Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

CSU: τραπεζική ένωση αδιανόητη λόγω των προβλημάτων με τις τράπεζες στη νότια Ευρώπη

Hans Michelbach, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU / CSU στην ομοσπονδιακή βουλή, μια τραπεζική ένωση κατέχει στην ΕΕ, λόγω των σοβαρών προβλημάτων των τραπεζών στη νότια Ευρώπη αδιανόητο. Θέτει σοβαρές καταγγελίες κατά της ΕΚΤ, καθώς και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία έχει μείνει αδρανής για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά την άποψή του.


Η ανακαίνιση Ελλάδα χρειάζεται πραγματική μεταρρύθμιση. (Φωτογραφία: AP)



Γερμανικά Οικονομική News: Οι νότιες ευρωπαϊκές τράπεζες φαίνεται να είναι σε μπελάδες. Διαβάζει κανείς που κάθονται μόνοι ιταλικών τραπεζών για τα επισφαλή δάνεια άνω των 300 δις ευρώ. Αν, στο πλαίσιο αυτό, η σχεδιαζόμενη ευρωπαϊκή τραπεζική ένωση με μια κοινή εγγύηση των καταθέσεων για να απαντήσει σε όλα;

Hans Michelbach: Το υψηλό ποσό των επισφαλών δανείων δεν είναι νέα. Μια παρέμβαση είναι αναπόφευκτη. Εδώ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι σαφώς ζήτησε, αλλά που λάμπει και πάλι εδώ με αδράνεια.

Το πρόβλημα είναι πολύ επιδεινώνεται από το γεγονός ότι δεν υπάρχει εθνικό ταμείο διάσωσης σε αντίθεση με τις απαιτήσεις της ΕΕ. Σε αυτό το πλαίσιο, μια τραπεζική ένωση δεν είναι δικαιολογημένη.

Αυτό βασίζεται στην αρχή ότι η πρώτη τους μετόχους, τότε δεσμεύει τα εθνικά συστήματα έκτακτης ανάγκης και το τελευταίο από τα ταμεία της ΕΕ ενίσχυσης. Η σειρά αυτή δεν πρέπει να είναι σπασμένο. Θα ήταν μια παραβίαση των συμφωνιών και θα βλάψει σημαντικά τη φήμη του ευρώ και την εμπιστοσύνη στο κοινό νόμισμα.

Σε μια τραπεζική ένωση υπό τις παρούσες συνθήκες της γερμανικής αποταμιευτές θα είναι άμεσα υπεύθυνη για την κακοδιαχείριση των τραπεζών από άλλες χώρες, χωρίς αυτά μέλη θα λάβουν επίσης μέρος μόνο με ένα μόνο λεπτό.

Γερμανικά Οικονομική News: Είναι αλήθεια εκτίμησή σας για μετά από αυτό ακριβώς για να είναι με την "Ελλάδα διάσωσης" "γερμανικές και γαλλικές τράπεζες σωθεί"; Ή έπαιξε ρόλο ότι οι αμερικανικές τα hedge funds είχαν credit default swaps αξίας πάνω από 2 τρισεκατομμύρια δολάρια από μια φωτιά, η οποία θα γίνει εν μέρει οφείλεται σε μια ελληνική έξοδο από το ευρώ;

Hans Michelbach: Αυτή είναι μια φαινομενικά ανεκρίζοτος ισχυρισμό. Οι ιδιώτες πιστωτές αποδέχθηκαν μια ουσιαστική παραίτηση κατά τη διάρκεια του κουρέματος. Ήταν στο τέλος απλά τίποτα ωφεληθεί, γιατί δεν ήταν έτοιμοι να εφαρμόσουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στην Αθήνα - και σε αυτήν την ημέρα δεν είναι διατεθειμένη να αποδοτικότητας. Δεδομένης αυτής της έλλειψης ετοιμότητας για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων από την ελληνική κυβέρνηση και το ελληνικό κοινοβούλιο, η χώρα δεν μπορεί να κινηθεί.

Ποια είναι η εναλλακτική λύση θα ήταν, επειδή στην αρχή της ελληνικής κρίσης: μια κατάσταση πτώχευσης με ανυπολόγιστες συνέπειες για την ευρωζώνη και την παγκόσμια οικονομία. Είμαστε τώρα καλύτερα προετοιμασμένοι για τέτοιες καταστάσεις. Μια ελληνική χρεοκοπία θα είχε μόνο περιορισμένο αντίκτυπο.

