Κυριακή 29 Μαΐου 2016

FACEBOOK: ΜΙΑ ΠΑΓΙΔΑ ΑΝΟΥΣΙΑΣ ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ


Το facebook έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας εδώ και χρόνια και ουδεμία αντίρρηση ή αφορμή για συζήτηση χωράει αυτό. Η αλήθεια είναι ότι αυτό το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης συνέβαλε, μέχρι ενός σημείου πάντα, στη διάδοση της κινηματικής μας δράσης και του πολιτικού μας λόγου. Αυτό συνέβη διότι είμαστε μόνιμα αποκλεισμένοι από τα Ελληνόφωνα ΜΜΕ και ως αποτέλεσμα είναι ο κόσμος που μας υποστηρίζει να βρει ένα εναλλακτικό τρόπο να προβάλλει τις δράσεις και τον πολιτικό μας αγώνα ή να ενημερωθεί για αυτές. Αυτή η εξέλιξη βέβαια έγινε αντιληπτή από το σύστημα το οποίο και έδωσε εντολή στους διαχειριστές του facebook στην Ελλάδα να κλείνουν μαζικά προφίλ δημοφιλών συναγωνιστών βουλευτών μας (Η. Κασιδιάρη, Ε. Ζαρούλια, Η. Παναγιώταρου, Ι. Λαγού και άλλων) αλλά και προβεβλημένων στελεχών του κινήματος μας σε Αθήνα και επαρχία.

Μέχρι εδώ όλα καλά. Δυστυχώς όμως το facebook στα χέρια επιτήδειων, καιροσκόπων και προβληματικών ανθρώπων, που παρίσταναν τους συναγωνιστές, μετατράπηκε ενίοτε σε μέσο ανούσιας εσωστρέφειας και άνευ λόγου εσωτερικής φθοράς. Άνθρωποι τυχοδιώκτες που μας προσέγγισαν για αποκλειστικά ιδίων όφελος ή δεν φάνηκαν ποτέ ούτε καν σε δημόσιες εκδηλώσεις μας παριστάνουν μέσω του Facebook τους «υπερ-εθνικιστές» και τους «βασιλικότερους του Βασιλέως». Και σαν να μη φτάνει μόνο αυτό, αυτοί οι επιτήδειοι δεν αρκούνται μόνο στο να το παίζουν ultra εθνικιστές μέσω του πληκτρολογίου αλλά επιδίδονται και σε έναν βρώμικο αγώνα αρνητικού δημόσιου σχολιασμού των πάντων. Από το στόχαστρο τους βέβαια δεν ξεφεύγει κανένας συναγωνιστής μας από τα απλά στελέχη μας, μέχρι τους βουλευτές μας ακόμα και τον ίδιο τον Αρχηγό! Ο μόνιμος αρνητικός σχολιασμός τους πολλές φορές καταλήγει να γίνει η πιο αισχρή συκοφάντηση και δυσφήμιση. Αυτοί οι φερόμενοι «φωστήρες» του διαδικτυακού εθνικισμού βέβαια ανάθεμα αν έχουν πιάσει ποτέ Ελληνική σημαία και να έχουν περπατήσει 10 μέτρα σε πορεία της Χρυσής Αυγής. Ανάθεμα αν έχουν περάσει απ’έξω από γραφεία μας για να δουν πως είναι έστω εξωτερικά. Θα τους δεις όμως στο facebook να είναι μονίμως online, να δημοσιεύουν αυτοσχέδια εγχειρίδια για τη σωστή εθνικιστική δράση ή την ορθή λειτουργία μιας τοπικής οργάνωσης, καταγγέλλοντας τα δήθεν λάθη της Χρυσής Αυγής και σκορπώντας άφθονο γέλιο στους σκεπτόμενους συναγωνιστές μας.

Ο γράφων του παρόντος άρθρου διατηρεί και αυτός λογαριασμό στο facebook με αρκετούς φίλους. Ο κάθε συναγωνιστής ο οποίος αποφεύγει με κάθε τρόπο τους περιττούς σχολιασμούς και τις ηλεκτρονικές αντιπαραθέσεις αλλά αντ’ αυτού δημοσιεύει και διαφημίζει τις μελλοντικές μας συγκεντρώσεις και αναπαράγει παλαιότερες εκδηλώσεις μας δε νομίζω ότι βλάπτει το κίνημα αλλά ίσα ίσα συμβάλλει στην επικοινωνία και την εξωστρέφεια μας. Το facebook δεν είναι από μόνο του καλό ή κακό αλλά μετατρέπεται σε εργαλείο εξωστρέφειας ή εσωστρέφειας ανάλογα τη χρήση που κάνει ο καθένας.

antepithesi.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...