Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

“Άτρωτος” ο διοικητής της ΜΙΤ που φαίνεται ότι “κρατάει” τον Ερντογάν

Π. Καρβουνόπουλος

Ανακοινώθηκαν μετά την υπογραφή του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, οι νέοι διορισμοί Τούρκων διπλωματών σε διάφορες θέσεις πρεσβειών και διεθνών Οργανισμών.

Ο μέχρι πρότινος τ/ΥΦΥΠΕΞ F. Sinirlioglu τοποθετείται ως Μόνιμος Εκπρόσωπος στον ΟΗΕ, ο έτερος τ/ΥΦΥΠΕΞ, Naci Koru ως

Μόνιμος Αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ στη Γενεύη, ο εκπρόσωπος του τ/ΥΠΕΞ Tanji Bilgic ως πρέσβης στο Βελιγράδι, ο Αναπληρωτής ΥΦΥΠΕΞ Murat Esen ως Πρέσβης στη Ρώμη, ο Πρέσβης στη Βαγδάτη, Faruk Kaymakçı ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος στην ΕΕ (στη θέση του Fatih Yıldız), ως Πρέσβης στη Μόσχα ο Ümit Yardım (στη θέση του Hüseyin Diriöz), ως Πρέσβης στη Γερμανία ο Huseyin Avni Karslıoğlu ( στη θέση του Ali Kemal Aydın).

To όνομα του Διοικητή της ΜΙΤ Hakan Fidan, το οποίο είχε αρχικά ακουστεί για την Πρεσβεία στην Ιαπωνία δεν συμπεριλαμβάνεται στους υπόψη διορισμούς – μετακινήσεις.

Οι «βελούδινες» απομακρύνσεις των δύο Υφυπουργών Εξωτερικών, ίσως να σημαίνουν και στροφή της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας, την οποία θέλει να ελέγχει πλήρως ο Ερντογάν, μετά και την απομάκρυνση του Νταβούτογλου.

Όσον αφορά τον Διοικητή της ΜΙΤ μάλλον φαίνεται ότι αποκρούει με επιτυχία όλες τις προσπάθειες απομάκρυνσης του από την ηγεσία της ΜΙΤ, γιατί «κρατάει» σφιχτά τον Σουλτάνο…

Militaire.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...