Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Το Ισλαμικό Κράτος φέρεται να ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στο Ορλάντο

Τζιχαντιστής του Ισλαμικού Κράτους φαίνεται πως ήταν ο 29χρονος δράστης του μακελειού στο νυχτερινό κέντρο του Ορλάντο της Φλόριντα στο οποίο περίπου οι μισοί από τους 100 θαμώνες του πέθαναν και οι υπόλοιποι τραυματίστηκαν.

Το πρακτορείο ειδήσεων Amaq News που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος μετέδωσε σήμερα ότι η τζιχαντιστική οργάνωση είναι υπεύθυνη για το χτύπημα.


«Η ένοπλη επίθεση εναντίον ενός νυχτερινού κέντρου ομοφυλοφίλων στην πόλη του Ορλάντο στην πολιτεία Φλόριντα των ΗΠΑ και η οποία προκάλεσε τον θάνατο ή τον τραυματισμό περισσότερων από 100 ανθρώπων διαπράχθηκε από έναν μαχητή του Ισλαμικού Κράτους» επισημαίνεται στο Amaq.

Τραγικός απολογισμός

Στους πενήντα ανέρχονται οι νεκροί από την επίθεση στο κλαμπ και στους πενήντα τρεις οι τραυματίες σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του δημάρχου του Ορλάντο, ενώ αστυνομικές πηγές ανέφεραν πως υπάρχουν ακόμα πτώματα μέσα στο κτίριο και οι προσπάθειες για την απομάκρυνσή τους συνεχίζονται. Ο δήμαρχος του Ορλάντο ζήτησε από τον κυβερνήτη της Φλόριντας να κηρύξει την πολιτεία και την πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.


Follow

Orlando Police
✔@OrlandoPolice



Mayor Dyer: 50 dead in Pulse nightclub shooting.@ChiefJohnMina Suspect had handgun and AR15 type rifle.
5:36 PM - 12 Jun 2016 · Orlando, FL, United States

1,2361,236 Retweets
448448 likes





Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται μερικοί από τους τραυματίες και τα νοσοκομεία έχουν απευθύνει έκκληση για αιμοδοσία.

Νεκρός από ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς είναι ο ένοπλος που εισέβαλε σε γκέι κλαμπ της πολιτείας Φλόριντα ανοίγοντας πυρ, όπως ανακοίνωσε επισήμως η αστυνομία του Ορλάντο. Ο δράστης ήταν οπλισμένος με ένα αυτόματο τουφέκι και ένα πιστόλι, ενώ υπήρχαν πληροφορίες πως ήταν ζωσμένος και με εκρηκτικά.

Η Αστυνομία του Ορλάντο και οι ειδικές δυνάμεις κατάφεραν να σώσουν τουλάχιστον 30 από τους θαμώνες που βρισκόντουσαν στο κλαμπ.

Ο νεκρός ένοπλος που άνοιξε πυρ μέσα στο κλαμπ του Ορλάντο και κατόπιν κράτησε ομήρους τους θαμώνες ονομαζόταν Όμαρ Ματίν ήταν Αμερικανός υπήκοος αφγανικής καταγωγής σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Υποεπιτροπής αντιτρομοκρατίας και πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, Πιτ Κινγκ, ο δράστης είχε εκπαιδευτεί στον χειρισμό όπλων.

Ο 29χρονος Ματίν διέμενε στο Πορτ Σεντ Λούσι της Φλόριντας και δεν είχε ποινικό μητρώο. Οι αρχές ερευνούν αν είχε κάποιους δεσμούς με την ισλαμιστική τρομοκρατία, αναφέρει το δίκτυο CBS News

Νωρίτερα το FBI είχε δηλώσει πως δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να επρόκειτο για μια πράξη ισλαμικής τρομοκρατίας, ενώ αξιωματούχος δήλωσε πως υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι ο δράστης ενδέχεται να ήταν συμπαθών της ισλαμικής ιδεολογίας, χωρίς ωστόσο να το επιβεβαιώνει κατηγορηματικά.



