Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Σε ελεύθερη πτώση ο κυβερνητικός συνασπισμός στη Γερμανία

Κάτω από το 50% για πρώτη φορά μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2013, έπεσε η δημόσια στήριξη προς τα κόμματα που απαρτίζουν τον κυβερνητικό συνασπισμό της Γερμανίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa για την εφημερίδα Bild.

Η Ένωση Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Μέρκελ και το βαυαρικό αδελφό κόμμα της, η Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) θα συγκέντρωναν το 30% των ψήφων, εάν οι εκλογές διεξάγονταν αυτή την εβδομάδα.




Ο κυβερνητικός εταίρος, οι Σοσιαλδημοκράτες (SDP), συγκεντρώνουν την στήριξη μόλις του 19% των ψηφοφόρων, σύμφωνα με την έρευνα, με αποτέλεσμα η δημόσια στήριξη στον κυβερνητικό συνασπισμό να ανέρχεται αθροιστικά στο 49,5%.

Να σημειωθεί ότι στις τελευταίες ομοσπονδιακές εκλογές στη χώρα, το 2013, τα προαναφερόμενα κόμματα είχαν λάβει μαζί το 67% των ψήφων.

Οι Γερμανοί δείχνουν ολοένα και πιο δυσαρεστημένοι από τον κυβερνητικό συνασπισμό, κάτι που φαίνεται και από το γεγονός ότι στρέφονται σε άλλα κόμματα, όπως στο ακροδεξιό AfD, το οποίο στην τελευταία δημοσκόπηση συγκεντρώνει 15% και στους Πράσινους, που εμφανίζουν ποσοστό 13%.

Η πτώση της δημοτικότητας της κυβέρνησης οφείλεται, κατά μεγάλο ποσοστό, στις κινήσεις του Βερολίνου στο θέμα της προσφυγικής κρίσης, με πολλούς να είναι δυσαρεστημένοι από την πολιτική τηςΜέρκελ, που «άνοιξε την πόρτα» της χώρας σε περισσότερους από 1 εκατ. αιτούντες άσυλο το 2015.

Οι επόμενες εκλογές στη Γερμανία θα πραγματοποιηθούν μεταξύ Αυγούστου και Οκτωβρίου του 2017.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...