Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Αναθεώρηση: Salman Abu Sitta, η Χαρτογράφηση Επιστροφή Μου: Ένα Παλαιστινιακό Απομνημονεύματα

«Πέρασα το υπόλοιπο της ζωής μου σε μια μακρά, εκκαθάρισης ταξίδι της επιστροφής, ένα ταξίδι που με έχει πάρει σε δεκάδες νομούς επί δεκαετίες του ταξιδιού, και γύρισε μαύρα μαλλιά μου σε ασήμι.Αλλά σαν μπούμερανγκ, ήξερα τον τελικό προορισμό, και ότι ο μόνος τρόπος να ήταν ο δρόμος της επιστροφής είχα αποφασίσει να λάβει. "Σαλμάν Αμπού Sitta .



Vacy Vlazna

Το πνεύμα του Δρ Αμπού Sitta της Χαρτογράφηση Επιστροφή Μου: Ένα Παλαιστινιακό Απομνημονεύματα αντικατοπτρίζει με ακρίβεια τη δυναμική πεμπτουσία και τη θέληση του είναι δημιουργός - σε ένα γράμμα sumoud - ένα συναρπαστικό σταθερότητα στην πατρίδα του την Παλαιστίνη και το δικαίωμα της επιστροφής του κάθε παλαιστινιακή,


«Είναι η αποφασιστική θέληση των ανθρώπων που μετράει. Θα πρέπει φυσικά να συνοδεύεται από έντονη σχεδιασμού και δράσης. Μια σιδερένια θέληση δεν κάμπτει στο πρόσωπο εμπόδια ή προκλήσεις, τις αποτυχίες και απογοητεύσεις. Οι προκλήσεις αυτές θα οξύνει μόνο. Απώτερος ανταμοιβή του είναι να επιβάλει τη δικαιοσύνη, για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους ».

Προσωπικές εμπειρίες Αμπού Sitta, η μεγάλη διάνοια, την ηθική ουσία και ολότητα του σκοπού παρέχουν έγκυρες αρτιότητα με το μέρος του στη σύγχρονη ιστορία της Παλαιστίνης. Η παλαιστινιακή αφήγηση είναι σπάνια και μελλοντικές αναγνώσεις, όπως οριστική ιστορία Ιλάν Πάπε του περιγράφοντας τη συστηματική στρατηγικές και τα εγκλήματα της Νάκμπα, του Ισραήλ την εθνοκάθαρση της Παλαιστίνης, τώρα, χάρη στο Αμπού Sitta, θα διαποτισμένη με τη σάρκα και πνοή του παλαιστινιακού αλήθειας και δικαιώματα.

Ανοίγοντας την πόρτα του απομνημονεύματα, εμείς το βήμα σε και να δούμε, μέσα από τα μάτια των 10 ετών Σαλμάν, τον τόπο γέννησής του, το χωριό Ma'in στην περιοχή Beersheba ακόμη παρθένα και αμόλυντο από τη σιωνιστική μάστιγα και αγωνιώδη απώλεια. Είμαστε μάρτυρες της ευημερίας της γης πλούσια σε καλαμπόκι, κριθάρι, χουρμαδιές, σύκα, σταφύλια, αμύγδαλα, βερίκοκα, πεπόνια, κάκτος φρούτα και σιτάρι συγκομιδή που αποκτήθηκε, και κοπανισμένο από τις οικογένειες και τους φτωχούς των πλανόδιων εργαζομένων. Είναι μια γενναιόδωρη γη που τροφοδοτεί και το λαό της και τα ζώα τους από καμήλες, άλογα, αγελάδες, βόδια, πρόβατα, και κατσίκες.

Ενώνουμε στην ισχυρή ζωτικότητα της παλαιστινιακής ζωής του χωριού? τα φλερτ, φλερτ, το γάμο έθιμα, οι τελετουργίες, όπως την ευλογία του πηγάδια, που ορίζεται από τη θρησκεία, τις δεισιδαιμονίες και οιωνούς, παιδικά παιχνίδια και τα μαθήματα του σχολείου, και να ακούσετε τους άνδρες συγκεντρώθηκαν στην shigg ανταλλαγή "ανέκδοτα, ειδήσεις, τα μελλοντικά σχέδια, ελπίδες και τους φόβους ». και να ακούσετε την ποιητική απαγγελία οικογενειακές ιστορίες από παραμυθάδες », που είναι η πραγματική πηγή της ιστορίας μας».

