Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Σφίγγει ο κλοιός

kloiosΑναταραχή και ανησυχία έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό της Φινλανδίας, αλλά και στη Σουηδία, η αποκάλυψη μυστικού σχεδιασμού της Φινλανδικής κυβέρνησης να εγκαταλείψει την επί μακρόν αυστηρή ουδετερότητα και να δεχθεί στρατεύματα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, για «εκπαιδευτικούς» σκοπούς. Να σημειωθεί πως η Φινλανδία ουδέποτε υπήρξε χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ.


Ο υπουργός άμυνας της ίδιας χώρας, Jussi Niinisto προσπάθησε να διασκεδάσει την έκδηλη ανησυχία των μελών της εθνικής αντιπροσωπείας (Suomen Eduskunta), κάνοντας λόγο «για μόλις 20 θωρακισμένα αμερικανικά οχήματα», που θα συμμετάσχουν σε ασκήσεις την άνοιξη, στην χερσόνησο της Καρελίας.

Ο Cai-Göran Alexander Stubb, υπουργός οικονομικών της Φινλανδίας, δικαιολόγησε με άρθρο του την κίνηση αυτή αναφέροντας «πως η ασφάλεια στις Βαλτικές χώρες και την Σκανδιναυία έχει επιδεινωθεί εξ αιτίας της κρίσης στην Ουκρανία».

Η Φινλανδία συνορεύει με την Ρωσία και η εγκατάσταση ΝΑΤΟϊκών/αμερικανικών δυνάμεων ενισχύει το σενάριο της περικύκλωσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας από Δυσμάς, ενώ έχει ήδη προηγηθεί ο έλεγχος του Αιγαίου –κατα συνέπεια και των Στενών– από ναυτικές δυνάμεις της συμμαχίας.

Ο συνολικός στρατηγικός σχεδιασμός περιλαμβάνει τετραπλασιασμό των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη και εισαγωγή του δόγματος της «αποεθνοποίησης» των στρατών που βρίσκονται στα εδάφη της, με σκοπό να χρησιμεύσουν ως οργανικοί βραχίονες του ΝΑΤΟ, ως το τέλος του 2017.
Απόγονοι του Κατιλίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

skaleadis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...