρειάστηκε να κάνει τη μεγάλη απόκρουση. Επίσης ο Ορφέας Ξάνθης, ήξερε να κόψει το ρυθμό του αγώνα.
Ο Ταουσιάνης σε σχέση με την ενδεκάδα που παρέταξε στο Λαγκαδά, χρησιμοποίησε από την αρχή τον Μπαντάνη στη θέση του Σταματόπουλου και τον Μπάτζιο στη θέση του Τουμανίδη. Στο ημίχρονο η πρώτη κίνηση ήταν να χρησιμοποιήσει τον Πτηνόπουλο στη θέση του Ζλατκόφσκι που πάλι κινήθηκε σε ρηχά νερά αν και είχε διάθεση.
Προς το τέλος, ο Μπαντάνης έπαιξε χαφ εξτρέμ με τον Σταματόπουλο πλάγιο αμυντικό στη δεξιά πτέρυγα.
Ο Παππάς προσπάθησε να πάρει προσπάθειες κυρίως στο πρώτο μέρος αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Γενικά όλος ο ΑΟΚ, δε βρήκε διαδρόμους.
Στο πρώτο ημίχρονο έγιναν δυο φάσεις. Η μία στο 43` από κόρνερ του Κυριακίδη και κεφαλιά άουτ του Ζλατκόφσκι και η άλλη στο 44` από φάουλ του Γ. Καραγκιόζη και κεφαλιά άουτ του Μαυρόπουλου.  Στην επανάληψη, ο ΑΟΚ απείλησε στο 59` από κόρνερ του Παππά και κεφαλιά του Πτηνόπουλου, άουτ. Ακόμη στο 68` με σουτ του Μπλιού και απόκρουση του Ρούφου.  Πριν στο 56` από κόρνερ του Κυριακίδη, όπου ο Μπάτζιος δε μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά και στο 57` με σουτ του Πτηνόπουλου που πέρασε άουτ.
Ο κόσμος βοήθησε σε μεγάλο βαθμό αλλά σίγουρα έφυγε απογοητευμένος από το τελικό αποτέλεσμα.
Ο διαιτητής Τζουμαλάκης δεν έκανε το μεγάλο λάθος. Δεν είχε και δύσκολες φάσεις το παιχνίδι.  Μάλλον έπρεπε να κρατήσει περισσότερο καθυστέρηση. Γενικά  όμως δεν επηρέασε το αποτέλεσμα.
Οι συνθέσεις των δυο ομάδων.
ΑΟΚ: Αθανασίου, Μπαντάνης, Κυριακίδης, Γιαλούσης, Δέντσας 82` Σταματόπουλος, Λαδάκης, Παππάς 66` Παπαδόπουλος, Μπάτζιος, Μπλιός, Ζλατκόφσκι 46` Πτηνόπουλος, Παβίσεβιτς.
Ορφέας Ξάνθης: Ρούφος, Χαλήλ, Κατρανίτσας 46` Χαριτίδης,  Μαλαδένης, Μακράκης, Μαυρόπουλος, Β. Καραγκιόζης, Μπουνταγκίδης,  Ξαντινίδης 69` Τοραμανίδης, Γ. Καραγκιόζης, Πασχαλάκης 46` Μουμίνογλου Τουγιάλ.
Οι δηλώσεις των προπονητών.
*Γιάννης Ταουσιάνης:  « Είναι ένα αρνητικό αποτέλεσμα αλλά είμαι η αλήθεια είναι ότι είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια που έγινε από την ομάδα μου.
Βάση των δεδομένων ήταν πάρα πολύ καλή. Ο αντίπαλος ήταν αρκετά μαχητικός. Στο Α` μέρος, αμφιβάλω αν παίχτηκαν 20 λεπτά καθαρού παιχνιδιού, αφού ο αντίπαλος προσπάθησε να σπάσει το ρυθμό του παιχνιδιού. Παρόλα αυτά, ήμασταν κυρίαρχοι όσον αφορά την κατοχή και ψάχναμε να βρούμε κάποιες λύσεις απέναντι στην οργανωμένη άμυνα του Ορφέα, που ήταν πολύ καλή. Στο β` μέρος αλλάξαμε το σχηματισμό, αλλάξαμε τα πρόσωπα αλλά βάση των ελλείψεων δεν είχαμε να διαχειριστούμε πολλές λύσεις.
Η προσπάθεια έγινε από τα παιδιά, μέσα από μαχητικότητα και πάθος.  Ηταν πολύ δύσκολο να  βγουν αυτοματισμοί στο σημερινό παιχνίδι. Έχει πολύ δρόμο ακόμη.
Η ομάδα η δικιά μας είναι δομημένη για να παίξει ποδόσφαιρο και για να παίξει ποδόσφαιρο, πρέπει να υπάρχει ρυθμός. Ο διαιτητής έκοβε το ρυθμό του παιχνιδιού ενώ κράτησε λίγες καθυστερήσεις στο τέλος. Η ομάδα μας θέλει ρυθμό και καλό γήπεδο».
 *Ευθύμιος Μπογιατζίδης: « Είμαστε μια νεοφώτιστη ομάδα που ήρθαμε στην Καβάλα, με αρκετές ελλείψεις. Είχαμε τρεις τραυματίες.  Θεωρώ ότι η ομάδα μου πάλεψε και καταφέραμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα. Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου. Επίσης στην αντίπαλη ομάδα που έδειξε ότι έχει πολλά θετικά στοιχεία σαν ομάδα».
Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής στον 1ο όμιλο, της Γ` Εθνικής
ΔΑΚ Γρεβενών: ΑΕ Ποντίων Βατολάκκου -Αλμωπός Αριδαίας  0-0
Δημοτικό Μηχανιώνας: ΑΟ Καρδίας-Μακεδονικός Φούφα  0-1
Δημοτικό Παραλιμνίου: Απόλλων Παραλιμνίου-Δόξα Προσκυνητών 4-0
Βερούλειο:   Καβάλα-Ορφέας Ξάνθης  0-0
Δόξας Δράμας: Δόξα Δράμας-ΑΠΕ Λαγκαδά  3-0
Δημοτικό Πτολεμαΐδας: Εορδαϊκός-Καμπανιακός  3-0
Δημοτικό Χρυσούπολης: Νέστος Χρυσούπολης-Απόλλων Καλαμαριάς 0-3
Βαθμολογία
Απόλλων Καλαμαριάς 9 11-2
Δόξα Δράμας 7 6-1
Νέστος 6 3-4
ΑΟΚ 5 5-2
Ορφέας Ξάνθης 5 3-2
Εορδαϊκός 4 6-4
Αλμωπός Αριδαίας 4 3-2
Λαγκαδάς 4 2-4
Απόλλων Παραλιμνίου 3 4-2
ΑΟ Καρδίας 3 2-2
Καμπανιακός 3 2-6
Μακεδονικός Φούφας  1 3-5
Νάουσα 1 2-6
Δόξα Προσκυνητών  1 2-9
Μακεδονικός Βατολάκκου  0 2-5
Τ. Π
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...