View image on Twitter



Follow

The Telegraph
✔@Telegraph



Orlando shooting: Death toll updated to 50 by Orlando police#PrayForOrlando http://www.telegraph.co.uk/news/2016/06/12/florida-gay-nightclub-shooting-injuries-reported-at-pulse-orland/?WT.mc_id=tmgoff_soc_spf_fb-sf28514298 …
5:32 PM - 12 Jun 2016

126126 Retweets
4040 likes





Κατά την ανταλλαγή των πυροβολισμών ένας αστυνομικός πυροβολήθηκε στο κεφάλι από τον δράστη, ωστόσο το κράνος από κέβλαρ που φορούσε τού έσωσε τη ζωή. Επίσης, σύμφωνα με τις αρχές, αστυνομικός που εργαζόταν ως φύλακας ασφαλείας μέσα στο κλαμπ, αντάλλαξε πυρά με τον ύποπτο γύρω στις 2 τα ξημερώματα, τοπική ώρα. Πολύ γρήγορα, η επίθεση εξελίχθηκε σε κατάσταση ομηρείας και οι ειδικές δυνάμεις επενέβησαν για να απελευθερώσουν τους ομήρους, μπήκαν στο κλαμπ και σκότωσαν τον δράστη ο οποίος είχε κλειστεί στις τουαλέτες μαζί με τους ομήρους.

View image on Twitter



Follow

Orlando Police
✔@OrlandoPolice



Pulse shooting: In hail of gunfire in which suspect was killed, OPD officer was hit. Kevlar helmet saved his life.
6:05 PM - 12 Jun 2016 · Orlando, FL, United States

12,61612,616 Retweets
13,18713,187 likes





Στο κλαμπ φαίνεται ότι βρίσκονταν πάνω από 100 άνθρωποι την ώρα που ο ένοπλος εισέβαλε και άνοιξε πυρ περίπου στις δύο τα ξημερώματα τοπική ώρα, λίγο πριν το κατάστημα κλείσει, αναφέρει το BBC.

View image on Twitter



Follow

Daily Mirror
✔@DailyMirror



Bloody scenes inside club after witnesses hear 'bang, bang, bang' of constant gunfire http://www.mirror.co.uk/news/world-news/orlando-pulse-club-shooting-witnesses-8172148 …
2:09 PM - 12 Jun 2016

1111 Retweets
77 likes





Μόλις άρχισαν οι πυροβολισμοί όλοι έπεσαν στο πάτωμα αφηγήθηκε ένας από τους θαμώνες του κλαμπ και πρόσθεσε πως νόμιζε ότι ο δράστης πυροβολούσε στον αέρα. "Έγινε μια μικρή παύση και ορισμένοι από εμάς καταφέραμε να σηκωθούμε και να βγούμε έξω τρέχοντας. Σίγουρα υπάρχουν πολλοί τραυματίες, ή και ακόμη χειρότερα", πρόσθεσε, αναφέρει το Sky News.

Τη θλίψη της εκφράζει η πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, ζήτησε να ενημερώνεται τακτικά για τις νεώτερες εξελίξεις και διέταξε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση "να παράσχει κάθε αναγκαία βοήθεια" στις τοπικές αρχές.

"Ο πρόεδρος ζήτησε να έχει τακτική ενημέρωση ενόσω το FBI και οι άλλοι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι συνεργάζονται με την αστυνομία του Ορλάντο για να συλλέξουν περισσότερες πληροφορίες", σημειώνεται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

"Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι με τις οικογένειες και τους αγαπημένους των θυμάτων", καταλήγει η ανακοίνωση.

Η Χίλαρι Κλίντον εξέφρασε τη θλίψη της για την επίθεση. "Ξυπνήσαμε με ανησυχητικά νέα από τη Φλόρινα (...) Η σκέψη μου είναι με εκείνους που επλήγησαν από αυτήν την τραγική ενέργεια", έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter.

Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο για μια "βρόμικη" επίθεση, σημειώνοντας ότι η αστυνομία ερευνά την πιθανότητα να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...