απομνημονεύματα του Αμπού Sitta είναι πλούσια σε αυτή την παράδοση. Είναι εξιστορεί επιφανή καταγωγή της οικογένειάς του από την Tarabin, «η μεγαλύτερη, πλουσιότερη, ισχυρότερη φυλή στη νότια Παλαιστίνη» που εκτείνεται στην Αίγυπτο όσο το Κάιρο. Η Tarabin είναι η φυλετική δέντρο από το οποίο οι σεΐχηδες Αμπού Sitta διακλαδισμένης από τον 16ο αιώνα από Darshan μου στον πατέρα του Αμπού Sitta του, Χουσεΐν. Το Bloodline Αμπού Sitta του ανήκειν και την υπεράσπιση πολύτιμη γη τους γέννησε γαιοκτήμονες και πολεμιστές με μια ιστορία των αραβικών αντίσταση σε εισβολείς.

Αντοχή σε ξένους εισβολείς είναι το οξυγόνο στον πατέρα του Αμπού Sitta του Σεΐχη Χουσεΐν, ένας αυτοδίδακτος άνθρωπος που ήταν «επικεφαλής δικαστής στο φυλετικό δικαστήριο στην Beersheba». Έγινε ένας βασικός παράγοντας στην παλαιστινιακό εθνικό κίνημα εξασφαλίζοντας καμία γη πωλήθηκε σε Εβραίους και απέρριψαν συνεργασία με τους Βρετανούς.

Ξάδελφος Αμπντουλάχ ήταν αρχηγός της νότιο μέτωπο της παλαιστινιακής εξέγερσης 1936-1939 ανατίναξη σιδηροδρόμων, κόβοντας καλώδια τηλεφώνου και σκοτώσουν βρετανική συνοδείες. Το 1938, ο ίδιος, συμμάχησε με Αμπντ αλ-Χαλίμ αλ-Joulani της Αλ-Χαλίλ, απελευθερώθηκε Beersheba, «μια περιοχή ίση με το μισό της Παλαιστίνης» από το βρετανικό έλεγχο για ένα χρόνο. Εκείνος αντιστάθηκε και οι Σιωνιστές 1.947 έως 56.

Αμπού Sitta λεπτομερώς τη μοιραία επίπτωση της άφιξης της ευρωπαϊκής αποικιοκρατίας.αυτοκρατορική μηχανορραφίες της να ελέγξει την Παλαιστίνη, ο ίδιος διευκρινίζει, ήταν προκαθορισμένη από δεκαετίες συγκεκαλυμμένη Βρετανίας, της Γερμανίας και της Σιωνιστικής συλλογή πληροφοριών με αποκορύφωμα την προδοσία Sykes-Picot και το «νομικά άκυρη, ηθικά κακός και πολιτικά άτακτος» Διακήρυξη Μπάλφουρ, που άνοιξε τις πύλες της μετανάστευσης των Εβραίοι λυγισμένα για εξόντωση της Παλαιστίνης.

Αμπού Sitta τεκμηριώνει τη θέση Β 'Παγκοσμίου Πολέμου αποχώρηση των Βρετανών που επαίσχυντα εγκατέλειψε τις meagrely ενόπλων Παλαιστινίων στο πηγάδι ένοπλη τρομοκρατική Haganah, Irgun και Stern πολιτοφυλακές. Με τα ξαδέρφια, Αμπντουλάχ, Hamed και ο αδελφός του Ιμπραήμ στην πρώτη γραμμή της άμυνας, Αμπού Sitta λεπτομέρειες την τραγική ηρωική αντίσταση των κατοίκων στην περιοχή Beersheba καταδικασμένη να ενταχθούν τα σωζόμενα ορδές των τρομοκρατημένοι Παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν σφαγές, όπως Burayr, Tantura, Deir Yassin και θανάτου από 670 εθνοκάθαρση χωριά.

Στο 11 ετών, οι νέοι Σαλμάν, όπως το σύγχρονο του Naji al-Ali και εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά, γίνεται Handala * ενσαρκωμένη προορίζονται να περιπλανηθείτε στα μονοπάτια πιο ταξίδεψε με τα άθλια στρατόπεδα των στερημένων. Το Abu Σίττας συσταθεί σκηνές στη Γάζα μαζί με τους συναδέλφους »εκτοπισμένους πληθυσμούς, λήστεψαν της γης τους, αλλά όχι της ταυτότητάς τους και λιγότερο από όλους οικογενειακής συνοχής. Ομάδες διατηρείται κοινωνικών δομών τους, πλήρεις με το χωριό mukhtars και υπο mukhtars ».Εδώ, σεΐχης Χουσεΐν, παρά να χάσει τα πάντα, ήταν αποφασισμένη να διατηρήσει το κόστος πανεπιστήμιο για 4 γιους του.