Γερμανικά Οικονομική News : Είναι γεωστρατηγικά ζητήματα στην «Ελλάδα διάσωσης" εκεί; Γύρω από ότι οι Αμερικανοί επιμένουν ότι η Ελλάδα παραμένει στο ΝΑΤΟ;

Hans Michelbach: Μια ελληνική έξοδος από το ΝΑΤΟ δεν ήταν ποτέ οποιαδήποτε ερώτηση.

Γερμανικά Οικονομική News : Πιστεύετε ότι μια ελληνική έξοδο από το ευρώ για την ελληνική οικονομία θα ήταν χρήσιμη;

Hans Michelbach: Το θέμα έχει τουλάχιστον δύο βασικές πτυχές: Αν μια έξοδος της χώρας από το ευρώ, θα υπάρξει μια απότομη υποτίμηση του τότε νέου εθνικού νομίσματος, το οποίο θα μπορούσε να κάνει ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών φθηνότερα στην παγκόσμια αγορά. Είτε με αυτό τον τρόπο να ανταγωνιστούν πιο αποτελεσματικά και η ελληνική οικονομία, ώστε να ξέρετε μια αναγέννηση, όμως, δεν μπορεί να απαντηθεί με ένα απλό ΝΑΙ.

Θα πρέπει να δείτε ότι το χρέος της χώρας δεν loswürde μέσω μιας εξόδου από την άλλη. Επίσης, μπορεί να υποτεθεί ότι η Ελλάδα θα στην περίπτωση εξόδου του ευρώ χάσει κάθε πίστη.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάκαμψη της Ελλάδα είναι μια συνεπής πολιτική μεταρρύθμιση. αλλά με δεδομένο προφανώς λείπει είναι η πολιτική βούληση και η πολιτική δύναμη. Αντ 'αυτού, κάθε έκδοση έχει περίμενε μέχρι την τελευταία μέρα και συχνά πέρα ​​από την εφαρμογή. Χρειάζεται επειγόντως διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι - εκτός από μερικές ιδιωτικοποιήσεις - εντελώς απέτυχε. Εάν Αθήνα το τιμόνι δεν είναι γύρω σχίζει πολύ ισχυρή, η χώρα παραμένει ένα άρρωστο άνδρα της Νότιας Ευρώπης χωρίς καμία προοπτική θεραπείας.

Γερμανικά Οικονομική News : Από την άλλη πλευρά, επιτρέπει την παραμονή στη ζώνη του ευρώ, ότι τα μεμονωμένα κράτη μέλη ANFA χρήματα εκτύπωσης (Συμφωνία για καθαρά χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία) σχετικά με την αγορά ιδίων κρατικά ομόλογα της. Καλά πάνω από € 700 δισεκατομμύρια είναι τόσο, ειδικά από την Banque de France και ήταν η Banca d`Italia κέρδισε. Τι γνώμη έχετε για αυτή την πρακτική ;

Hans Michelbach: Αυτό έχει αρχικά καμία σχέση με το ευρώ. Η ΕΚΤ αρνήθηκε σε αυτές τις αμφίβολες συναλλαγές μέχρι σήμερα, το Διαφωτισμό. Στην εποχή του, επιθετική απάντηση στις ερωτήσεις από ANFA καθιστά σαφές ότι πρέπει κανείς να κρύψει από το κάτι ΕΚΤ. Αν τα ευρήματα παρόν - ανεπιβεβαίωτες - αναφορές είναι ακριβείς, η ΕΚΤ έχει αναλάβει υπό το πρόσχημα της συμπαιγνίας που επέτρεψε την ανεξέλεγκτη κρατική χρηματοδότηση μέσω των εθνικών κεντρικών τραπεζών - και κατά συνέπεια τη συσσώρευση των ανεξέλεγκτων κινδύνων αστικής ευθύνης. Εδώ η ανεξαρτησία της ΕΚΤ είναι προφανώς κατάχρηση. Εάν η ΕΚΤ εξακολουθεί να αγοράζει κρατικά ομόλογα και εταιρικά ομόλογα με υψηλό κίνδυνο για το φόβο των φορολογουμένων και να ανησυχείτε μπορεί να είναι.

