Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

ΠΟΥ ΞΟΔΕΥΤΗΚΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΔΑ;

Ήταν φέτος η χειρότερη χρονιά στην ιστορία της διοργάνωσης – Καμμία προβολή δεν έγινε στα Μ.Μ.Ε. της Θράκης – Πληρώθηκαν όμως χρήματα για την… Αθήνα




Καθόλου ικανοποιητικά κρίνονται τα αποτελέσματα (από πλευράς προσέλκυσης επισκεπτών) της φετινής διοργάνωσης της Συνάντησης Νέων στον Άρδα.

Πρόκειται για μια συνάντηση που κάθε χρόνο σημείωνε εξαιρετική επιτυχία, όχι μόνο από την συμμετοχή μεγάλων ονομάτων του Ελληνικού τραγουδιού, αλλά και από την αθρόα προσέλευση ανθρώπων όλων των ηλικιών και όχι μόνο των νέων, που με ποικιλία καλλιτεχνικών, αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων ζούσαν στις Καστανιές, στις όχθες του Άρδα, απαράμιλλες στιγμές, που θεμελίωναν ευχάριστες μνήμες για μία ολόκληρη ζωή.

Φέτος όμως τα πράγματα, όπως μας πληροφορούν οι γνωρίζοντες τα δρώμενα στην Ορεστιάδα, δεν πήγαν και τόσο καλά, ή άλλως δεν απέδωσαν τις προσδοκίες των διοργανωτών.

Γιατί, ενώ τις άλλες χρονιές γινόταν η διαφημιστική προβολή του Φεστιβάλ ΑΡΔΑ, από τα Μ.Μ.Ε. της Θράκης, φέτος εξ όσων γνωρίζουμε, αυτή η διαφημιστική προβολή έγινε από την… Αθήνα.

Θαρρείς και ήταν δυνατόν ποτέ, να πάρει το αεροπλάνο ή το αυτοκίνητο, ένας Αθηναίος για να κουβαληθεί εδώ στην άκρη της Ελλάδος στον Έβρο, για να δει και ν’ ακούσει καλλιτέχνες να τραγουδούν, όταν τους έχει στην Αθήνα κάθε μέρα στα πόδια του.

Σύμφωνα με τα έγγραφα του Δήμου Ορεστιάδος που αναρτήθηκαν στην “Διαύγεια” βλέπουμε ότι δόθηκαν για “παροχή Συμβουλευτικών Υπηρεσιών προβολής και Επικοινωνίας” 4.960 ευρώ σε κάποιον Κωνσταντίνο Αδαμόπουλο του Αθανάσιου, Δημοσιογράφο, για διανομή φυλλαδίων και αφισοκόλληση, σε κεντρικά σημεία της Αθήνας της Επιλογής του.

Πέραν από τα διάφορα ποσά που δόθηκαν για αμοιβή των καλλιτεχνών που εμφανίσθηκαν στον Άρδα, πληρωμένα στην Αθήνα, έχουμε και άλλα χρηματικά ποσά που κατεβλήθηκαν στην Βουλγαρία, (1ο Ένταλμα 4.990 ευρώ, 2ο Ένταλμα 4.800 ευρώ, 3ο Ένταλμα 4.900 ευρώ, 4ο Ένταλμα 4.450 ευρώ) ενώ υπάρχουν και άλλα μεγαλύτερα ποσά όπως το ποσό των 24.800 ευρώ που έδωσε ο Δήμος Ορεστιάδος για παροχή υπηρεσιών “Οργάνωσης και Συντονισμού” (PROJECT MANAGEMENT).

Η ουσία είναι ότι τα χρήματα αυτά που ξοδεύτηκαν δεν έπιασαν τόπο.

Και αυτό γιατί η “πελατεία” του Άρδα ήταν κάθε χρόνο οι νέοι και οι νέες από την Θράκη.

Και αυτοί δεν ενημερώθηκαν, έμειναν στο σκοτάδι, γιατί η διαφημιστική προβολή, πήγε στην Αθήνα.

Μην μας πει κανείς ότι αιτία της φετινής αποτυχίας ήταν η οικονομική κρίση της χώρας.

Λάθος εκτιμήσεις έγιναν, λάθος χρήματα ξοδεύτηκαν και παρά την διαφάνεια και την “Διαύγεια” κανείς δεν εξήγησε γιατί και ποιος έκανε τις συγκεκριμένες επιλογές προσώπων και Δημοσιογράφων των Αθηνών, που μας πρόκοψαν. Τελικά.

Επειδή θυμόμαστε η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ να δημοσιεύει καταγγελίες της Αντιπολίτευσης του Δήμου Ορεστιάδος, για σπατάλες και αδιαφάνεια στις δαπάνες του Φεστιβάλ του Άρδα, μένουμε και εμείς τώρα με την ίδια απορία.

Τουλάχιστον το πάθημα, ας γίνει μάθημα και να μην επαναληφθούν τα ίδια καμώματα και του χρόνου.

Άραγε ο σημερινός Δήμαρχος Ορεστιάδος, μπορεί να εξηγήσει τα ανεξήγητα;

Σ. Κ. elthraki.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...