Μετά το 1948, το πρότυπο των προσφύγων, με δοκιμές και τους θριάμβους της, πλανόδιο σπουδών, απασχόλησης και διαμονής πετάχτηκε. ο ίδιος ο Αμπού Sitta σπούδασε στην Αίγυπτο, το Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά, καθώς και δημιουργία επιχειρήσεων στο Κουβέιτ, το Ιράκ, την Υεμένη, τον Καναδά, και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σελίδα μετά τη σελίδα είναι γεμάτη με πρώτο χέρι την προσωπική και ιστορικά γεγονότα, στοιχεία, keyplayers, γράμματα, και παλαιστινιακές προσπάθειες »για την καταπολέμηση του κατακτητή»? ο σχηματισμός της Γενικής Ένωσης Παλαιστινίων Φοιτητών, το Παλαιστινιακό Εθνικό Συμβούλιο και η Παλαιστινιακή Οργάνωσης για την Απελευθέρωση, Παλαιστινιακή Δικηγόροι Syndicate, Χατζ Αμίν αλ-Husseini, Γενική Ahmed Fouad Sadek, Γκαμάλ Και αλ-Νάσερ, Kamel αλ-Σαρίφ, Ισμαήλ Shammour, Jawaharlal Nehru, ο Τσε Γκεβάρα, ο Edward Said, Khalil al-Wazir και Αραφάτ με την κορύφωση του «καταστροφική παραχωρήσεις» με το περίφημο συμφωνίες του Όσλο.

Στη δεκαετία του '60 η Βασιλική Βιβλιοθήκη Γεωγραφικής Εταιρείας ήταν η αφετηρία του ταξιδιού Αμπού Sitta της sleuthing χάρτες και βιβλιογραφία σχετικά με την Παλαιστίνη, πριν οι Σιωνιστές άγρια ​​το νοικιάσετε σε κομμάτια »για να σκουπίσετε την Παλαιστίνη από τη μνήμη». Στη συνέχεια, ήρθε η πρόκληση, επί δεκαετίες, από σχολαστικά κάνει και πάλι την Παλαιστίνη σύνολο.

Ο Δρ Αμπού Sitta δεν είναι ονειροπόλος, είναι ένα ρεαλιστικό όραμα του οποίου η αταλάντευτη λαχτάρα για το σπίτι έχει μεταμορφωθεί σε παλαιστινιακής γης Κοινωνία κυριολεκτική του pi ΟΕΕ de r ésistance που έχει δημιουργήσει το φαινόμενο Άτλαντα της Παλαιστίνης, 1917-1966 και σχολαστική σχέδια για την αναπόφευκτη επιστροφή ,


«Σχεδιάζουμε για την ανοικοδόμηση των κατεστραμμένων παλαιστινιακά χωριά. Τα σχέδιά μας προέρχεται από μια τεράστια βάση δεδομένων .... Δημιουργούμε ένα αρχείο για κάθε χωριό, σχέδια σπίτι του πριν από το 1948, τα χαρακτηριστικά του και τα χαρακτηριστικά, τις οικονομίες τους και την κατάσταση της εκπαίδευσης ... Οι νέοι αρχιτέκτονες εργάζονται τώρα για την ανοικοδόμηση αυτών των κατεστραμμένων χωριών που θα κατασκευαστούν στις ίδιες θέσεις με την ίδια όμορφα παλιά χαρακτηριστικά, αλλά με σύγχρονες ανέσεις. »

Φαρενάιτ 451 είναι το σημείο κάψιμο του χαρτιού, και στο τέλος του βιβλίου Bradbury με το ίδιο όνομα, την ελπίδα, για μια κοινωνία που ήταν πολιτισμικά στάχτη από την συστηματική καύση των βιβλίων, βρίσκεται σε μια ομάδα της πνευματικής εξόριστους αποστάτες οι οποίοι είναι μεμονωμένα υπεύθυνη για την απομνημόνευση και τη διατήρηση ενός βιβλίου κάθε και να γίνει έκδοση ζωής του.

Ζωή Δρ Αμπού Sitta είναι ένα Opus Magnus διατήρηση της ακεραιότητας της γης της Παλαιστίνης, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το συγκεκριμένο επιστροφή όλων λανθάνον τα παιδιά της. Το σημαντικό χαρακτηριστικό γνώρισμα του απομνημονεύματα είναι η πρόσκλησή του να «συναντηθούν» μια διακεκριμένη κολοσσός της Παλαιστινιακής sumoud .



* Handala είναι το αιώνιο παιδί? το αιώνιο 10-year-old παιδί πρόσφυγας συλληφθεί στην Νάκμπα κατακερματισμένη παιδική ηλικία από τα τέλη του παλαιστινιακού σκιτσογράφου Naji al-Ali . Στην Παλαιστίνη, Handala αγαπιέται και λατρεύεται ως σύμβολο της δίκαιος ακλόνητη αντίσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...