Γερμανικά Οικονομική News: Αν αυτό ANFA αφορά να τολμήσει τη σύγκριση, αν κάποιος λέει ότι υπάρχει ένα κοινό λογαριασμό με πιστωτική κάρτα, κατάθεση σε όλα, από το περίπτερο αλλά λίγοι; Τέλος, το ευρώ είναι πιθανό από μια τέτοια πλημμύρα των χρημάτων δεν είναι σταθερή.

Hans Michelbach: Ότι μια απειλή για τη σταθερότητα στην αδιαφανή ANFA χρήση - και όχι μόνο - το ευρώ είναι, δεν μπορεί να απορριφθεί από το χέρι.

Γερμανικά Οικονομική News: Θα το σύνολο της καγκελαρίου Μέρκελ "Αν το ευρώ αποτύχει, τότε η Ευρώπη αποτυγχάνει» να υπογράψει; Ή μήπως, επίσης, να κατανοήσουν τις φωνές που είναι, όπως σήμερα κατασκευάζεται στο ευρώ και μόνιμα πρέπει να "σωθεί", αντί να δείτε μια διαρροή για την Ευρώπη;

Hans Michelbach: Το ευρώ θα πρέπει να φορά - γι 'αυτό είχε πνευματικές μητέρες και τους πατέρες σκέψης - μια επιπλέον λωρίδα της ταυτότητας της ευρωπαϊκής κοινότητας είναι. Αυτό είναι βέβαιο ότι θα έχουν καταφέρει αν ο καθένας είχε ακολουθήσει τους κανόνες και τις υπογεγραμμένες συμβάσεις και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη δουλειά τους στην πραγματικότητα θα εκπληρωθεί ως θεματοφύλακας των Συνθηκών. Αυτό είναι ακριβώς ό, τι δεν συνέβη. Αντ 'αυτού, έχει εξαπατηθεί και κοίταξε τον άλλο τρόπο. Έτσι, θα μπορούσε μια χώρα όπως η Ελλάδα, η οποία είχε προσποιητή με υπολογιστική κόλπα προσόν για το ευρώ, είναι σε αντίθεση με όλες τις προειδοποιήσεις στη ζώνη του ευρώ, προστέθηκε.

Η Ευρώπη θα αποτύχει, εάν δεν δέχεται σοβαρά τους δικούς της κανόνες και τις συμφωνίες του. Οι πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου της Επιτροπής Juncker σχετικά με το έλλειμμα παραβιάσεις Frank Eich μου δείξει ότι αυτή η εικόνα δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί μια στάση στις Βρυξέλλες. Τα κριτήρια σταθερότητας είναι απλά διαλυθεί.

Γερμανικά Οικονομική ειδήσεις: Ένα άλλο εργοτάξιο στην Ευρώπη, οι λεγόμενες «Η Ρωσία κυρώσεις". Πιστεύετε ότι οδεύουμε προς ένα νέο Ψυχρό Πόλεμο;

Hans Michelbach: Η προειδοποίηση για επικείμενη ψυχρού πολέμου είναι μια φιγούρα προπαγάνδας, που προσπαθεί να εκτρέψει την κ Πούτιν της αιτία. Επειδή το πρόβλημα δεν είναι ένας ψυχρός πόλεμος, αλλά ένα καυτό υβριδικό πόλεμο της Ρωσίας στην ανατολική Ουκρανία, η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Πρέπει αυτό, αλλά δεν αποδέχεται χωρίς αντίδραση, όταν δια της βίας τα όρια θα πρέπει να μετακινηθεί προς την Ευρώπη. Σε ό, τι θα έπρεπε να έχουμε μάθει από την ιστορία της ηπείρου μας.

