Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016

5 αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, όλες για την επιβολή προστίμων σε επαγγελματίες σχετικά με χρήση κοινόχρηστων χώρων χωρίς άδεια, ακυρώθηκαν από την Αποκεντρωμένη. Ταυτόχρονα έγινε αναπομπή των υποθέσεων στον Δήμο προκειμένου τα πρόστιμα να αποφασιστούν εκ νέου αλλά με τη σωστή διαδικασία και τελική απόφαση Δημάρχου. Η Αποκεντρωμένη απορρίπτει τις προσφυγές των επαγγελματιών, από τις οποίες ξεκίνησε το όλο θέμα την Άνοιξη φέτος.



Ατομικές συμβάσεις θα υπογράψει σήμερα με τις καθαρίστριες του νοσηλευτικούς ιδρύματος ο διοικητής του Νοσοκομείου. Η λύση της παράτασης στη σύμβαση με τον εργολάβο απορρίφθηκε αφού ο τελευταίος δεν ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις του. Ερώτηση στη Βουλή από το Νίκο Παναγιωτόπουλο για την απαγόρευση αλιείας στον κόλπο της Καβάλας. Με αποφάσεις που έλαβε χθες η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας επισπεύδονται οι εργασίες στο 5ο δημοτικό σχολείο και στο Εκθεσιακό Κέντρο. Ο Δήμος Καβάλας πλήρωσε λογαριασμό ΔΕΗ 10.000 ευρώ, δαπάνη ρεύματος του Εκθεσιακού όταν αυτό φιλοξενούσε πρόσφυγες. Μετά τον 5ο γύρο του διεθνούς τουρνουά σκάκι μαζί στην πρώτη θέση βρίσκονται Έλληνας, Ρώσος κι Αρμένιος σκακιστές. Νέα προειδοποίηση του Συνηγόρου του Πολίτη τόσο στη Δήμαρχο όσο και στη ΔΕΥΑΚ προκειμένου να διορθώσουν αδικία που αφορά συμπολίτη.



Λόγω έργων η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου χθες βράδυ έγινε στο Αμφιθέατρο Δημοκρατίας και όχι στην αίθουσα συνεδριάσεων. 67χρονος Βούλγαρος ταλαιπωρήθηκε την Τρίτη, κατά τη διάρκεια κολύμβησης από τη Θασοπούλα στη Κεραμωτή. Προσωρινά χάθηκαν τα ίχνη του αλλά στο τέλος βγήκε στην ακτή. Τρεις αλλοδαποί συνελήφθησαν στην Τούζλα κατηγορούμενοι για παρεμπόριο. Με τις δωρεές των Καβαλιωτών ο σύλλογος ΑμΕΑ εξασφάλισε ένα ακόμη αναπηρικό αμαξίδιο. Σύσκεψη τοπικών φορέων για το πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων έγινε χθες στο Δημαρχείο. Η διεύθυνση υδάτων της Αποκεντρωμένης δέχεται αιτήσεις έως 15 Σεπτέμβρη από φορείς και ιδιώτες προκειμένου να αναλάβει δωρεάν για τα επόμενα δύο χρόνια παρακολούθησης της ποιότητας του νερού της θάλασσας σε ακτές της ΑΜΘ.



Ενημέρωση για τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων έγινε στον Δήμο Παγγαίου. Συνέντευξη τύπου το μεσημέρι στο Δημαρχείο για επόμενες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Φιλίππων. Με πρωτοβουλία του Δημήτρη Παπαχριστόπουλου οι Καβαλιώτες της Θεσσαλονίκης θα ενταχθούν όλοι στον ίδιο σύλλογο. Γιορτή πίτας το Σάββατο στο Κοκκινόχωμα, γιορτή μελιού το ίδιο βράδυ στο Ζυγό.



Τον νεαρό Πολωνό Άντι Μάζουρζακ απέκτησε η Ένωση. Δύο μετάλλια εξασφάλισε ο ΝΟΚ στην regatta της Αλεξανδρούπολης. Πιθανά συμπληρωματικά έργα στο χόρτο του «Ανθή Καραγιάννη» αφού αυτό βρίσκεται σε κακή κατάσταση. 
proininews.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...