Γερμανικά Οικονομική News: Πιστεύετε ότι θα μπορούσε να είναι η ειρήνη και η ευημερία στην Ευρώπη επικρατούν κατά της Ρωσίας; Ή νόμιζες σκόπιμο να επιδιώξει την ειρήνη και την ασφάλεια από κοινού με τη Ρωσία;


Ο Δρ hc Hans Michelbach MP.(Φωτογραφία: Hans Michelbach / Bundestag)

Hans Michelbach: Ο στόχος της Γερμανίας δεν είναι μια σύγκρουση με τη Ρωσία. Η Γερμανία και η Ευρώπη έχουν σπάσει ακόμη καμία σύγκρουση με τη Ρωσία από το φράχτη, αλλά η Ρωσία έχει ενεργήσει ως επιτιθέμενος στην ανατολική Ουκρανία. Αυτός είναι ένας κίνδυνος για την ευρωπαϊκή ειρήνη σειρά. Είμαστε απολύτως ανοιχτοί σε καλές σχέσεις με τη Ρωσία. Πούτιν ξέρει ότι οι κυρώσεις που πέφτουν και οι σχέσεις θα βελτιωθούν απότομα όταν δίνει την κατάληψη της ανατολικής Ουκρανίας και συμβάλλει ενεργά στην αποκατασταθεί η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.

Γερμανικά Οικονομική News: Πιστεύετε ότι η τιμή της καγκελαρίου Μέρκελ θα επηρεάσει τη σχέση μας με τη Ρωσία βιώσιμη;

Hans Michelbach: Δεν έχουμε να κάνουμε με μια τιμή της καγκελαρίου, αλλά με μια κλειστή στάση της ΕΕ. Το βάρος της ρωσο-ευρωπαϊκή σχέση ξεκινά από τη Μόσχα, όχι από τη Γερμανία.

Γερμανικά Οικονομική News: Για πόσο μεγάλη θα κρατήσει τη ζημία, την οποία η γερμανική οικονομία - ακριβώς όπως και μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα - μεγαλώνει από τις «Η Ρωσία κυρώσεις". Και κανείς δεν μπορεί να μιλήσει καλά κυρώσεων εναντίον της Γερμανίας σε αυτό το πλαίσιο; Είναι εκτεταμένη εκτιμήσεις γεωστρατηγική, το πλαίσιο εντός του οποίου θα πρέπει να δείτε αυτό το "Ρωσία κυρώσεις" εκεί;

Hans Michelbach: κυρώσεων, υπήρξε κατά το παρελθόν σε πολλές χώρες - μια αναβίωσε ποτέ συζήτηση σχετικά με τις απώλειες θέσεων εργασίας όχι. Αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον και θα πρέπει να ρωτήσετε τον εαυτό σας που έχει συμφέρον στον έλεγχο μιας τέτοιας συζήτησης.

Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι ορισμένες συναλλαγές με τη Ρωσία. Δεν περιμένω ότι αυτή θα είναι η υπόθεση μόνιμα. Νομίζω ότι ο κ Πούτιν δεν είναι ένας παίκτης. Ως εκ τούτου, είμαι πεπεισμένος ότι θα λύσει το βασικό πρόβλημα. Αυτό δεν θα συμβεί εν μία νυκτί, αλλά θα έρθει.

Ρωσία εκείνη την εποχή σήμαινε την πλευρά της, έχοντας να αντιδράσει με ορισμένες απαγορεύσεις εισαγωγής στα άμυνας κυρώσεις για την ανατολική Ουκρανία κατοχής. Η κυβέρνηση της Μόσχας κέρδισε τόσο τους δικούς τους ανθρώπους περισσότερο από την ευρωπαϊκή οικονομία. Η οικονομία μας είναι σε κάθε περίπτωση να συνεχίσει σε μια σταθερή πορεία ανάπτυξης.

Η μυστηριώδης ψιθυρίζοντας για δήθεν μυστηριώδη γεωστρατηγικό σκέψεις που είναι πολύ πίσω από τις κυρώσεις της Ρωσίας, ανήκει στο Τμήμα των θρύλων. Ο μοναδικός στόχος μου φαίνεται, από τη ρωσική επιθετικότητα στην ανατολική Ουκρανία - και ως εκ τούτου το σημείο εκκίνησης των σημερινών εντάσεων - να αποσπάσει την προσοχή ή να δικαιολογήσουν την επιθετικότητα ακόμη.

***
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/

Ο Δρ hc Hans Michelbach είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU / CSU, αντιπρόεδρος του κόμματος CSU γερμανική Bundestag,
Αντιπρόεδρος της περιοχής Κοινοβουλίου Mittelstandund το ΜΙΤ της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU / CSU.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...